Om sporing av appkonverteringer via appattribusjonspartnere

Hvis du integrerer appen din med en tredjeparts appattribusjonspartner (AAP), får du sømløs konverteringssporing ved at du kan tilknytte en leverandør og importere konverteringer til Google Ads på en sikker måte.

Fordeler

• sømløs integrering
  • tidlig tilgang til nye målingsfunksjoner enn ved bruk av andre tredjepartsleverandører av appanalyser
  • færre avvik mellom rapporteringen i Google Ads og appanalysene dine
  • enklere importering av data til Google Ads

Slik fungerer tredjeparts AAP-integrering

Google Ads samarbeider med flere tredjepartsleverandører av appanalyser om å spore statistikk om appkonverteringer. Nedenfor kan du finne ut mer om hvordan denne integreringen fungerer:

Aktiver sporing av appkonverteringer i Google Ads via en tredjeparts AAP

Google-programmet for appattribusjonspartnere (AAP) har sertifisert de nedenstående partnerne innen mobilmåling som tredjepartsleverandører av appstatistikk. Takket være dette samarbeidet er du sikret førsteklasses analyser av Google Ads-kampanjer. Klikk på de valgte tredjepartsleverandøren nedenfor for å komme i gang:

An image showing the logo for Adjust Integrering av Adjust
An image showing the logo for Airbridge Integrering av Airbridge
An image showing the logo for AppsFlyer Integrering av AppsFlyer
An image showing the logo for Branch Integrering av Branch
An image showing the logo for Kochava Integrering av Kochava
An image showing the logo for Singular Integrering av Singular
An image showing the logo for Tenjin Integrering av Tenjin

Nedenfor beskriver vi metodene du kan bruke for å sende appkonverteringer og brukersamtykke til analyseleverandører.

Viktig: Sørg for at samtykkestatusen for brukere i EØS registreres før du sender appkonverteringer til en tredjeparts AAP. Hvis en konvertering blir sendt og det ikke er gitt samtykke på brukernivå, kan Google Ads bruke gbraid-en for konverteringsmåling som ikke er på brukernivå, i apper.

Samle inn konverteringshendelser i appen og brukersamtykke via en tredjeparts AAP SDK-integrering

Dra nytte av integrasjon med tredjeparts AAP SDK-er for å samle inn og sende konverteringshendelser, henvisningsadresser og samtykkestatus for apper til Google Ads for kampanjeattribusjon og -optimalisering. Klikk på den aktuelle leverandøren nedenfor for å konfigurere et tredjeparts-SDK:

Adjust:

• Integrer Adjust SDK.
  • Adjust: Følg veiledningen til dyplinking for Android eller iOS for å påse at Google kan motta klikkidentifikatorer knyttet til henvisningsadresser fra Adjust for attribusjon.

Merk: Adjust Android SDK versjon 4.12 eller nyere kreves for kompatibilitet, men alle versjoner av Adjust SDK for iOS er kompatible.

Merk: Adjust Android SDK 4.26.0 eller en nyere versjon og iOS SDK 4.25.0 eller en nyere versjon kreves for overholdelse.

Airbridge:

• Integrer Airbridge SDK.
  • Airbridge: Følg veiledningen i dyplinking for Android eller iOS for å påse at Google kan motta klikkidentifikatorer knyttet til henvisningsadresser fra Airbridge for bruk i attribusjon.

Merk: Alle Airbridge SDK-versjoner er kompatible.

Merk: Alle Airbridge SDK-versjoner er kompatible.

• For å oppnå optimale resultater bør du utsette initialiseringen av SDK-et eller dataoverføringen til samtykkestatusen registreres. For Android implementerer du metoden autoStartTrackingEnabled. For iOS implementerer du metoden autoStartTrackingEnabled.

AppsFlyer:

• Integrer AppsFlyer SDK.
  • AppsFlyer: Følg denne veiledningen i dyplinking for å påse at Google kan motta klikkidentifikatorer knyttet til henvisningsadresser fra AppsFlyer for attribusjon.

Merk: versjon 4.8.5 eller nyere av Android SDK for AppsFlyer kreves for kompatibilitet, men alle iOS versjonene av AppsFlyer SDK er kompatible.

• Oppgi samtykkestatus til brukere i EØS ved å følge denne veiledningen for overholdelse av regler for Android og iOS.

Merk: Versjon 6.13.0 eller nyere av AppsFlyer Android SDK og versjon 6.13.0 eller nyere av iOS SDK er påkrevd for overholdelse.

• For å oppnå optimale resultater bør du utsette initialiseringen av SDK-et eller dataoverføringen til samtykkestatusen registreres. For Android implementerer du metoden start. For iOS implementerer du metoden start waitForATTUserAuthorization.

Branch:

• Integrer Branch SDK.
  • Følg disse veiledningene i dyplinking for Android og iOS for å sikre at Google kan motta klikkidentifikatorer knyttet til henvisningsadresser fra Branch for attribusjon.

Merk: Versjon 5.1.3 eller nyere av Branch Android SDK og versjon 1.43.1 eller nyere av iOS SDK for kompatibilitet.

• Oppgi samtykkestatus til brukere i EØS ved å følge denne veiledningen for overholdelse av regler for Android og iOS.

Merk: Versjon 5.9.0 eller nyere av Branch Android SDK og versjon 3.2.0 eller nyere av iOS SDK kreves for å sikre overholdelse.

Kochava:

• Integrer Kochava SDK.
  • Kochava: Følg veiledningen i til dyplinking for Android eller iOS for å påse at Google kan motta klikkidentifikatorer knyttet til henvisningsadresser fra Kochava for attribusjon.

Merk: Alle versjoner av Kochava SDK er kompatible.

Merk: Versjon 5.3.0 av Kochava Android SDK og versjon 7.5.0+ eller 8.1.0 av iOS SDK kreves for overholdelse.

• For å oppnå optimale resultater bør du utsette initialiseringen av SDK-et eller dataoverføringen til samtykkestatusen registreres. For Android implementerer du metoden sleeping the tracker. For iOS implementerer du metoden sleeping the tracker .

Singular:

• Singular: Følg veiledningen i dyplinking for Android eller iOS for å påse at Google kan motta klikkidentifikatorer knyttet til henvisningsadresser fra Singular for attribusjon.

Merk: Singular Android SDK versjon 12.0.0 eller nyere og iOS SDK v11.0.6 eller nyere kreves for kompatibilitet.

• Oppgi samtykkestatus for brukere i EØS ved å følge denne veiledningen for å overholde begrenset datadeling.
  • For å oppnå optimale resultater bør du innhente og angi status for brukersamtykke før SDK-en initialiseres. Kontakt CSM for Singular for å få veiledning.

Tenjin:

• Tenjin: Følg denne veiledningen i dyplinking for å påse at Google kan motta klikkidentifikatorer knyttet til henvisningsadresser fra Tenjin for attribusjon.

Merk: Alle versjoner av Tenjin SDK er kompatible.

• Oppgi samtykkestatus for brukere i EØS ved å følge disse veiledningene for overholdelse av regler for Android og iOS.

Merk: Versjon 1.15.0 eller nyere av Tenjin Android SDK og versjon 1.14.0 eller nyere av iOS SDK kreves for overholdelse av regler.

• For å oppnå optimale resultater bør du utsette initialiseringen av SDK-et eller dataoverføringen til samtykkestatusen registreres. For Android implementerer du metoden onCreate. For iOS implementerer du metoden ATTrackingManager.

Samle inn konverteringshendelser i appen og brukersamtykke via en tredjeparts AAP-tjener-til-tjener-integrering

Med en tjener-til-tjener-integrering med en tredjeparts AAP kan du samle inn og sende appkonverteringshendelser til Google Ads for bruk i kampanjeattribusjon og optimalisering. Slik konfigurerer du tredjeparts tjener-til-tjener-hendelser:

Adjust:

• Integrer Adjust S2S API.
  • I tillegg kan du konfigurere Adjust-SDK-en for å motta session_start-konverteringshendelser, slik at Google kan motta klikkidentifikatorer knyttet til henvisningsadresser fra Adjust for attribusjon. Se SDK-delen ovenfor for videre veiledning.

Airbridge:

AppsFlyer:

• Integrer AppsFlyer S2S API.
  • Kontakt kundestøtten for AppsFlyer for å få veiledning til å sikre at Google kan motta klikkidentifikatorer knyttet til henvisningsadresser fra AppsFlyer for å bruke dem til attribusjon.
  • Oppgi samtykkestatus for brukere i EØS ved å følge denne veiledningen for overholdelse av regler.

Branch:

• Integrer Branch S2S API.
  • Ta med feltene nedenfor for å sikre at Google kan motta klikkidentifikatorer knyttet til henvisningsadresser fra Branch for attribusjon:
    • For installasjon av Android-apper sender du install_referrer_extras-feltet til https://api2.branch.io/v1/open.
    • For engasjement i Android-apper sender du android_app_link_url-feltet til https://api2.branch.io/v1/open.
    • For engasjement i iOS-apper sender du universal_link_url-feltet til https://api2.branch.io/v1/open.
  • Oppgi samtykkestatus for brukere i EØS ved å følge denne veiledningen i overholdelse av regler.

Kochava:

Singular:

• Integrer Singular S2S API.
  • Ta med feltene nedenfor for å sikre at Google kan motta klikkidentifikatorer knyttet til henvisningsadresser fra Singular for attribusjon:
    • For engasjement i Android-apper sender du install_ref-feltet til https://s2s.singular.net/api/v1/launch.
    • For installasjon av Android-apper sender du openuri-feltet til https://s2s.singular.net/api/v1/launch.
    • For engasjement i iOS-apper sender du openuri-feltet til https://s2s.singular.net/api/v1/launch.
  • Oppgi samtykkestatus for brukere i EØS ved å følge denne veiledningen for overholdelse av regler.

Reduser avvik i tredjeparts AAP-rapportering

Vi forventer avvik i rapporteringen av antallet appkonverteringer i henholdsvis Google Ads og tredjepartsrapporter på grunn av flere faktorer, deriblant attribusjon via flere nettverk. Det finnes uunngåelige avvik, men du kan redusere antallet avvik ved å påse at konverteringsvinduene er like. Nedenfor ser du mer informasjon om anbefalte innstillinger for konverteringsvinduer og hvordan du kan redusere antallet avvik:

Merk: Brukerstøtteteamet for Google Ads kan ikke hjelpe deg med nettsteder eller plattformer fra tredjeparts AAP-er. Kontakt tredjepartsleverandøren av målingstjenester direkte for å få veiledning eller hjelp med feilsøking.

Linker til relatert innhold