Display-mainosten ja ‑kampanjoiden elementtiraportointi

Elementtiraporteista saat kattavan kuvan Display-mainostesi ja ‐kampanjoidesi elementtien tuloksista. Voit seurata tiettyjen mainosten elementtejä koskevia tuloksia ja selvittää, miten elementit toimivat eri Display-kampanjoiden mainoksissa.

Elementtiraportissa eritellään kaikki elementit, joten voit vertailla niiden tuloksia eri mainoksissa ja kampanjoissa. Pidemmällä aikavälillä voit tehdä fiksuja päätöksiä siitä, mitä elementtejä kannattaa esimerkiksi vuorotella, poistaa tai parantaa. Näin voit keskittyä sellaisten elementtien luomiseen, jotka todennäköisesti tuottavat parempia tuloksia.

Vinkki

Etsitkö luovia ideoita digitaaliselle toimistollesi? Siirry Create with Googleen ja katso, miten Display-mainokset voivat auttaa tavoittamaan lisää ihmisiä, kun he katsovat YouTubea, tarkistavat Gmail-viestejään tai käyttävät sovelluksia.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Tietyn kampanjan elementtiraporttien katsominen

Saat elementtiraportin näkyviin seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa avattavasta Työtila-valikosta Display-kampanjat.
  5. Etsi ja valitse haluamasi Display-kampanja.
  6. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Elementit.

Siirryt Display‑mainoksesi elementtiraporttiin.

Mitä elementtiraportissa näkyy?

Suodattimet ja näkymät

Jos sinulla on paljon elementtejä, voit käyttää suodatusperusteena seuraavia: elementin teksti, elementtityyppi, tulosarvio (paras, hyvä, heikko, prosessoidaan, ei arviota), kiinnitetty ja käyttäjät. Voit myös muokata raporttinäkymää tai ladata raportin.

Elementit

Elementit-sarakkeesta näet

• kunkin elementin sisällön (esimerkiksi tekstin tai kuvan pikkukuvan)
  • elementin mittasuhteet, jos kyseessä on kuva.

Elementtityyppi

Elementtityyppi-sarakkeessa näkyy, miten kutakin elementtiä käytetään. Saatat nähdä esimerkiksi seuraavanlaisia elementtejä:

• Kuvaus
  • Otsikko
  • Kuva
  • Logo
  • YouTube-video
Huom. Elementtejä kannattaa vertailla elementtityypeittäin. Esimerkiksi heikko kuva ei tarkoita samaa kuin heikko otsikko.

Voit tutkia elementtien tuloksia mainostason elementtiraportista. Siirry tätä varten Elementit-näkymään avattavan Taulukkonäkymä-valikon kautta.

Huom. Elementtiraportista voi tällä hetkellä muokata suoraan vain tekstielementtejä.

Tulosarvio

Useita alasarakkeita sisältävä Tulosarvio-sarake auttaa vertailemaan sitä, millaisia tuloksia elementit tuottavat suhteessa Display-mainostesi muihin samantyyppisiin elementteihin. Voit priorisoida Display-mainosten päivitykset ja optimoinnit lisäämällä tai korvaamalla elementtejä niiden tulosten mukaan. Vie hiiri elementtiraportin Tulosarvio-arvojen päälle nähdäksesi, mitä kukin arvo tarkoittaa. Tulossarake sisältää arviot elementeistä suhteessa muihin samantyyppisiin elementteihin. Arviot tarkoittavat seuraavaa:

• "Prosessoidaan" tarkoittaa, että järjestelmä arvioi parhaillaan elementin tuloksia suhteessa mainoksen muihin elementteihin. Kun elementti on saanut riittävästi liikennettä, se voi saada jonkin alla olevista tulosarvioista.
    • Kun dataa ei ole vielä tarpeeksi tulosarvion antamiseksi, elementin tila on oletuksena "Prosessoidaan".
  • "Heikko" tarkoittaa, että elementti on yksi heikoimpia tuloksia tuottavista tämäntyyppisistä elementeistä. Elementin vaihtaminen toiseen voi parantaa mainostuloksia.
  • "Hyvä" tarkoittaa, että elementti on tuottanut hyviä tuloksia suhteessa muihin tämäntyyppisiin elementteihin. Säilytä elementti ja kokeile lisätä muita elementtejä mainostulosten parantamiseksi.
  • "Paras" tarkoittaa, että elementti on yksi parhaita tuloksia tuottavista tämäntyyppisistä elementeistä. Voit parantaa mainostuloksia lisäämällä muita samankaltaisia elementtejä.
  • "Ei arviota" tarkoittaa, että järjestelmä ei voi antaa arviota, koska elementtejä on liian vähän.

Arviosarakkeissa näkyy kunkin elementin kohdalla prosenttilukuja. Ne kertovat, kuinka suuren osan impressioista elementti on saanut kaikissa mainosryhmissä silloin, kun arvio on annettu.

Esimerkki

Oletetaan, että sinulla on otsikkoelementti "Maksuton toimitus", jota käytetään neljässä mainosryhmässä:

• Mainosryhmässä 1 elementti saa 1 000 impressiota ja arvion "Paras".
  • Mainosryhmässä 2 elementti saa 6 000 impressiota ja arvion "Hyvä".
  • Mainosryhmässä 3 elementti saa 2 900 impressiota ja arvion "Heikko".
  • Mainosryhmässä 4 elementti saa 100 impressiota eikä sillä ole tulosarviota.

Kampanjoiden yhteisissä elementtisarakkeissa mainosryhmät näkyvät näin:

• 10 % Paras (mainosryhmä 1)
  • 60 % Hyvä (mainosryhmä 2)
  • 29 % Heikko (mainosryhmä 3)
  • 1 % Ei arviota (mainosryhmä 4)

Käyttäjät

Käyttäjät-sarakkeessa näkyy, kuinka monessa mainoksessa elementtiä käytetään. Jos klikkaat sarakkeessa olevaa arvoa, siirryt elementtiä koskevaan mainosraporttiin.

Jos haluat lisätä raporttiin uusia sarakkeita tai poistaa siitä sarakkeita, tee näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa avattavasta Työtila-valikosta Display-kampanjat.
  5. Etsi ja valitse haluamasi Display-kampanja.
  6. Klikkaa taulukon työkalupalkista SarakkeetKuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  7. Etsi lisättävä tai poistettava sarake käytettävissä olevista sarakejoukoista.
  8. Klikkaa Käytä.

Katso lisätietoja Google Adsin Sanastosta.

Jos elementtien tulokset ovat heikkoja, käy läpi parhaiden käytäntöjen muistilista ja mainoselementtejä koskevat ohjeet. Niiden avulla voit luoda laadukkaita elementtejä, jotka tuottavat todennäköisemmin parempia tuloksia. Lue lisää mainoksen vahvuudesta responsiivisissa Display-mainoksissa.

Kampanjoiden yhteisten elementtiraporttien katsominen

Tämä osio koskee vain tiettyjä Display-kampanjoita. Jos tililläsi ei vielä näy Display-kampanjoiden yhteisiä elementtiraportteja, ei syytä huoleen.

Kampanjoiden yhteisiä elementtiraportteja luodaan, jos sinulla on vähintään yksi Display-mainos Google Adsissa. Raportissa näkyvät vain aktiiviset elementit (eli elementit, jotka sisältyvät aktiivisten mainosryhmien ja kampanjoiden aktiivisiin mainoksiin ja jotka ovat saaneet impressioita 30 viime päivän aikana).

Huom. Elementtidata päivittyy kerran päivässä, joten muutokset eivät tule näkyviin reaaliajassa. Elementit saattavat esimerkiksi näkyä yhä raportissa kampanjan keskeyttämisen jälkeen, mutta ne poistuvat siitä elementtidatan päivittyessä.

Saat elementtiraportin näkyviin seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa avattavasta Työtila-valikosta Display-kampanjat.
  5. Etsi ja valitse haluamasi Display-kampanja.
  6. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Elementit.

Mitä kampanjoiden yhteisessä sisältöraportissa näkyy?

Suodattimet ja näkymät

Voit käyttää suodatusperusteena käyttöönoton tilaa, elementtityyppiä ja tuloksia tai valita tietyn kampanjan tai mainosryhmän. Voit myös muokata raporttinäkymää tai ladata raportin.

Lisäksi voit katsella elementtien tuloksia tilitasolla kaikkien niiden kampanjatyyppien osalta, joissa elementtiraportointi on käytettävissä (Haku, Display, Discovery, Sovellus ja Maksimitulokset). Kampanja- ja mainosryhmäsuodattimen avulla voit nähdä useamman kuin yhden kampanjatyypin elementtiraportteja.

Kampanjoiden yhteinen elementtiraportti sisältää seuraavat elementtejä koskevat mittarit ja ominaisuudet:

• Hyväksymistila
  • Elementin nimi
  • Elementtityyppi
  • Kampanjatyyppi
  • Tulosarvio
  • Käyttäjät
  • Kiinnitetty

Elementit

Elementit-sarakkeesta näet

• kunkin elementin sisällön (esimerkiksi tekstin tai kuvan pikkukuvan)
  • elementin mittasuhteet, jos kyseessä on kuva.

Elementtityyppi

Elementtityyppi-sarakkeessa näkyy, miten kutakin elementtiä käytetään. Saatat nähdä esimerkiksi seuraavanlaisia elementtejä:

• Toimintakehotus
  • Kuvaus
  • Otsikko
  • Kuva
  • Logo
Huom. Elementtejä kannattaa vertailla elementtityypeittäin. Esimerkiksi heikko kuva ei tarkoita samaa kuin heikko otsikko.

Tulosarvio

Useita alasarakkeita sisältävä Tulosarvio-sarake kuvaa sitä, millaisia tuloksia elementti tuottaa suhteessa kaikkien kampanjoidesi muihin samantyyppisiin elementteihin. Arvioista kerrotaan tarkemmin alla.

• "Prosessoidaan" tarkoittaa, että järjestelmä arvioi parhaillaan elementin tuloksia suhteessa mainoksen muihin elementteihin. Kun elementti on saanut riittävästi liikennettä, se voi saada jonkin alla olevista tulosarvioista.
  • "Heikko" tarkoittaa, että elementti on yksi heikoimpia tuloksia tuottavista tämäntyyppisistä elementeistä. Elementin vaihtaminen toiseen voi parantaa mainostuloksia.
  • "Hyvä" tarkoittaa, että elementti on tuottanut hyviä tuloksia suhteessa muihin tämäntyyppisiin elementteihin. Säilytä elementti ja kokeile lisätä muita elementtejä mainostulosten parantamiseksi.
  • "Paras" tarkoittaa, että elementti on yksi parhaita tuloksia tuottavista tämäntyyppisistä elementeistä. Voit parantaa mainostuloksia lisäämällä muita samankaltaisia elementtejä.
  • "Ei arviota" tarkoittaa, että järjestelmä ei voi antaa arviota, koska elementtejä on liian vähän.

Arviosarakkeissa näkyy kunkin elementin kohdalla prosenttilukuja. Ne kertovat, kuinka suuren osan impressioista elementti on saanut kaikissa mainosryhmissä silloin, kun arvio on annettu.

Esimerkki

Oletetaan, että sinulla on otsikkoelementti "Maksuton toimitus", jota käytetään neljässä mainosryhmässä:

• Mainosryhmässä 1 elementti saa 1 000 impressiota ja arvion "Paras".
  • Mainosryhmässä 2 elementti saa 6 000 impressiota ja arvion "Hyvä".
  • Mainosryhmässä 3 elementti saa 2 900 impressiota ja arvion "Heikko".
  • Mainosryhmässä 4 elementti saa 100 impressiota eikä sillä ole tulosarviota.

Kampanjoiden yhteisissä elementtisarakkeissa mainosryhmät näkyvät näin:

• 10 % Paras (mainosryhmä 1)
  • 60 % Hyvä (mainosryhmä 2)
  • 29 % Heikko (mainosryhmä 3)
  • 1 % Ei arviota (mainosryhmä 4)

Käyttäjät

Käyttäjät-sarakkeessa näkyy, kuinka monessa mainoksessa elementtiä käytetään. Jos klikkaat sarakkeessa olevaa arvoa, siirryt elementtiä koskevaan mainosraporttiin.

Jos haluat lisätä raporttiin uusia sarakkeita tai poistaa siitä sarakkeita, tee näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa avattavasta Työtila-valikosta Display-kampanjat.
  5. Klikkaa taulukon yläpalkista Sarakkeet Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja sitten Muokkaa sarakkeita.
  6. Etsi lisättävä tai poistettava sarake käytettävissä olevista sarakejoukoista.
  7. Klikkaa Käytä.

Katso lisätietoja Google Adsin Sanastosta.

Jos elementtien tulokset ovat heikkoja, käy läpi parhaiden käytäntöjen muistilista ja mainoselementtejä koskevat ohjeet. Niiden avulla voit luoda laadukkaita elementtejä, jotka tuottavat todennäköisemmin parempia tuloksia. Lue lisää mainoksen vahvuudesta responsiivisissa Display-mainoksissa.