Brug lignende segmenter til at få flere seere

Lignende segmenter er grupper af personer, der har karakteristika til fælles med andre på en eksisterende "basisliste". Du angiver basislisten ved hjælp af dine førstepartsdata, herunder en Kundematch-liste eller en liste over personer, der har interageret med dit website og din app eller din YouTube-kanal. Vi bruger derefter disse oplysninger til at finde andre potentielle kunder med lignende karakteristika.

I denne artikel kan du læse om, hvordan lignende segmenter fungerer, og hvordan du kan bruge dem som en hjælp til at nå ud til potentielle nye kunder og udvide din målgruppe.

Bemærk! Lignende segmenter er kun tilgængelige for Demand Gen-kampagner.

Fordele

• Vis dine annoncer for personer med lignende attributter som dine nuværende kunder: Lignende segmenter giver dig mulighed for at interagere med potentielle nye kunder, som kan være afgørende for væksten i din virksomhed.
  • Større kontrol: Du kan vælge mellem 3 muligheder (snæver, balanceret eller bred) for at opnå den optimale balance mellem rækkevidde og lighed.
  • Mere raffineret tilgang: Du kan oprette lignende segmenter ud fra specifikke interaktioner, som folk har haft med din virksomhed, f.eks. at se en video eller besøge en bestemt side på dit website.
  • Opdaterede oplysninger: Det lignende segment opdateres løbende baseret på opdateret aktivitet, så du har den mest opdaterede liste over målkunder i din eksisterende og fremtidige kampagne.

Sådan fungerer lignende segmenter

Lignende segmenter oprettes ud fra dine førstepartskundedata, bl.a.:

Derefter kan du bruge disse data til at nå ud til nye kunder. Du kan f.eks. uploade lister over kunder, som har købt bestemte produkter eller brugt specifikke tjenester, og derefter oprette et lignende segment for at nå ud til potentielle nye kunder, der minder mest om disse nuværende kunder.

Du får besked i Google Ads, hvis dine data ikke opfylder kravene (gå til afsnittet "Krav" nedenfor) for at opdatere dit segment.

Case A

Hvis du er en annoncør, der gerne vil finde flere personer, der kan lide at spille strategibaserede spil, skal du uploade en basisliste over dine nuværende kunder. Lignende segmenter hjælper dig med at finde andre strategibaserede gamere, der matcher attributterne i din basismålgruppe.

Rækkevidde

Lignende segmenter har følgende rækkeviddemuligheder:

• Snæver: Vi bestræber os på at udfylde snævre lignende segmenter med 2,5 % af brugerne på din annonces målplacering, hvilket resulterer i brugere, der ligner din basisliste.
  • Balanceret (standardindstilling): Vi bestræber os på at udfylde afbalancerede lignende segmenter med 5 % af brugerne på din annonces målplacering. Denne valgmulighed opretter en balance mellem rækkevidde og lighed.
  • Bred: Vi bestræber os på at udfylde brede lignende segmenter med 10 % af brugerne på din annonces målrettede lokation. Denne indstilling giver den største rækkevidde, men den kan også omfatte brugere, som minder mindre om dem i snævre eller afbalancerede lignende segmenter.

Case B

Du kan beslutte, hvor målrettet dit lignende segment skal være. Afhængigt af, hvilken type konverteringer der er vigtigst for dig, kan du også uploade en basisliste, der kun indeholder data om de strategispillere, som er mest værdifulde for din virksomhed. Det kan f.eks. være gamere, der aktivt køber flere funktioner, eller gamere, der har en stor streambase.

Krav

Dit lignende opdateres automatisk med 1-2 dages mellemrum baseret på dine tilgængelige kundedata. Hvis nedenstående krav ikke er opfyldt, kan dit lignende segment ikke bruges:

• Summen af alle dine indsendte basislister skal være over 1.000 aktive matchede personer.

Der kan gå op til 3 dage, før lignende segmenter afspejler kravene til basislisten og ikke længere målretter mod potentielle kunder. Du kan tjekke status for det lignende segment, hvis det udfyldes, er fuldført, inaktivt eller mislykkedes.

Sådan opretter du lignende segmenter

Lignende segmenter kan oprettes fra op til 10 eksisterende målgruppelister. Følg nedenstående vejledning for at oprette et lignende segment i din nye kampagne.

Bemærk! Du kan kun oprette Lignende segmenter i sektionen Målgruppe på siden med annoncegruppeindstillinger. Sørg for, at det lignende segment opfylder dine kampagnebehov, og at dine indstillinger og navngivninger opfylder dine specifikke præferencer.

Opret et lignende segment i din nye kampagne

Følg nedenstående vejledning for at oprette et lignende segment i din kampagne:

1. Opret en Demand Gen-kampagne ved at følge de almindelige trin
  2. Tilføj en målgruppe på annoncegruppeniveau.
  3. Klik på Ny målgruppe i dialogboksen Målgruppe.
  4. Klik på søgefeltet "Tilføj eller opret lignende segment" og dialogboksen "Lignende segment"-
  5. Klik på Nyt segment.
  6. Tilføj et navn for det lignende segment i dialogboksen "Segmentnavn".
  7. Vælg mellem eller upload mindst én basisliste i dialogboksen "Basisliste". Du kan tilføje op til 10 ledetrådslister.
  8. Angiv og vælg de lande eller regioner, som det lignende segment skal målrettes mod, i dialogboksen "Lokationer".
  9. Vælg "Snæver", "Balanceret" eller "Bred" med skyderen i dialogboksen "Lignende segment".
  10. Klik på Gem.
Bemærk! Da Lignende segmenter oprettes ved at matche dine førstepartsdata, herunder kunde- og website- og appdata, på tværs af hele Google, vil det tage tid at indsamle nok data til at forstå, hvem der bør være i dine lignende segmenter. Der kan gå et stykke tid efter oprettelsen af din nye kampagne, før du effektivt kan bruge dit lignende segment. Vi anbefaler, at du opretter din kampagne og lignende segmentet 2-3 dage i forvejen for at sikre, at det er klar, når du vil begynde at vise annoncer.

Lignende segmenter skal oprettes, mens du opretter en Demand Gen-kampagne. De kan ses i Målgruppeadministrator, men de kan ikke slettes eller redigeres i Målgruppeadministrator.

Hvis du vil bruge et segment, der omfatter et lignende segment på tværs af flere kampagnetyper, vises målgruppen som "Kvalificeret – begrænset" for andre kampagnetyper. Dette skyldes, at lignende segmenter ikke kan bruges uden for Demand Gen-kampagner. Resten af dit målgruppesegment forbliver intakt og kan bruges i andre Google-kampagnetyper.

Tilføj et lignende segment i din nye kampagne

Følg nedenstående vejledning for at tilføje et lignende segment i din kampagne.

1. Opret en Demand Gen-kampagne, eller vælg en eksisterende Demand Gen-kampagne.
  2. Tilføj en målgruppe på annoncegruppeniveau.
  3. Klik på Ny målgruppe i dialogboksen Målgruppe.
  4. Du kan vælge at inkludere eller ekskludere lignende segmenter, som du tidligere har oprettet.
  5. Sådan bruger du segmentet som en tilføjelse:
    1. Klik på søgefeltet "Tilføj eller opret lignende segment" og dialogboksen "Lignende segment"-
    2. Find og vælg dit eksisterende segment.
    3. Klik på Gem.
  6. Sådan bruger du segmentet som ekskludering:
    1. Klik på søgefeltet Ekskluderinger.
    2. Find og vælg dit eksisterende segment.
    3. Klik på Gem.

Tjek statussen på dine lignende segmenter

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Målgruppeadministrator.
  4. Gå til fanen "Dine datasegmenter".
  5. Du kan finde statussen for dit segment i tabellen: Udfyldning, fuldført, basislisten er for lille og inaktiv.

Rapportering

Da lignende er en slags segment, fungerer rapportering på samme måde som med andre segmenter. Du får alle de sædvanlige rapporteringsfunktioner for segmenter, så du ved, hvordan hvert lignende segment klarer sig, og kan derefter fokusere mere på dem, der er mest effektive.

Du kan få adgang til dine rapporter om lignende segmenter fra menuen Kampagner eller fra menuen Målgrupper i Google Ads. Følg nedenstående vejledning for at få adgang til dine rapporter om lignende segmenter fra din foretrukne menuindstilling:

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Du kan få adgang til dine lignende segmenter fra menuen Kampagner

Følg nedenstående vejledning for at få adgang til dine rapporter om lignende segmenter fra menuen Kampagner:

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner, og klik derefter på Kampagner.
  3. Klik på Rapporter i menuen foroven.
  4. Hold markøren over Grundlæggende i undermenuen.
  5. Klik på Målgruppesegment i undermenuen.

Få adgang til dine lignende segmenter fra menuen Målgrupper

Følg nedenstående vejledning for at få adgang til dine rapporter om lignende segmenter fra menuen Målgrupper:

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Kampagner, og klik derefter på Målgrupper, søgeord og indhold.
  3. Klik på Målgrupper.
  4. Klik på menupilen Vis tabel Menupil på kortet "Målgruppesegmenter" øverst på siden.

Indsigt

Du kan forstå de lignende målgruppesegmenter og genkende vigtige mønstre og muligheder. Du kan se indsigt om dine lignende segmenter i Målgruppeadministrator på din Google Ads-konto under "Dine datasegmenter" og vælge det lignende segment.

Her kan du få en oversigt over segmenter efter interessebaserede kategorier, kategorier i markedet, alder, køn, geografi, enheder og meget mere. Denne indsigt hjælper dig med at forstå dine kampagners effektivitet og træffe beslutninger om samme.