Producten koppelen: Google Analytics-statistieken (GA4) importeren in Google Ads

Als u Google Analytics 4-sitestatistieken (GA4) wilt bekijken in een Google Ads-account, moet u eerst een koppeling maken tussen GA4 en Google Ads. De exportfunctie voor sitestatistieken moet zijn aangezet voor de gemaakte koppeling. Koppelingen kunnen worden gemaakt in een pop-up, in tegenstelling tot het standaardpatroon dat is gedefinieerd in het framework Account koppelen. Op dit moment kunt u app- en webstatistieken pas activeren na de koppeling. Dit artikel gaat over hoe u GA4-statistieken importeert in Google Ads.

Voordat u begint

De export van gegevens van sitestatistieken vanuit Google Ads kunt u instellen met de bedieningselementen voor de Google Ads-koppeling die toegankelijk is in Google Ads. U kunt de gegevensstroom van Google Analytics naar Google Ads aanzetten via een bedieningselement aan de Google Ads-kant van de koppeling. Nadat deze optie is aangezet, zijn GA4-statistieken beschikbaar voor Google Ads-rapportage. De statistieken die zijn afgeleid van een manageraccount worden automatisch aangezet en kunnen niet worden uitgezet.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Als u GA4-statistieken wilt importeren in Google Ads, moet u een Google Analytics-account koppelen of al een GA4-property hebben gekoppeld.

Stappen om Google Ads te koppelen aan Google Analytics 4- of Firebase-property's

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek onder Vanuit Google naar Google Analytics (GA4) en Firebase en klik op Details.
  4. Klik op de blauwe plusknop  boven de tabel met gekoppelde property's.
  5. Selecteer een Google Analytics- of Firebase-property in het dropdownmenu en klik op Volgende.
  6. Stel de instellingen voor de Google Analytics-property in. U kunt de volgende opties voor gegevens delen aan- of uitzetten:
    • App- en webstatistieken importeren.
    • Google Analytics-doelgroepen importeren.
  7. Nadat u uw instellingen heeft geselecteerd, klikt u op Koppelen en daarna op Klaar.

Als u de instellingen voor de Google Analytics-property wilt updaten of de property wilt ontkoppelen, klikt u op Beheren naast de property in de tabel met gekoppelde property's. Gebruik dan de schakelaar om uw instellingen aan te passen. Als u de gekoppelde property wilt ontkoppelen, klikt u op Ontkoppelen. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u uw beslissing kunt bevestigen. Doe dit door op Ontkoppelen te klikken. Nadat u wijzigingen heeft aangebracht, wordt de tabel opnieuw geladen met de updates.

Stappen om te controleren of uw GA4-statistieken zijn geïmporteerd

Voer deze stappen uit om te controleren of uw GA4-statistieken worden geïmporteerd of om de import te activeren als uw Analytics-property al is gekoppeld:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Ga naar Uw gekoppelde accounts en producten. Zoek Google Analytics (GA4) en Firebase en klik op Beheren en koppelen.
  4. Als u sitestatistieken van een gekoppelde Google Analytics 4-property wilt importeren, klikt u op Beheren in de kolom Actie naast de property die u wilt wijzigen.
  5. Zet App- en webstatistieken importeren aan (klik op de grijze schakelaar; nadat u op de schakelaar heeft geklikt, wordt deze blauw). Als de import al is geactiveerd, is de schakelaar blauw.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan om de import te activeren. Nadat u de property heeft gekoppeld, kan het ongeveer 5 minuten duren voordat de gegevens beschikbaar zijn (maar dit kan soms ook een paar uur duren).
    • Deze property wordt gebruikt om engagementstatistieken voor uw site te tonen in de Google Analytics-rapportagekolommen van uw account. U moet Google Analytics 4-kolommen toevoegen aan uw Google Ads-rapporten. Deze zijn anders dan UA-statistieken en zijn in de statistiekkiezer gelabeld als (GA4).
    • In de meeste gevallen duurt het minder dan een uur voordat Google Analytics-gegevens zijn geïmporteerd, maar het proces kan langer duren voor grotere accounts. Nadat de gegevens zijn geïmporteerd, kunt u Google Analytics-kolommen toevoegen aan uw Google Ads-rapporten.

Gerelateerde link