Over affiniteitssegmenten

Met affiniteitssegmenten kunt u uw doelgroep bereiken op basis van hun passies, gewoonten en interesses.

Met affiniteitssegmenten kunt u de bekendheid vergroten en overweging stimuleren bij mensen die erg geïnteresseerd zijn in uw producten. Stel dat u kampeerspullen verkoopt. Als u ervaren kampeerders wilt bereiken, kunt u een affiniteitssegment als 'natuurliefhebber' koppelen aan algemene kampeerzoekwoorden. Door deze extra doelgroeplaag toe te voegen, kunt u mensen bereiken die niet alleen op zoek zijn naar kampeerproducten, maar die ook een passie hebben voor de natuur.

Opmerking:
Schattingsinstellingen worden automatisch teruggezet op standaardwaarden voor campagnetypen, talen en locaties. Nadat u Doelgroepinzichten voor de affiniteitssegmenten heeft bewerkt en opgeslagen, worden de oude instellingen mogelijk toch weer weergegeven als u het segment opnieuw opent. Deze instellingen worden echter niet opgeslagen en hebben geen invloed op de prestaties van het segment.

Hoe het werkt

Met affiniteitssegmenten kunt u mensen bereiken op basis van een holistisch beeld van hun levensstijl, hun passies en hun gewoonten. Mensen die blijk hebben gegeven van interesse in een bepaald onderwerp, worden opgenomen in affiniteitssegmenten. Hierdoor kunnen adverteerders de mensen bereiken die het belangrijkst zijn voor hun producten of aanbod.

Momenteel hebben alle Google-adverteerders toegang tot affiniteitssegmenten in campagnes in het zoeknetwerk en display-, standaard Shopping-, video-, Gmail- en Display & Video 360-campagnes.

Download dit CSV-bestand voor een beheerd segment met affiniteitscategorieën.

Affiniteitssegmenten toevoegen aan uw campagne

Volg de onderstaande stappen om affiniteitssegmenten toe te voegen aan een campagne.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Klik in de module Doelgroepsegmenten op Doelgroepsegmenten bewerken.
  5. Selecteer Campagne en kies de campagne waaraan u affiniteitssegmenten wilt toevoegen.
  6. Selecteer de affiniteitssegmenten die u met uw campagne wilt bereiken.
  7. Vink het selectievakje aan naast het segment dat u wilt toevoegen. Het wordt dan toegevoegd aan uw targeting.
  8. Klik op Opslaan.