Over componentrapportage voor display-advertenties en -campagnes

Componentrapporten bieden een uitgebreid overzicht van de componentprestaties in al uw display-advertenties en -campagnes. U kunt de componentprestaties van specifieke advertenties bijhouden en ontdekken hoe componenten presteren in meerdere advertenties in uw verschillende display-campagnes.

In het componentrapport wordt elke component vermeld, zodat u de prestaties van componenten in verschillende advertenties en campagnes kunt vergelijken. Na verloop van tijd kunt u strategische beslissingen over de componenten nemen, zoals welke u wilt rouleren, verwijderen of verbeteren. Hierdoor kunt u componenten maken die waarschijnlijk betere resultaten opleveren.

Tip:

Heeft u een digitaal bureau en bent u op zoek naar meer creatieve inspiratie? Ga naar Maken met Google voor meer informatie over hoe u met display-advertenties mensen kunt bereiken terwijl ze online browsen, YouTube kijken, Gmail checken of apps gebruiken.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Componentenrapporten bekijken voor advertenties in een specifieke campagne

Volg deze instructies om het componentrapport te bekijken:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik in het dropdownmenu Werkruimte op Display-campagnes.
  5. Zoek en selecteer de relevante display-campagne.
  6. Selecteer Componenten in het dropdownmenu Tabelweergave.

Hierdoor gaat u naar het componentenrapport voor de display-advertentie.

Wat u in het componentrapport kunt vinden

Filters en weergaven

Als u een lange lijst met componenten heeft, kunt u filteren op Componenttekst, Componenttype, Prestatiebeoordeling (Beste, Goed, Laag, Leren, Niet beoordeeld), Vastgezet en Gebruikt door. U kunt ook de weergave van het rapport aanpassen en het rapport downloaden.

Componenten

In de kolom Componenten ziet u het volgende:

• De content van elke component (zoals tekst of een thumbnail van een afbeelding)
  • Indien van toepassing, de afmetingen van de component (voor afbeeldingen)

Componenttype

In de kolom Componenttype geven we aan hoe elke component wordt gebruikt. De volgende componenttypen zijn mogelijk:

• Beschrijving
  • Kop
  • Afbeelding
  • Logo
  • YouTube-video
Opmerking: Vergelijk items alleen met andere items van hetzelfde type. U kunt een slecht presterende afbeelding bijvoorbeeld niet vergelijken met een slecht presterende kop.

Bekijk het rapport Advertentiecomponenten voor meer inzicht in de prestaties van de componenten. Hiervoor gaat u naar de weergave Componenten in het dropdownmenu Componentweergave.

Opmerking: Op dit moment kunt u alleen tekstcomponenten rechtstreeks vanuit het rapport Advertentiecomponenten bewerken.

Prestatiebeoordeling

In de kolom Prestatiebeoordeling, die meerdere subkolommen bevat, kunt u vergelijken hoe uw componenten presteren ten opzichte van andere componenten van hetzelfde type in uw display-advertenties. U kunt prioriteit geven aan updates en optimalisaties voor uw display-advertenties door componenten toe te voegen of te vervangen op basis van hun prestaties. Plaats de muisaanwijzer op de waarden voor Prestatiebeoordelingen in het componentrapport voor meer informatie over wat die waarden betekenen. In de kolom Prestaties wordt aangegeven hoe elke component presteert in vergelijking met andere componenten van hetzelfde type. De prestaties worden zo aangeduid:

• Leren betekent dat het systeem de prestaties van de component beoordeelt ten opzichte van andere componenten in de advertentie. Als het component voldoende verkeer heeft gegenereerd, krijgt het een van de onderstaande beoordelingen.
    • Zolang er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn om een prestatielabel toe te kennen, hebben componenten de standaardstatus Leren.
  • 'Laag' betekent dat de component een van de slechtst presterende componenten is ten opzichte van andere componenten van dat type. Als u deze component vervangt, kunt u de advertentieprestaties mogelijk verbeteren.
  • Goed betekent dat de component goed presteert ten opzichte van andere componenten van dat type. Behoud deze component en voeg meer componenten toe om de advertentieprestaties te verbeteren.
  • Beste betekent dat de component een van de best presterende componenten is ten opzichte van andere componenten van dat type. Het kan een goed idee zijn meer van dit soort componenten toe te voegen om de advertentieprestaties te verbeteren.
  • 'Niet geclassificeerd' betekent dat het systeem de prestaties niet kan rangschikken vanwege een beperkt aantal componenten.

In de beoordelingskolom staat voor elke component een percentage. Dit percentage staat voor het percentage vertoningen dat de component via alle betrokken advertentiegroepen had gehaald toen de beoordeling werd toegekend.

Voorbeeld:

Stel dat u een kopcomponent 'Gratis verzending' heeft, dat in 4 advertentiegroepen wordt gebruikt:

• In advertentiegroep 1 heeft de component 1000 vertoningen gekregen. De component wordt beoordeeld als Beste.
  • In advertentiegroep 2 heeft de component 6000 vertoningen gekregen. De component wordt beoordeeld als Goed.
  • In advertentiegroep 3 heeft de component 2900 vertoningen gekregen. De component wordt beoordeeld als Laag.
  • In advertentiegroep 4 heeft de component 100 vertoningen gekregen. Er is geen prestatiebeoordeling toegekend.

De gegevens van deze advertentiegroepen worden zo opgenomen in de componentkolommen voor meerdere campagnes:

• 10% Beste (advertentiegroep 1)
  • 60% Goed (advertentiegroep 2)
  • 29% Laag (advertentiegroep 3)
  • 1% Niet beoordeeld (advertentiegroep 4)

Gebruikt door

In de kolom Gebruikt door ziet u het aantal advertenties waarin uw componenten zijn gebruikt. Als u op de waarde klikt die in deze kolom wordt weergegeven, wordt u omgeleid naar het advertentierapport voor een van uw componenten.

Als u nieuwe kolommen wilt toevoegen aan of verwijderen uit het rapport, volgt u deze instructies:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik in het dropdownmenu Werkruimte op Display-campagnes.
  5. Zoek en selecteer de relevante display-campagne.
  6. Klik in de tabelwerkbalk op Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon.
  7. Zoek naar de relevante kolom die u aan de beschikbare kolommensets wilt toevoegen of eruit wilt verwijderen.
  8. Klik op Toepassen.

Bekijk de woordenlijst van Google Ads voor meer informatie.

Als de componenten slecht presteren, bekijkt u onze checklist voor best practices en richtlijnen voor advertentiemateriaal om componenten van hoge kwaliteit te maken die waarschijnlijk betere resultaten opleveren. Meer informatie over de effectiviteit van advertenties voor responsieve display-advertenties

Componentrapporten voor meerdere campagnes bekijken

Dit gedeelte is alleen van toepassing op bepaalde display-campagnes. U hoeft zich geen zorgen te maken als uw account nog geen componentrapporten voor meerdere campagnes produceert voor uw display-campagnes.

Het componentrapport voor meerdere campagnes wordt gemaakt als u een of meer display-advertenties in Google Ads heeft. In het rapport worden alleen actieve componenten weergegeven (componenten in actieve advertenties, in actieve advertentiegroepen en in actieve campagnes die in de afgelopen 30 dagen vertoningen hebben opgeleverd).

Opmerking: Omdat componentgegevens dagelijks worden geüpdatet, worden wijzigingen niet in realtime getoond. componenten kunnen bijvoorbeeld nog in een rapport staan nadat u een campagne heeft onderbroken, maar worden verwijderd wanneer de componentgegevens worden geüpdatet.

Volg deze instructies om het componentrapport te bekijken:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik in het dropdownmenu Werkruimte op Display-campagnes.
  5. Zoek en selecteer de relevante display-campagne.
  6. Selecteer Componenten in het dropdownmenu Tabelweergave.

Wat u in het componentrapport voor meerdere campagnes kunt vinden

Filters en weergaven

U kunt filteren op status, itemtype en prestaties. U kunt ook filteren door specifieke campagnes en advertentiegroepen te selecteren. Bovendien kunt u de rapportweergave aanpassen en het rapport downloaden.

U kunt ook de prestaties van uw componenten op accountniveau bekijken in alle kanalen waar componentrapportage beschikbaar is, waaronder voor campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes, Discovery-campagnes, app-campagnes en Performance Max-campagnes. Met het filter voor campagne en advertentiegroep kunt u rapporten voor uw componenten voor meer dan één campagnetype bekijken.

Het componentrapport voor meerdere campagnes bevat de onderstaande statistieken en property's van uw componenten:

• Goedkeuringsstatus
  • Componentnaam
  • Componenttype
  • Campagnetype
  • Prestatiebeoordeling
  • Gebruikt door
  • Vastgezet

Componenten

In de kolom Component ziet u het volgende:

• De content van elke component (zoals tekst of een thumbnail van een afbeelding)
  • Indien van toepassing, de afmetingen van de component (voor afbeeldingen)

Componenttype

In de kolom Componenttype geven we aan hoe elke component wordt gebruikt. De volgende componenttypen zijn mogelijk:

• Call-to-action
  • Beschrijving
  • Kop
  • Afbeelding
  • Logo
Opmerking: Vergelijk items alleen met andere items van hetzelfde type. U kunt een slecht presterende afbeelding bijvoorbeeld niet vergelijken met een slecht presterende kop.

Prestatiebeoordeling

In de kolom Prestatiebeoordeling, die meerdere subkolommen bevat, wordt beschreven hoe een component in al uw campagnes presteert ten opzichte van andere componenten van hetzelfde type. Hieronder vindt u meer informatie over de beoordelingen.

• Leren betekent dat het systeem de prestaties van de component beoordeelt ten opzichte van andere componenten in de advertentie. Als het component voldoende verkeer heeft gegenereerd, krijgt het een van de onderstaande beoordelingen.
  • 'Laag' betekent dat de component een van de slechtst presterende componenten is ten opzichte van andere componenten van dat type. Als u deze component vervangt, kunt u de advertentieprestaties mogelijk verbeteren.
  • Goed betekent dat de component goed presteert ten opzichte van andere componenten van dat type. Behoud deze component en voeg meer componenten toe om de advertentieprestaties te verbeteren.
  • Beste betekent dat de component een van de best presterende componenten is ten opzichte van andere componenten van dat type. Het kan een goed idee zijn meer van dit soort componenten toe te voegen om de advertentieprestaties te verbeteren.
  • 'Niet geclassificeerd' betekent dat het systeem de prestaties niet kan rangschikken vanwege een beperkt aantal componenten.

In de beoordelingskolom staat voor elke component een percentage. Dit percentage staat voor het percentage vertoningen dat de component via alle betrokken advertentiegroepen had gehaald toen de beoordeling werd toegekend.

Voorbeeld:

Stel dat u een kopcomponent 'Gratis verzending' heeft, dat in 4 advertentiegroepen wordt gebruikt:

• In advertentiegroep 1 heeft de component 1000 vertoningen gekregen. De component wordt beoordeeld als Beste.
  • In advertentiegroep 2 heeft de component 6000 vertoningen gekregen. De component wordt beoordeeld als Goed.
  • In advertentiegroep 3 heeft de component 2900 vertoningen gekregen. De component wordt beoordeeld als Laag.
  • In advertentiegroep 4 heeft de component 100 vertoningen gekregen. Er is geen prestatiebeoordeling toegekend.

De gegevens van deze advertentiegroepen worden zo opgenomen in de componentkolommen voor meerdere campagnes:

• 10% Beste (advertentiegroep 1)
  • 60% Goed (advertentiegroep 2)
  • 29% Laag (advertentiegroep 3)
  • 1% Niet beoordeeld (advertentiegroep 4)

Gebruikt door

In de kolom Gebruikt door ziet u het aantal advertenties waarin uw componenten zijn gebruikt. Als u op de waarde klikt die in deze kolom wordt weergegeven, wordt u omgeleid naar het advertentierapport voor een van uw componenten.

Als u nieuwe kolommen wilt toevoegen aan of verwijderen uit het rapport, volgt u deze instructies:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Klik in het dropdownmenu Werkruimte op Display-campagnes.
  5. Klik in de tabelwerkbalk op Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon en klik daarna op Kolommen aanpassen.
  6. Zoek naar de relevante kolom die u aan de beschikbare kolommensets wilt toevoegen of eruit wilt verwijderen.
  7. Klik op Toepassen.

Bekijk de woordenlijst van Google Ads voor meer informatie.

Als de componenten slecht presteren, bekijkt u onze checklist voor best practices en richtlijnen voor advertentiemateriaal om componenten van hoge kwaliteit te maken die waarschijnlijk betere resultaten opleveren. Meer informatie over de effectiviteit van advertenties voor responsieve display-advertenties