Om segment inom intressegrupp

Med segment inom intressegrupp kan du nå din målgrupp utifrån vad de brinner för, deras vanor och intressen.

Med segment inom intressegrupp kan du öka medvetenheten och övervägandet hos människor som har ett starkt intresse för dina produkter. Anta till exempel att du säljer campingutrustning. För att nå entusiastiska campare kan du koppla ett segment inom intressegrupp som Friluftsentusiast till generella sökord relaterade till camping. Genom att lägga till detta extra målgruppslager kan du nå människor som inte bara letar efter campingprodukter utan dessutom har ett starkt naturintresse.

Obs!
Uppskattningsinställningarna återställs som standard till de ursprungliga inställningarna för alla kampanjtyper, språk och platser. När du har redigerat Insikter om målgrupp för segment inom intressegrupp och sparat ändringen kan det hända att föregående inställningar visas på nytt nästa gång du öppnar segmentet. Dessa inställningar sparas inte och påverkar inte segmentets resultat.

Så fungerar det

Med segment inom intressegrupp kan du nå människor utifrån en helhetsbild av deras livsstil, intressen och vanor. Personer som ingår i segmentet inom intressegrupp har visat stort intresse för ett visst ämne, vilket gör att du kan nå de personer som är viktigast med dina produkter eller erbjudanden.

För närvarande kan alla Google-annonsörer använda segment inom intressegrupp i sök-, display- och videokampanjer, vanliga Shopping-kampanjer samt i Gmail och Display & Video 360.

Du kan ladda ned ett segment med handplockade intressegruppskategorier: CSV.

Lägga till segment inom intressegrupp i kampanjen

Följ stegen nedan för att lägga till segment inom intressegrupp i en kampanj.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Klicka på Redigera målgruppssegment i modulen Målgruppssegment.
  5. Välj Kampanj och sedan den kampanj där du vill lägga till segment inom intressegrupp.
  6. Välj de segment inom intressegrupp som du vill att kampanjen ska nå.
  7. Markera kryssrutan bredvid segmentet du vill lägga till. Det läggs då till i inriktningen.
  8. Klicka på Spara.