Bruk målgruppebyggeren når du oppretter kampanjer

Med målgruppebyggeren kan du enkelt og effektivt opprette målgrupper med fokuserte segmenter, ekskluderinger og demografisk målretting.

Du kan opprette målgruppesegmenter basert på kundedataene du samler inn selv, eller fra andre Google-plattformer, for å øke effektiviteten til målrettingen og kampanjeresultatene.

Med målgruppebyggeren kan du opprette et datasegment direkte ut fra førstepartsdata når du oppretter en kampanje.

Før du begynner

Følg fremgangsmåten for å opprette Performance Max-kampanjer, opprette Discovery-kampanjer eller opprette videohandlingskampanjer.

Når du kommer til målrettingssegmentet i kampanjen, kan du klikke på Legg til en målgruppe og velge + Ny målgruppe.

Opprett nye målgrupper og nye segmenter

I målgruppebyggeren kan du velge, søke etter og bla gjennom demografiske grupper, segmenter og ekskluderinger. Følg fremgangsmåten nedenfor for å fullføre opprettelsen av målgruppen.

Trinn 1: Opprett en ny målgruppe

1. Gi målgruppen et navn – dette blir navnet som vises i målgruppebiblioteket i all fremtid.
  2. Velg de demografiske gruppene du vil målrette annonsene mot, ved å klikke i avmerkingsboksen Blue check box icon for selecting ad campaigns ved siden av de aktuelle gruppene. Kjønn og aldersgruppe brukes som standard, men du kan velge grupper basert på foreldrestatus eller husstandens inntekt ved å klikke på Flere demografiske segmenter.
    • Velg en aldersgruppe med det aldersspennet du måtte ønske, og husk at du bare kan ha én aldersgruppe per målgruppe.
  3. Velg de aktuelle målgruppesegmentene i «Dataene dine»- og «Egendefinerte segmenter»-modulen.
  4. Klikk på Søk eller Bla gjennom for å legge til segmenter. Foreslåtte segmenter vises øverst i listen.
  5. Klikk på Lagre segmentet når du har valgt segmentene du skal bruke.

Trinn 2: Opprett et nytt segment

Nå kan du velge å opprette et nytt «egendefinert segment» eller et nytt «datasegment» med førstepartsdata.

Opprett et nytt «egendefinert segment»

1. Klikk på + Nytt segment i «Egendefinerte segmenter»-delen.
  2. Gi det egendefinerte segmentet et navn.
  3. Velg det som passer:
    • Personer med noen av disse interessene eller kjøpsintensjonene. Skriv inn søkeord som beskriver den ideelle kundens interesser eller produkter eller tjenester hen aktivt undersøker med tanke på kjøp. Hvis du bruker en målgruppe der du angir målrettingen manuelt (manuell målretting kan brukes i alle typer kampanjer unntatt Performance Max), blir kampanjen vist til folk som har de aktuelle interessene eller kjøpsintensjonene, basert på kampanjeinnstillingene (f.eks. budstrategi eller annonseringsmål). Hvis du bruker målgruppen som et signal i forbindelse med optimalisert målretting (i Performance Max-kampanjer kan det bare brukes optimalisert målretting), er det målgruppene du har valgt, som avgjør hvem som får se annonsene. Til syvende og sist blir det uansett optimalisert for målene dine i kampanjen, og annonsene kan bli vist til personer som ikke inngår i de valgte målgruppene.
    • Personer som har søkt etter noen av disse termene på Google. Skriv inn søketermer den ideelle kunden kan komme til å bruke på Google-tjenester (f.eks. google.com og YouTube). Hvis du bruker en målgruppe der du angir målrettingen manuelt (manuell målretting kan brukes i alle typer kampanjer unntatt Performance Max), blir kampanjen vist til folk som har de aktuelle interessene eller kjøpsintensjonene, basert på kampanjeinnstillingene (f.eks. budstrategi eller annonseringsmål). Hvis du bruker målgruppen som et signal i forbindelse med optimalisert målretting (i Performance Max-kampanjer kan det bare brukes optimalisert målretting), er det målgruppene du har valgt, som avgjør hvem som får se annonsene. Til syvende og sist blir det uansett optimalisert for målene dine i kampanjen, og annonsene kan bli vist til personer som ikke inngår i de valgte målgruppene. I andre kampanjer brukes termene som indikasjon på interesser eller kjøpsintensjon.
  4. Klikk på Lagre.
  5. For å målrette annonser mot målgruppesegmenter utover dataene og de egendefinerte segmentene dine, for eksempel interesse- og markedssegmenter, klikk på Interesser og segmenter basert på detaljert demografisk informasjon. Nå vises «Google-segmenter»-modulen. Der kan du legge til «interesser», «livsbegivenheter» og «detaljert demografisk informasjon» for å se en liste over segmenter du kan velge.
  6. For å fjerne segmenter fra noen av modulene, hold markøren over segmentet, og klikk på X-ikonet Red X icon.

Opprett et nytt datasegment med førstepartsdata

1. Klikk på + Nytt segment i «Dataene dine»-delen.
  2. Velg segmentet fra de tilgjengelige segmenttypene.
  3. Gi segmentet et navn.
  4. Klikk på Fortsett, og følg fremgangsmåten på skjermen for å opprette et nytt segment.
  5. Klikk på Lagre.

Velg eksisterende målgrupper

Når du oppretter en kampanje, må du velge en målgruppe. Nedenfor ser hvordan du velger en eksisterende målgruppe.

1. Hvis du klikket på Velg en målgruppe, vises målgruppevelgeren med forslag til målgrupper som samsvarer med annonseringsmålene du har angitt i den nye kampanjen. Gjennomgå sammendragskortene for målgruppen, hvor du blant annet finner de aktuelle segmentene og ekskluderingene. (Du kan også se de andre eksisterende målgruppene dine – de som ikke anbefales ut fra annonseringsmålene – ved å klikke på Målgruppe anbefales ikke-linken.)
  2. Hvis en eksisterende målgruppe i tabellen passer i kampanjen, kan du velge den ved å klikke på den. Hvis du heller vil opprette en ny målgruppe for kampanjen, kan du klikke på + Ny målgruppe øverst til høyre. Finn ut mer om målgruppebyggeren i fremgangsmåten for å opprette nye målgrupper ovenfor.
  3. Den valgte målgruppen vises under «Opprett en annonsegruppe». Derfra kan du la målgruppen være som den er, redigere den ved å klikke på blyantikonet Edit, fjerne den ved å klikke på X-ikonet Red X icon øverst til høyre, eller endre den ved å klikke på Endre målgruppen, noe som gjør at du går tilbake til målgruppevelgeren.
Tips:
Hvis du redigerer en målgruppe mens du oppretter en kampanje og annonsegruppe, endres denne målgruppen for alle kampanjene og annonsegruppene den er tilknyttet. Hvis du vil at endringene du gjør i målgruppen, bare skal gjelde i én enkelt kampanje eller annonsegruppe, må du lagre den redigerte versjonen av målgruppen med et nytt navn.