Maksimitulokset-kampanjoiden hakuteemat (beta)

Maksimitulokset-kampanjoiden hakuteemojen avulla voit antaa Googlen tekoälylle arvokasta tietoa siitä, mitä asiakkaasi hakevat ja mitkä aiheet tuottavat yrityksellesi konversioita.

Tässä on esimerkkejä tilanteista, joissa hakuteemat voivat olla erityisen hyödyllisiä, jos sinulla on yrityksestäsi tai asiakkaistasi sellaista tietoa, jota tekoäly ei pysty oppimaan helposti tai nopeasti:

• Laskeutumissivullasi ei ole täydellisiä tai uusimpia tietoja tarjoamistasi tuotteista ja palveluista.
  • Olet juuri laajentanut uudelle markkina-alueelle tai lanseerannut uuden tuotteen tai palvelun, eikä tuloshistoriaa ole riittävästi.
  • Olet aloittamassa uutta juhlakauden tarjouskampanjaa tai alennusmyyntiä, eikä tuloshistoriaa ole riittävästi.
  • Haluat laajentaa Maksimitulokset-kampanjan tavoittavuutta (myös Hakuinventaarissa) ja varmistaa, että kampanja kattaa tärkeät liiketoimintateemat.
  • Haluat toimittaa tärkeitä tietoja, jotka voivat nopeuttaa kampanjan oppimista ja tulosten optimointia.

Ohjeet

Näin otat hakuteemat käyttöön aiemmin luodussa kampanjassa:

1. Valitse Google Ads ‐tilisi vasemmanpuoleisesta navigaatiopaneelista Maksimitulokset-kampanja.
  2. Valitse Kampanjat ja sitten Elementtiryhmä.
  3. Klikkaa elementtiryhmäkortin oikealla puolella olevan Signaalit-kohdan viereistä kynäkuvaketta Kynäkuvake/muokkauskuvake, niin voit muokata signaaleja.
  4. Valitse Signaalit-kortista Hakuteemat.
  5. Lisää enintään 25 erilaista hakuteemaa. Vältä lisäämästä esimerkiksi hakuteemoja "auto" ja "henkilöauto", sillä ne tavoittavat saman yleisön.
    • Kun kirjoitat hakuteemoja, ne lisätään elementeiksi syötekenttään.
  6. Klikkaa Tallenna.
Hyvä huomata
  • Jos hakuteemat eivät ole hyväksyttäviä, näet ilmoituksen käytäntövirheistä, kun viet hiiren niiden päälle käyttöliittymässä.
  • Hakuteemat noudattavat brändien poissulkemisia koskevia sääntöjä.

Tarkistusvirheet

Tarkistusvirheet muistuttavat sinua lisäämään hakuteemat oikeassa muodossa. Näet virheet viemällä hiiren punaisten hakuteemojen päälle.

Tarkistusvirheet voivat johtua seuraavista syistä:

• Olet kopioinut ja liittänyt hakuteemoja, joita ei ole erotettu toisistaan pilkuilla tai rivinvaihdoilla.
  • Olet liittänyt liian monta hakuteemaa (yli 25).
  • Olet lisännyt liian pitkiä (yli 80 merkin pituisia) hakuteemoja.
  • Olet lisännyt päällekkäisiä hakuteemoja.

Voit korjata tarkistusvirheet klikkaamalla elementtiä ja muokkaamalla hakuteemoja.

Kaikkia hakuteemoja voi käyttää, kunhan ne ovat Google Ads ‐käytäntöjen mukaisia.

Huom. Jos olet lisännyt yli 25 hakuteemaa, syötteen yhteydessä näkyvä virhe katoaa, kun olet poistanut ylimääräiset elementit.

Usein kysyttyä

Rajoittavatko hakuteemat Maksimitulokset-kampanjoiden liikennettä?

Eivät. Niiden avulla voit kuitenkin tunnistaa uutta liikennettä, joka parantaa tuloksia siinä tapauksessa, että kyseistä liikennettä ei voida saada avainsanattomalla AI-teknologialla lopullisen URL-osoitteen laajennusominaisuuden kautta.

Oletetaan esimerkiksi, että ylläpidät sellaisen museon mainoksia, jonka ulkopuolella on hieno leikkialue, mutta sinulla ei ole riittävästi resursseja, jotta voisit luoda erilliset mainokset ja laskeutumissivut kutakin museon tarjoamaa palvelua varten. Lisäämällä hakuteemoiksi "aktiviteetit lapsille" ja "ulkoilu" voit varmistaa, että tavoitat näistä palveluista kiinnostuneet asiakkaat eri kanavilla (sekä Google Haussa että YouTuben hakutuloksissa).

Kuinka monta hakuteemaa voin enintään lisätä?

Voit lisätä enintään 25 hakuteemaa elementtiryhmää kohti.

Onko hakuteemoja pakko käyttää Maksimitulokset-kampanjoissa?

Ei. Hakuteemat ovat valinnainen ominaisuus, jonka avulla voit parantaa tuloksia.

Voinko laittaa hakuteemat pois päältä käytettyäni niitä?

Kyllä. Voit milloin tahansa poistaa sellaiset hakuteemat, joita et halua sisällyttää Maksimitulokset-kampanjasi elementtiryhmään.

Voinko kopioida ja liittää hakuteemoja kenttään?

Kyllä. Erota lisäämäsi hakuteemat toisistaan pilkuilla.

Mitä tapahtuu, jos poistan hakuteemoja?

Et välttämättä enää saa poistettuihin hakuteemoihin liittyvää liikennettä.

Voinko lisätä kilpailijoiden brändejä tai tuotenimiä hakuteemoiksi?

Kyllä. Kilpailijoiden brändejä ja avainsanoja voi käyttää hakuteemoina, mutta olet itse vastuussa paikallisten lakien ja säädösten noudattamisesta. Jos kilpailijoiden termien käytölle ei ole esteitä, niiden lisääminen hakuteemoiksi voi olla hyödyllistä etenkin siinä tapauksessa, että kilpailijoiden tuotteet poikkeavat omistasi niin paljon, että niitä ei välttämättä automaattisesti valittaisi Maksimitulokset-kampanjan hakuteemoiksi.

Vaikuttavatko hakuteemat avainsanojen priorisointiin Google Ads ‐tilillä?

Kyllä. Hakuteemat vastaavat lausekeavainsanoja tai laajan vastaavuuden avainsanoja, jotka ovat identtisiä hakulausekkeen kanssa. Lue lisää avainsanojen priorisoinnista Google Ads ‑tilillä.

Miten voin mitata hakuteemojen vaikutusta?

Jos haluat selvittää, miten hakuteemat vaikuttavat kampanjatason tuloksiin, voit verrata tuloksia, joita olet saanut ennen hakuteemojen lisäämistä ja sen jälkeen.
Jos haluat nähdä, minkä uusien hakutermien yhteydessä mainoksesi näkyvät lisäämiesi teemojen myötä, tutki hakutermejä koskevien vinkkien raporttia.

Miten hakuteemat eroavat hakuavainsanojen omista segmenteistä?

Omien segmenttien avulla voit tavoittaa ihanneyleisösi, sillä voit määrittää yleisön käyttämällä omia ostoaikeissa olevia yleisöjä (avainsanoja, joita nämä yleisöt tavallisesti hakevat), omia asiasta kiinnostuneita yleisöjä tai kiinnostuksen kohteita, sovelluksia ja URL-osoitteita. Omia segmenttejä käytetään Hakuinventaarin ulkopuolisissa inventaareissa sellaisten ihmisten tavoittamiseen, jotka ovat aiemmin hakeneet lisättyjä (tai niihin liittyviä) avainsanoja.
Hakuteemojen avulla voit hyödyntää Maksimitulokset-kampanjoissasi yksilöllisiä vinkkejä, jotka perustuvat liiketoimintaasi tai tiettyihin tuotteisiisi. Voit lisätä jopa 25 hakuteemaa, jotka voivat toimia hyvin millä tahansa kanavalla – eivät vain yleisönä vaan myös hakusijoitteluina. Hakuteemoja käytetään Hakuinventaarissa ja muissa inventaareissa sellaisten ihmisten tavoittamiseen, jotka joko hakevat tällä hetkellä tai ovat aiemmin hakeneet lisättyjä (tai niihin liittyviä) hakuteemoja.

Milloin minun kannattaa käyttää hakuavainsanojen omia segmenttejä ja milloin taas Maksimitulokset-kampanjoiden hakuteemoja?

Hakuteemojen avulla voit saada konversioita kaikissa Maksimitulokset-kampanjoiden kanavissa. Hakuteemat toimivat Maksimitulokset-kampanjoissa samaan tapaan – mutta vielä monipuolisemmin – kuin omat segmentit.

Voinko edelleen käyttää omia segmenttejä Maksimitulokset-kampanjoissa?

Omiin ostoaikeissa oleviin yleisöihin perustuvat omat segmentit päivitetään hakuteemoiksi vuoden 2024 alkupuolella. Jos jotkin näistä omista segmenteistä kuitenkin sisältyvät jo tallennettuihin yleisösegmentteihin tai aiemmin luotuihin Maksimitulokset-kampanjoihin, ne toimivat edelleen entiseen tapaan hakuteemojen rinnalla.
Omat segmentit, jotka perustuvat omiin asiasta kiinnostuneisiin yleisöihin tai kiinnostuksen kohteisiin, sovelluksiin ja URL-osoitteisiin, löytyvät nyt "Kiinnostuksen kohteet ja yksityiskohtaiset demografiset tiedot" ‐kohdasta ja ovat käytettävissä Maksimitulokset-kampanjoissa myös jatkossa.