Optimalisatiescore en aanbevelingen bij het maken van campagnes

We geven u een optimalisatiescore en aanbevelingen wanneer u een campagne maakt voor campagnes in het zoeknetwerk. Zo kunt u meteen aan de slag met uw campagnes en kunt u makkelijker nieuwe campagnes maken.

De optimalisatiescore is een schatting van hoe goed uw Google Ads-campagne in het zoeknetwerk kan presteren.
De score ligt tussen 0–100%, waarbij 100% betekent dat uw campagne optimaal kan presteren.

Met de optimalisatiescore geven we u ook aanbevelingen voor het verbeteren van de algemene score van uw campagnes. De aanbevelingen in Google Ads zijn bedoeld om u te helpen uw campagnes en optimalisatiescore te verbeteren. Elke aanbeveling biedt aangepaste suggesties en kan u laten kennismaken met nieuwe, relevante functies of u helpen meer uit uw budget te halen door uw biedingen, zoekwoorden en advertenties te verbeteren. Met aanbevelingen kunt u uw targeting optimaliseren en de algehele prestaties en effectiviteit van uw campagnes verhogen.

Hoe het werkt

Optimalisatiescore tijdens het maken van campagnes

Een afbeelding die laat zien waar adverteerders hun optimalisatiescore voor advertentiecampagnes kunnen vinden in Google Ads

De optimalisatiescore tijdens het maken van een campagne wordt in realtime berekend op basis van de instellingen van uw nieuwe campagne en de statistieken en status van uw account en campagnes, de relevante impact van beschikbare aanbevelingen en de geschiedenis van recente aanbevelingen (indien beschikbaar). Als u uw campagne-instellingen wijzigt en de beschikbare aanbevelingen toepast, verandert de algehele optimalisatiescore van uw account. Hoe hoger de score, hoe beter we kunnen schatten hoe uw Google Ads-campagne gaat presteren.

Aanbevelingen tijdens het maken van campagnes

Een afbeelding die laat zien waar u moet klikken om geoptimaliseerde advertentieroulatie toe te passen

Met de aanbevelingen die u krijgt wanneer u de campagne maakt, kunt u verbetermogelijkheden identificeren en makkelijker best practices volgen:

• Aanbevelingen worden gebaseerd op veel gegevens uit het verleden, zoals de prestaties van uw andere campagnes (indien beschikbaar), onze bekende best practices en waar mensen naar zoeken op Google. Zo krijgt u een idee van hoe elke aanbeveling uw prestaties kan verbeteren.
  • Aanbevelingen zoeken automatisch naar suggesties voor u, zodat u zich kunt concentreren op de besluitvorming in plaats van onderzoek doen.
  • In de toekomst zorgen aanbevelingen ervoor dat uw campagnes actueel blijven: gebruikt u dezelfde zoekwoorden in andere campagnes of al gedurende langere tijd? Is uw targeting ingesteld om de juiste doelgroep op het juiste moment aan te trekken? Is uw bod ingesteld om te presteren op basis van uw doel?
Nadat u de campagne heeft gemaakt, kunt u uw optimalisatiescore en aanbevelingen altijd opnieuw bekijken door in Google Ads naar het tabblad Aanbevelingen te gaan.

Opmerking: De optimalisatiescore geeft altijd de meest up-to-date mogelijkheden aan. Daardoor kunt u misschien met 1 aanbeveling nieuwe mogelijkheden ontdekken voor uw campagne. Aanbevelingen kunnen in de loop van de tijd worden aangepast aan de best practices van Google Ads om de prestaties te maximaliseren. Bekijk deze pagina regelmatig om up-to-date te blijven over de beschikbare aanbevelingen en de manier waarop ze werken.