[GA4-overføring] Slik påvirkes kampanjer av målgrupper som overføres automatisk

Google Analytics 4 (GA4) har erstattet Universal Analytics (UA). 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle data. (Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024.) Det er viktig at du overfører Universal Analytics-områder til Google Analytics 4. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

Fra og med 1. juli 2023 blir det ikke lenger lagt til brukere i målgruppesegmenter som er konfigurert via standardområder i Universal Analytics (UA). UA-områder fortsetter å behandle nye treff frem til 1. juli 2023. Det er viktig at du går over til GA4 nå, så GA4-målgruppene får tid til å samle inn brukere før UA-området slutter å behandle nye treff. Finn ut hvordan Google Ads-kontoer blir påvirket av automatisk opprettede GA4-områder.

Fristen for å gå over til Google Analytics 4 er utløpt. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

Hva endres?

• Du kan ikke konfigurere nye målgrupper i Google Ads via UA-områder. Du må opprette et nytt GA4-område.
  • Du kan overføre UA-målgrupper til GA4-målgruppesegmenter. Finn ut mer i overføringsveiledning for målgrupper.
  • For at overgangen skal bli enklere, overfører vi automatisk Google Ads-kampanjene dine som er målrettet mot en UA-målgruppe, slik at de kan målrettes mot tilsvarende GA4-målgruppesegmenter. Du kan kanskje velge bort dette.

Fordeler

• Fremtidens analyser: AI-løsningene i Google Analytics 4 er tilpasset et økosystem i kontinuerlig utvikling. Finn ut mer om forutsigende målgrupper og forutsigende beregninger.
  • Nye funksjoner: Du får tilgang til nye og eksklusive funksjoner som er forbeholdt Google Analytics 4.
  • Statistikk uten informasjonskapsler: Med Google Analytics 4 får du personvernsikker kundestatistikk, med eller uten informasjonskapsler. Finn ut mer om oppdateringer av Google-målgrupper.

Hvordan knytter vi GA4-baserte segmenter til kampanjer med UA-målgrupper?

Vi har lagt forholdene til rette for disse endringene ved å legge til tilsvarende Google Analytics 4-målgruppesegmenter i kampanjer og annonsegrupper som per nå bruker UA-målgrupper.

• I mai 2023 begynner GA4-konfigureringsassistenten å konfigurere et grunnleggende GA4-område for alle som fortsatt bruker Universal Analytics-områder og ikke har valgt bort dette.
  • Det nye Google Analytics 4-området blir knyttet sammen med den samme Google Ads-kontoen som det tilsvarende UA-området. Nye målgrupper eksporteres automatisk fra GA4 til Google Ads.
  • De tilsvarende GA4-baserte segmentene er lagt til i kampanjene eller annonsegruppene som bruker UA-målgrupper. Du kan kanskje velge bort dette.
  • For å velge bort dette må du legge til ID-en for hver enkelt Google Ads-konto i skjemaet. Hvis du legger til en ID for en Google Ads-managerkonto, blir ikke tilknyttede personlige Google Ads-kontoer valgt bort.
  • Merk deg at ikke alle målgruppetyper konfigureres automatisk. Vi anbefaler likevel at du bruker manuell overføring, da det er den beste løsningen for å overføre kampanjer fra UA- til GA4-målgrupper. Finn ut mer om dette i overføringsveiledningen for målgrupper [UA -> GA4].

Hvordan vet jeg om jeg per nå bruker Universal Analytics eller Google Analytics 4?

Hvis du bruker Universal Analytics, vises det et blått varsel øverst i Google Analytics-kontoen med denne teksten: «Fra og med 1. juli 2023 slutter Universal Analytics å behandle nye data i standardområder.» Merk deg at hvis du avviste varselet tidligere, vises det kanskje ikke lenger.

Men du kan også sjekke område-ID-en:

• ID-er for Universal Analytics-områder starter med UA og slutter med et tall (UA-XXXXXXXXX-1).

• ID-er for Google Analytics 4-områder består bare av tall (XXXXXXXXX).