Brug Målgruppeværktøj til oprettelse af en kampagne

Målgruppeværktøjet giver dig mulighed for nemt og effektivt at oprette genanvendelige målgrupper med fokuserede segmenter, demografisk målretning og ekskluderinger.

Du kan oprette målgruppesegmenter baseret på de kundedata, du selv har indsamlet, eller fra andre Google-platforme for at øge effektiviteten af din målretning og kampagneeffektivitet.

Du kan bruge Målgruppeværktøj og oprette et datasegment direkte ved hjælp af førstepartsdata, når du opretter din kampagne.

Før du begynder

Følg vejledningen for at oprette en kampagne af typen "Maksimal effektivitet", oprette en Discovery-kampagne eller oprette en videokampagne med handling.

Klik på Tilføj en målgruppe, og vælg + Ny målgruppe, når du kommer til segmentet "Målretning" i kampagnen.

Opret en ny målgruppe og et nyt segment

I Målgruppeværktøj kan du søge, gennemse og vælge demografiske grupper, segmenter og ekskluderinger. Følg nedenstående vejledning for at gennemføre oprettelsen af målgruppen.

Trin 1: Opret en ny målgruppe

1. Giv din målgruppe et navn, som vil være målgruppens navn i din målgruppesamling til al fremtidig brug.
  2. Vælg de demografiske grupper, du vil målrette mod, ved at klikke på afkrydsningsfelterne Blue check box icon for selecting ad campaigns for hver gruppe. Alder og køn vises som standard, men du kan vælge grupper baseret på husstandsindkomst eller forældrestatus ved at klikke på Yderligere demografiske oplysninger.
    • For alder skal du vælge én aldersgruppe, som er så bred, som du vil have den, men du kan ikke vælge mere end én aldersgruppe for hver målgruppe.
  3. Vælg relevante målgruppesegmenter i modulerne "Dine data" og "Tilpassede segmenter".
  4. Klik på Søg eller Gennemse for at tilføje segmenter. Foreslåede segmenter vises øverst på listen.
  5. Klik på Gem segment, når du har valgt de segmenter, du vil bruge.

Trin 2: Opret et nyt segment

Du kan nu vælge at oprette et nyt "Tilpasset segment" eller et nyt "Dit datasegment" med førstepartsdata.

Opret et nyt "Tilpasset segment"

1. Klik på + Nyt segment i sektionen "Tilpassede segmenter".
  2. Angiv et navn til dit tilpassede segment.
  3. Vælg en af følgende muligheder:
    • Personer med en eller flere af disse interesser eller købshensigter. Angiv søgeord, der beskriver din målgruppes interesser eller produkter og tjenester, som potentielle kunder søger efter oplysninger om med henblik på at foretage et køb. Hvis du bruger en målgruppe med dit valg af manuel målretning (alle kampagner bortset fra Maksimal effektivitet kan bruge manuel målretning), vil din kampagne nå ud til personer med disse interesser eller købshensigter baseret på dine kampagneindstillinger, som f.eks. annonceringsmål eller budstrategi. Hvis du bruger din målgruppe som et signal som del af optimeret målretning (Kampagner af typen "Maksimal effektivitet" bruger kun optimeret målretning), vil dine målgruppevalg afgøre, hvem der ser dine annoncer. Din kampagne vil dog i sidste ende fokusere på optimering til dine mål, og den kan vise annoncer til personer uden for dine målgruppevalg.
    • Personer, der søgte på en af disse termer i Google. Angiv søgetermer, som medlemmerne af din målgruppe bruger på Google-tjenester (f.eks. Google.dk og YouTube). Hvis du bruger en målgruppe med dit valg af manuel målretning (alle kampagner bortset fra Maksimal effektivitet kan bruge manuel målretning), vil din kampagne nå ud til personer med disse interesser eller købshensigter baseret på dine kampagneindstillinger, som f.eks. annonceringsmål eller budstrategi. Hvis du bruger din målgruppe som et signal som del af optimeret målretning (Kampagner af typen "Maksimal effektivitet" bruger kun optimeret målretning), vil dine målgruppevalg afgøre, hvem der ser dine annoncer. Din kampagne vil dog i sidste ende fokusere på optimering til dine mål, og den kan vise annoncer til personer uden for dine målgruppevalg. I andre kampagner bliver termerne brugt som udtryk for interesse eller købshensigt.
  4. Klik på Gem.
  5. Hvis du vil målrette målgruppesegmenter mod andet end dine data og tilpassede segmenter, som f.eks. interessebaserede segmenter og segmenter i markedet, skal du klikke på Interesser og segmenter med detaljerede demografiske oplysninger. Modulet "Google-segmenter" vises. Der kan tilføje "interesser", "detaljerede demografiske oplysninger" og "livsbegivenheder" for at få en liste over segmenter, som du kan vælge.
  6. Hvis du vil fjerne segmenter i nogen af modulerne, skal du holde markøren over segmentet og klikke på ikonet X Red X icon.

Opret et nyt datasegment med førstepartsdata

1. Klik på + Nyt segment i sektionen "Dine data".
  2. Vælg dit segment blandt de tilgængelige segmenttyper.
  3. Tilføj et segmentnavn.
  4. Klik på Fortsæt, og følg vejledningen på skærmen for at oprette et nyt segment.
  5. Klik på Gem.

Vælg en eksisterende målgruppe

Når du opretter en kampagne, skal du vælge en målgruppe. Sådan vælger du en eksisterende målgruppe.

1. Hvis du har klikket på Vælg en målgruppe, vises målgruppevælgeren med forslag til målgrupper, der matcher de annonceringsmål, du angiver for den nye kampagne. Gennemgå målgruppeoversigtskortene, som omfatter den pågældende målgruppes specifikke segmenter og ekskluderinger. (Du kan også se dine øvrige eksisterende målgrupper, der ikke anbefales baseret på dine annonceringsmål, ved at klikke på linket Målgruppe anbefales ikke).
  2. Hvis en eksisterende målgruppe i tabellen er rigtig til din kampagne, skal du vælge den ved at klikke på den. Hvis du hellere vil oprette en ny målgruppe for kampagnen, skal du klikke på + Ny målgruppe øverst til højre. Få flere oplysninger om Målgruppeværktøj i "Sådan opretter du en ny målgruppe" herover.
  3. Din valgte målgruppe vises under "Opret en annoncegruppe". Derfra kan du lade målgruppen være, som den er, redigere den ved at klikke på blyantikonet Edit, fjerne den ved at klikke på ikonet X Red X icon øverst til højre eller ændre den ved at klikke på Skift målgruppe, som vil bringe dig tilbage til målgruppevælgeren.
Tip!
Hvis du redigerer en målgruppe, mens du opretter din annoncegruppe og kampagne, redigeres denne målgruppe for alle de annoncegrupper og kampagner, som den er knyttet til. Hvis du vil have, at dine målgruppeændringer kun gælder for en enkelt kampagne eller annoncegruppe, skal du gemme ændringerne med et nyt navn for den pågældende målgruppe.