Om tillgångsrapporter för displayannonser och displaykampanjer

Tillgångsrapporter kan ge en heltäckande bild av resultatet av tillgångarna i dina displayannonser och displaykampanjer. Du kan spåra tillgångarnas resultat i specifika annonser och se hur det går för tillgångar i flera annonser i olika displaykampanjer.

Tillgångsrapporten visar alla tillgångar så att du kan jämföra resultatet mellan dina tillgångar i olika annonser och kampanjer. Över tid kan du fatta strategiska beslut om dina tillgångar, till exempel om du ska rotera, ta bort eller förbättra dem. Det hjälper dig att fokusera på att skapa tillgångar som sannolikt ger bättre resultat.

Tips

Representerar du en digital byrå som vill ha mer kreativ inspiration? Besök Skapa med Google om du vill läsa mer om hur kan använda displayannonser för att nå människor när de surfar på nätet, tittar på YouTube, kollar sin e-post i Gmail eller använder appar.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Se tillgångsrapporter om annonser i en viss kampanj

Så här kommer du åt tillgångsrapporten:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på Displaykampanjer i rullgardinsmenyn Arbetsyta.
  5. Leta reda på och välj relevant displaykampanj.
  6. Välj Tillgångar i rullgardinsmenyn Tabellvy.

Då öppnas tillgångsrapporten för din displayannons.

Innehåll i tillgångsrapporten

Filter och vyer

Om du har ett stort antal tillgångar kan du filtrera dem efter Tillgångstext, Tillgångstyp, Resultatklassificering (Bäst, Bra, Låg, Inlärning, Inte betygsatt), Fäst och Används av. Du kan också justera rapportvyn och ladda ned rapporten.

Tillgångar

I kolumnen Tillgångar ser du

• innehållet i varje tillgång (till exempel text eller bildminiatyr)
  • bildtillgångens mått när detta är tillämpligt

Tillgångstyp

Kolumnen Tillgångstyp visar hur varje tillgång används. Detta är de typer av tillgångar som kan förekomma:

• Beskrivning
  • Rubrik
  • Bild
  • Logotyp
  • YouTube-video
Obs! Tillgångarna ska jämföras inom samma tillgångstyp. Betyget Låg för en bild är till exempel inte samma sak som Låg för en rubrik.

Du kan se tillgångsrapporten på annonsnivå för att ta reda på resultatet från dina tillgångar. För att göra det måste du växla till vyn Tillgångar i rullgardinsmenyn Tabellvy.

Obs! För närvarande är det bara texttillgångar som kan redigeras direkt från tillgångsrapporten.

Resultatklassificering

I kolumnen Resultatklassificering, som har flera underkolumner, kan du jämföra hur det går för dina tillgångar jämfört med andra tillgångar av samma typ i dina displayannonser. Du kan prioritera uppdateringar och optimeringar av dina displayannonser genom att lägga till eller ersätta tillgångar utifrån resultatet. Håll muspekaren över resultatvärdena i resultatrapporten för att se vad de betyder. I kolumnen Resultat rankas tillgångarna mot andra tillgångar av samma typ. Där ser du vilka tillgångar av samma typ som har betyget

• Klassificeringen Inlärning innebär att systemet granskar resultatet av tillgången i förhållande till andra tillgångar i annonsen. När tillgången har fått tillräckligt med trafik kan den rankas enligt värdena nedan.
    • Innan det finns tillräckligt med data för att fastställa tillgångarnas resultatstatus visas de med standardstatusen Inlärning.
  • Klassificeringen Låg innebär att tillgången är en av de lägst presterande i förhållande till andra tillgångar av samma typ. Om du byter ut tillgången kan det förbättra annonsresultatet.
  • Klassificeringen Bra innebär att tillgången ger bra resultat i förhållande till andra tillgångar av samma typ. Behåll tillgången och prova att lägga till fler tillgångar för att få ännu bättre annonsresultat.
  • Klassificeringen Bäst innebär att tillgången är en av de bäst presterande jämfört med andra tillgångar av samma typ. Överväg att lägga till fler tillgångar som denna om du vill ha ännu bättre resultat.
  • Klassificeringen Inte betygsatt betyder att systemet inte kan ranka resultatet eftersom antalet tillgångar är begränsat.

Klassificeringskolumnerna visar procentsatser för var och en av tillgångarna. Procentsatserna motsvarar andelen exponeringar i alla tillämpliga annonsgrupper som tillgången fick när den klassificerades.

Exempel:

Anta att du har rubriktillgången ”Fri frakt” som används i fyra annonsgrupper.

• I annonsgrupp 1 får tillgången 1 000 exponeringar och får då klassificeringen Bäst.
  • I annonsgrupp 2 får tillgången 6 000 exponeringar och får då klassificeringen Bra.
  • I annonsgrupp 3 får tillgången 2 900 exponeringar får då klassificeringen Låg.
  • I annonsgrupp 4 får tillgången 100 exponeringar och går därför inte att klassificera.

Annonsgrupperna visas i kolumnerna för tillgångar i flera kampanjer.

• 10 % Bäst (annonsgrupp 1)
  • 60 % Bra (annonsgrupp 2)
  • 29 % Låg (annonsgrupp 3)
  • 1 % Inte betygsatt (annonsgrupp 4)

Används av

I kolumnen Används av kan du se antalet annonser där dina tillgångar användes. Om du klickar på värdet som visas i den här kolumnen omdirigeras du till annonsrapporten för en av dina tillgångar.

Gör så här om du vill lägga till eller ta bort nya kolumner i rapporten:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på Displaykampanjer i rullgardinsmenyn Arbetsyta.
  5. Leta reda på och välj relevant displaykampanj.
  6. Klicka på Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads i tabellverktygsfältet.
  7. Sök efter relevant kolumn som du vill lägga till i eller ta bort från de tillgängliga kolumnuppsättningarna.
  8. Klicka på Använd.

Mer information finns i Google Ads-ordlistan.

Om du upptäcker att dina tillgångar får dåliga resultat kan du läsa checklistan över rekommenderade metoder och våra riktlinjer för annonstillgångar som kan hjälpa dig att skapa tillgångar av hög kvalitet som sannolikt ger bättre resultat. Läs mer om annonsstyrka för responsiva displayannonser

Se tillgångsrapporter för flera kampanjer

Detta avsnitt gäller endast utvalda displaykampanjer. Det kan alltså hända att ditt konto inte genererar tillgångsrapporter för flera av dina displaykampanjer ännu.

Tillgångsrapporter för flera kampanjer genereras om du har en eller flera displaykampanjer i Google Ads. Endast aktiva tillgångar (tillgångar i aktiva annonser i aktiva annonsgrupper och i aktiva kampanjer som har fått exponeringar under de senaste 30 dagarna) visas i rapporten.

Obs! Data om tillgångar uppdateras en gång om dagen. Eventuella ändringar visas därför inte i realtid. Till exempel kan tillgångar fortsätta visas i en rapport efter att en kampanj har pausats, men tas bort när tillgångsinformationen uppdateras.

Så här kommer du åt tillgångsrapporten:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på Displaykampanjer i rullgardinsmenyn Arbetsyta.
  5. Leta reda på och välj relevant displaykampanj.
  6. Välj Tillgångar i rullgardinsmenyn Tabellvy.

Innehåll i tillgångsrapporten för flera kampanjer

Filter och vyer

Du kan filtrera efter aktiveringsstatus, tillgångstyp och resultat. Du kan också filtrera genom att välja specifika kampanjer och annonsgrupper. Du kan dessutom anpassa rapportvyn och ladda ned rapporten.

Du kan också se resultatet från dina tillgångar på kontonivå för alla kanaler där tillgångsrapportering är tillgänglig, inklusive för kampanjtyperna Sök, Display, Discovery, App samt Performance Max. Med kampanj- och annonsgruppsfiltret kan du visa rapporter för dina tillgångar för fler än en kampanjtyp.

Tillgångsrapporten för flera kampanjer innehåller nedanstående mätvärden och egenskaper för dina tillgångar:

• Godkännandestatus
  • Tillgångsnamn
  • Tillgångstyp
  • Kampanjtyp
  • Resultatklassificering
  • Används av
  • Fäst

Tillgångar

I kolumnen Tillgångar ser du

• innehållet i varje tillgång (till exempel text eller bildminiatyr)
  • bildtillgångens mått när detta är tillämpligt

Tillgångstyp

I kolumnen Tillgångstyp kan du se hur varje tillgång används. Detta är de typer av tillgångar som kan förekomma:

• Uppmaning
  • Beskrivning
  • Rubrik
  • Bild
  • Logotyp
Obs! Tillgångarna ska jämföras inom samma tillgångstyp. Betyget Låg för en bild är till exempel inte samma sak som Låg för en rubrik.

Resultatklassificering

I kolumnen Resultatklassificering, som har flera underkolumner, kan du se hur det går för en tillgång jämfört med andra tillgångar av samma typ i alla dina kampanjer. Läs mer om klassificeringarna nedan.

• Klassificeringen Inlärning innebär att systemet granskar resultatet av tillgången i förhållande till andra tillgångar i annonsen. När tillgången har fått tillräckligt med trafik kan den rankas enligt värdena nedan.
  • Klassificeringen Låg innebär att tillgången är en av de lägst presterande i förhållande till andra tillgångar av samma typ. Om du byter ut tillgången kan det förbättra annonsresultatet.
  • Klassificeringen Bra innebär att tillgången ger bra resultat i förhållande till andra tillgångar av samma typ. Behåll tillgången och prova att lägga till fler tillgångar för att få ännu bättre annonsresultat.
  • Klassificeringen Bäst innebär att tillgången är en av de bäst presterande jämfört med andra tillgångar av samma typ. Överväg att lägga till fler tillgångar som denna om du vill ha ännu bättre resultat.
  • Klassificeringen Inte betygsatt betyder att systemet inte kan ranka resultatet eftersom antalet tillgångar är begränsat.

Klassificeringskolumnerna visar procentsatser för var och en av tillgångarna. Procentsatserna motsvarar andelen exponeringar i alla tillämpliga annonsgrupper som tillgången fick när den klassificerades.

Exempel:

Anta att du har rubriktillgången ”Fri frakt” som används i fyra annonsgrupper.

• I annonsgrupp 1 får tillgången 1 000 exponeringar och får då klassificeringen Bäst.
  • I annonsgrupp 2 får tillgången 6 000 exponeringar och får då klassificeringen Bra.
  • I annonsgrupp 3 får tillgången 2 900 exponeringar får då klassificeringen Låg.
  • I annonsgrupp 4 får tillgången 100 exponeringar och går därför inte att klassificera.

Annonsgrupperna visas i kolumnerna för tillgångar i flera kampanjer.

• 10 % Bäst (annonsgrupp 1)
  • 60 % Bra (annonsgrupp 2)
  • 29 % Låg (annonsgrupp 3)
  • 1 % Inte betygsatt (annonsgrupp 4)

Används av

I kolumnen Används av kan du se antalet annonser där dina tillgångar användes. Om du klickar på värdet som visas i den här kolumnen omdirigeras du till annonsrapporten för en av dina tillgångar.

Gör så här om du vill lägga till eller ta bort nya kolumner i rapporten:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på Displaykampanjer i rullgardinsmenyn Arbetsyta.
  5. Klicka på KolumnerEn bild på kolumnikonen i Google Ads i tabellverktygsfältet och sedan på Ändra kolumner.
  6. Sök efter relevant kolumn som du vill lägga till i eller ta bort från de tillgängliga kolumnuppsättningarna.
  7. Klicka på Använd.

Mer information finns i Google Ads-ordlistan.

Om du upptäcker att dina tillgångar får dåliga resultat kan du läsa checklistan över rekommenderade metoder och våra riktlinjer för annonstillgångar som kan hjälpa dig att skapa tillgångar av hög kvalitet som sannolikt ger bättre resultat. Läs mer om annonsstyrka för responsiva displayannonser