Produkttilknytning: Slik importerer du statistikk fra Google Analytics (GA4) til Google Ads

Før du kan se nettstedsstatistikk fra Google Analytics 4 (GA4) i en Google Ads-konto, må du opprette en tilknytning mellom GA4 og Google Ads. Du må slå på funksjonen for eksport av nettstedsstatistikk i tilknytningen du oppretter. Tilknytninger kan opprettes i forgrunnsvinduer i tråd med standardmønsteret definert i rammeverket for kontotilknytning. Foreløpig må du opprette en tilknytning før du kan slå på beregninger for apper og nettsteder. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du importerer statistikk fra GA4 til Google Ads.

Før du begynner

Eksportering av nettstedsstatistikk fra Google Ads kan styres med kontroller for tilknytninger i Google Ads. Du kan slå på overføring av data fra Google Analytics til Google Ads via en kontroll ved siden av tilknytningen. Når overføringen er aktivert, kan GA4-beregninger brukes i Google Ads-rapporteringen. Vær oppmerksom på at statistikk fra managerkontoer er aktivert som standard og ikke kan slås av.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

For å importere statistikk fra GA4 til Google Ads må du tilknytte en Google Analytics-konto eller tidligere ha tilknyttet et GA4-område.

Slik knytter du Google Ads sammen med Google Analytics 4 (GA4)- eller Firebase-områder

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Under «Fra Google» finner du «Google Analytics (GA4) og Firebase» og klikker på Detaljer.
  4. Klikk på den blå plussknappen ovenfor tabellen med tilknyttede områder.
  5. Velg et Google Analytics- eller Firebase-område fra rullegardinmenyen, og klikk på Neste.
  6. Konfigurer innstillingene for Google Analytics-området. Du ser disse alternativene for datadeling som du kan slå av eller på:
    • Importer beregninger for apper og nettsteder
    • Importer Google Analytics-målgrupper.
  7. Når du har valgt innstillingene, klikker du på Tilknytt og deretter på Ferdig.

Hvis du vil oppdatere innstillingene for Google Analytics-området eller fjerne tilknytningen, klikker du på Administrer ved siden av området i tabellen over tilknyttede områder. Deretter kan du justere innstillingene med på/av-bryteren. For å fjerne tilknytningen til det tilknyttede området klikker du på Fjern tilknytningen. Det åpnes et forgrunnsvindu der du bekrefter avgjørelsen ved å klikke på Fjern tilknytningen. Når du gjør endringer, lastes tabellen inn på nytt med oppdateringene.

Slik sjekker du om GA4-statistikken blir importert

Følg denne fremgangsmåten for å kontrollere om GA4-statistikken blir importert, eller – hvis Analytics-området allerede er tilknyttet – for å slå på importeringen:

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Tilknyttede kontoer.
  3. Under «Tilknyttede kontoer og produkter» finner du «Google Analytics (GA4) og Firebase», og deretter klikker du på Administrer og tilknytt.
  4. Hvis du vil importere nettstedsberegninger fra tilknyttede Google Analytics 4-områder, klikker du på Administrer i «Handling»-kolonnen ved siden av området du vil endre.
  5. Slå på «Importer beregninger for apper og nettsteder» (klikk på den grå av/på-knappen, slik at den blir blå). Hvis du allerede har aktivert importeringen, er knappen blå fra før.
  6. Klikk på Lagre endringer for å slå på importeringen. Når området er tilknyttet, kan det ta rundt 5 minutter (enkelte ganger noen timer) før dataene blir tilgjengelige.
    • Med dette området blir det presentert beregninger for nettstedsengasjement i Google Analytics-rapporteringskolonnene for kontoen din. Vær oppmerksom på at du må legge til Google Analytics 4-kolonner i Google Ads-rapportene. Disse er forskjellige fra UA-beregningene og er merket som (GA4) i beregningsvelgeren.
    • I de fleste tilfeller blir Google Analytics-data importert innen en time, men prosessen kan ta lengre tid for større kontoer. Når dataene er importert, kan du legge til Google Analytics-kolonner i Google Ads-rapportene dine.

Link til relatert innhold