Om funktionen Inkludera Display-nätverket i Editor

Med funktionen Inkludera Display-nätverket i sökkampanjer kan du få ytterligare konverteringar i Googles Display-nätverk med oförbrukad budget från Sök till samma kostnad per konvertering som i Sök. I den här artikeln beskriver vi grunderna i hur detta utökningsalternativ fungerar i Editor och hur det kan hjälpa dig få bättre resultat.

Så fungerar det

Aktivera Inkludera Display-nätverket för dina sökkampanjer genom att välja Aktiverad i rullgardinsmenyn Inkludera Display-nätverket när du redigerar en kampanj i Editor. Du ser inställningarna för din sökkampanj i Inkludera Display-nätverket när det är möjligt, inklusive följande:

• Budgivning och inriktning, till exempel sammanhangsrelevans.
  • Det övergripande budgettaket för kampanjen gäller fortfarande. Att du använder Inkludera Display-nätverket påverkar vanligtvis inte dina utgifter för söknätverket. Målet är att endast använda oförbrukad sökbudget.
  • Kostnaden per konvertering i Display-nätverket är vanligen liknande eller lägre än utgifterna i söknätverket.
  • Annonserna skapas baserat på dina sökannonser, men du kan även enkelt skapa bildannonser i avsnittet Tillgångar, som du hittar på fliken Kampanjer i ditt Google Ads-konto.
  • Vi rekommenderar att du använder responsiva displayannonser för att utöka räckvidden ytterligare och förbättra ditt resultat.

Dina annonser kan visas när personer söker med termer som matchar dina sökord på Google Sök och på sökpartners webbplatser. De kan också visas på relevanta webbsidor och i relevanta appar i Googles Display-nätverk. Genom att noga bevaka resultatet i söknätverket och efter en begränsad utforskningsperiod kan Google selektivt visa annonser i Display-nätverket och samtidigt bibehålla samma genomsnittliga resultat. Utgifterna upphör om det inte går att matcha resultaten i söknätverket. Sökkampanjer som har kvarvarande budget och som har valt att inkludera Display-nätverket kan ge upp till 15 % fler konverteringar till liknande CPA som Sök.

Hitta rätt målgrupp

Med en söknätverkskampanj med displaytillval får du större räckvidd utan behöva göra ytterligare inställningar, vilket kan hjälpa dig att hitta rätt målgrupp på rätt plats och vid rätt tidpunkt.

• Ytterligare exponeringar och konverteringar: Sökkampanjer som har valt att inkludera Display-nätverket visas bara i Display-nätverket om vi förutser att det kommer finnas outnyttjad budget och inga andra displaykampanjer eller universella kampanjer som konkurrerar om samma exponeringar.
  • Resultat: Sökkampanjer med Inkludera i Display-nätverket och som har outnyttjad sökbudget kan ge upp till 15 % fler konverteringar till en liknande CPA som den nuvarande kampanjen.
  • Utöka din potentiella målgrupp: Om du lägger till Display-nätverket kan dina annonser visas för potentiella kunder som tittar på eller undersöker liknande produkter på de mer än tre miljoner webbplatser, videor och appar som ingår i Googles Display-nätverk.
  • Var strategisk utan extra arbete: Eftersom funktionen Inkludera Display-nätverket är helt automatisk optimeras dina annonser för inriktning på Display-nätverket utan att du behöver göra ytterligare inställningar.

Använda responsiva annonser för att nå fler kunder

Du kan öka din räckvidd ännu mer och förbättra resultatet genom att skapa en responsiv annons för en söknätverkskampanj med displaytillval. Responsiva annonser är ett bekvämt allt-i-ett-format som fungerar i hela Display-nätverket. Med hjälp av de tillgångar du anger – till exempel rubriker, bilder och din målsida – anpassas responsiva annonsers storlek, utseende och format så att de passar nästan alla tillgängliga annonsutrymmen. Eftersom responsiva annonser passar i nästan alla annonsutrymmen i Display-nätverket kan de öka din räckvidd och genomslagskraft. Dessutom sparar du tid. Om du har laddat upp Google Ads-bildtillgångar, till exempel från Sök, kan Inkludera Display-nätverket skapa responsiva displayannonser automatiskt utan att du behöver göra något. Läs mer om responsiva displayannonser.

Obs! Om du har haft söknätverkskampanjer och sedan expanderar till Display-nätverket kan du få fler konverteringar och därmed även ökade dagliga utgifter. I genomsnitt bör kostnaden per konvertering i Display-nätverket likna den i söknätverket.

Anvisningar

Skapa en söknätverkskampanj med displaytillval

1. Öppna Google Ads Editor och klicka på Kampanjer i menyn Hantera till vänster.
  2. Klicka på + Lägg till kampanj.
  3. Välj fältet Kampanjens namn och ge den nya kampanjen ett namn.
    • Valfritt: I Editor skapas nya kampanjer med ett standardnamn. Du kan behålla detta namn eller ändra det.
  4. Gå till fliken Redigera kampanjer till höger och välj Kampanjtyp.
  5. Välj Sök i rullgardinsmenyn Kampanjtyp.
  6. Välj Aktiverad i rullgardinsmenyn Inkludera Display-nätverket.
  7. Ange övriga kampanjinställningar. Läs mer om kampanjinställningar.
  8. Klicka på Spara och fortsätt.

Aktivera Inkludera Display-nätverket i en befintlig söknätverkskampanj

1. Öppna Google Ads Editor och klicka på Kampanjer i menyn Hantera till vänster.
  2. Välj din sökkampanj.
  3. Välj Aktiverad i rullgardinsmenyn Inkludera Display-nätverket.
Obs!
  • Användningen av den extra sökbudgeten för Inkludera Display-nätverket gäller inte delade budgetar eller kampanjexperiment. Vi beräknar den genom att förutse outnyttjade sökbudget efter bästa förmåga.
  • För budstrategier som är utformade att förbruka hela budgeten, som Maximera konverteringar, Maximera klick och Maximera konverteringsvärde, delar Inkludera Display-nätverket budgeten med Sök om det går att uppnå liknande eller bättre CPA. Oftast reserveras ändå större delen av budgeten för Sök.
  • Om du inte använder konverteringstaggar gör Google en uppskattning som hjälper dig att fastställa en baslinje för resultat.