Tuotteen linkittäminen: Google Analytics (GA4) ‐tilastojen importointi Google Adsiin

Jos haluat nähdä Google Analytics 4 (GA4) ‐sivustotilastoja Google Ads ‐tilillä, sinun on ensin luotava linkki GA4:n ja Google Adsin välille. Ota myös käyttöön sivustotilastojen vientiominaisuus luodulle linkille. Linkitys voidaan luoda ponnahdusikkunassa tilin linkityskehyksen oletusmallin mukaisesti. Sovellus- ja sivustomittareita voi tällä hetkellä aktivoida vasta linkityksen jälkeen. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tuoda GA4-tilastot Google Adsiin.

Ennen kuin aloitat

Sivuston tilastodatan eksportointia Google Adsista voi säädellä Google Adsissa näkyvillä mainoslinkin säätimillä. Voit ottaa käyttöön datan siirtämisen Google Analyticsista Google Adsiin linkkiin sisältyvän mainossäätimen avulla. Kun se on käytössä, GA4-mittareista voidaan tuoda dataa Google Ads ‐raportointia varten. Huomaa, että hallinnoijan tililtä peräisin olevat tilastot otetaan automaattisesti käyttöön, eikä niitä voi poistaa käytöstä.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Jos haluat importoida GA4-tilastot Google Adsiin, sinun on joko linkitettävä Google Analytics ‐tili tai sinulla on jo oltava linkitetty GA4-mittauskokonaisuus.

Näin linkität Google Adsin Google Analytics 4 (GA4)- tai Firebase-mittauskokonaisuuteen

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Etsi "Googlelta"-kohdasta "Google Analytics (GA4) ja Firebase" ja klikkaa Tiedot.
  4. Klikkaa linkitetyt mittauskokonaisuudet sisältävän taulukon yläpuolelta sinistä pluspainiketta .
  5. Valitse avattavasta valikosta Google Analytics- tai Firebase-mittauskokonaisuus ja klikkaa Seuraava.
  6. Määritä asetukset Google Analytics ‑mittauskokonaisuudelle. Voit laittaa seuraavat datanjakovaihtoehdot päälle tai pois päältä:
    • Tuo sovellus- ja sivustomittarit
    • Tuo Google Analytics ‐yleisöjä
  7. Kun olet valinnut asetukset, klikkaa Linkitä ja sitten Valmis.

Jos haluat päivittää Google Analytics ‑mittauskokonaisuutta koskevat asetukset tai poistaa linkityksen, klikkaa linkitetyt mittauskokonaisuudet sisältävästä taulukosta haluamasi mittauskokonaisuuden vierestä Hallinnoi. Muokkaa asetuksia valitsinten avulla tai klikkaa Poista linkitys. Vahvista valinta klikkaamalla ponnahdusikkunasta Poista linkitys. Taulukko päivittyy sitä mukaa kun teet muutoksia.

Näin tarkistat, onko GA4-tilastosi importoitu

Näin voit tarkistaa, importoidaanko GA4-tilastosi, tai aktivoida importoinnin, jos Analytics-mittauskokonaisuus on jo yhdistetty:

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Etsi "Linkitetyt tilit ja tuotteet" ‐kohdasta "Google Analytics (GA4) ja Firebase" ja klikkaa Hallinnoi ja linkitä.
  4. Jos haluat importoida sivustomittarit linkitetystä Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudesta, klikkaa muokattavan mittauskokonaisuuden viereisestä Toiminto-sarakkeesta Hallinnoi.
  5. Laita "Tuo sovellus- ja sivustomittarit" ‐asetus päälle (klikkaa harmaata päälle/pois-valitsinta niin että se muuttuu siniseksi). Jos importointi on jo aktivoitu, valitsin on sininen.
  6. Aktivoi importointi klikkaamalla Tallenna muutokset. Datan näkymiseen voi mennä noin viisi minuuttia (mutta siihen voi mennä muutama tuntikin).
    • Tätä mittauskokonaisuutta käytetään sivuston aktivoitumismittareiden näyttämiseen tilisi Google Analytics ‑raportointisarakkeissa. Huomaa, että sinun on lisättävä Google Analytics 4 ‑sarakkeet Google Ads ‑raportteihisi. Ne ovat erilaisia kuin UA-mittarit, ja niissä on (GA4)-merkintä mittarivalitsimessa.
    • Yleensä Google Analytics ‑data näkyy Google Adsissa jo alle tunnin kuluttua. Suurilla tileillä tuonti voi viedä kauemmin. Kun data on importoitu, voit lisätä Google Analytics ‑sarakkeet Google Ads ‑raportteihisi.

Aiheeseen liittyvä linkki