Over doelgroepen voor leadformulieren

Met doelgroepen voor leadformulieren kunt u een doelgroepsegment maken met behulp van de leads die u via uw componenten voor leadformulieren heeft gevonden. Als u leads wilt omzetten in verkopen en terugkerende klanten wilt vinden, is het essentieel dat u gebruikers opnieuw betrekt en een langetermijnrelatie met hen ontwikkelt.

Doelgroepen op basis van leadformulieren worden automatisch ingevuld met gebruikers die informatie via uw componenten voor leadformulieren hebben ingediend. U kunt segmenten maken, beheren en gebruiken op basis van formulierreacties.

Met doelgroepsegmenten kunt u uw gegevenssegmenten maken en beheren om opnieuw in contact te komen met gebruikers die al interactie met uw bedrijf hebben gehad. Met doelgroepen voor leadformulieren kunt u een doelgroepsegment maken met behulp van de leads die u in uw componenten voor leadformulieren heeft gevonden. Zorg dat u voldoet aan het beleid voor Klantenmatch wanneer u deze functie gebruikt. Upload bijvoorbeeld alleen klantgegevens die u zelf heeft verzameld in een first-party context en maak in uw privacybeleid bekend dat u klantgegevens deelt met derden om namens u services uit te voeren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de leads in uw leadformulieren kunt gebruiken om een doelgroepsegment voor leadformulieren te maken.

Hoe dit werkt

Nadat u dit doelgroepsegment heeft gemaakt, kunt u het gebruiken zoals andere doelgroepsegmenten:

• Gebruik het om te zien hoe uw campagnes presteren bij mogelijke klanten.
  • Pas uw biedingen en targeting aan om deze klanten opnieuw te bereiken.
  • Sluit gebruikers uit die al een formulier hebben ingediend, zodat u meer kans heeft om nieuwe klanten te betrekken.

U kunt leadformulieren gebruiken voor campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-, Performance Max-, video- en Discovery-campagnes.

Voordat u begint

Voordat u doelgroepen op basis van leadformulieren gaat gebruiken, stelt u een campagne met een component voor leadformulieren in.

Meer informatie over onze vereisten voor componenten voor leadformulieren

Lidmaatschapscriteria en -duur

U kunt ook een lidmaatschapsduur opgeven voor hoelang u gebruikers in het segment wilt houden. Als de lidmaatschapsduur is verlopen, worden gebruikers uit het segment verwijderd, tenzij ze opnieuw een leadformulier indienen (in dat geval blijven ze weer voor de door u ingestelde duur in het segment staan). U bent verantwoordelijk voor de naleving van eventuele duurbeperkingen volgens de toepasselijke wetgeving. De standaardduur is 30 dagen en de maximale duur is 540 dagen.

Als u een langere lidmaatschapsduur dan de maximale duur instelt, wordt de gebruiker verwijderd uit het gegevenssegment wanneer de maximale duur is bereikt.

• Als u de lidmaatschapsduur van het segment wijzigt, is de segmentgrootte die in uw Google Ads-account wordt getoond, mogelijk tijdelijk onjuist.
  • Als u de lidmaatschapsduur wijzigt nadat er al gebruikers zijn opgenomen in een segment, wordt de nieuwe duur toegepast op alle huidige en toekomstige gebruikers in het segment. Als de duur bijvoorbeeld 60 dagen is en u deze verkort tot 30 dagen, wordt iedereen verwijderd die 31 tot 60 dagen geleden aan het segment is toegevoegd. Omgekeerd geldt dat als de duur 30 dagen is en u deze verlengt tot 60 dagen, iedereen die al in het segment voorkomt tot 60 dagen hierin blijft.

We raden u aan een duur te kiezen die past bij de periode waarin de advertenties volgens u relevant zijn voor de bezoekers. Over het algemeen moet de lidmaatschapsduur gelijk zijn aan de duur van uw verkoopcyclus.

Een doelgroepsegment voor leadformulieren maken

Volg de onderstaande stappen om doelgroepsegmenten voor leadformulieren te maken. Lees in Over componenten voor leadformulieren hoe u een leadformulier in een campagne maakt.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een doelgroepsegment voor leadformulieren maken in Doelgroepbeheer

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Kies Segmenten in het paginamenu.
  5. Klik in het gedeelte Uw gegevenssegment op + Leadformuliersegment.
  6. Open in het gedeelte Leadformulier het dropdownmenu Leadformulieren selecteren en vink het selectievakje aan van elk leadformulier dat u wilt importeren.
  7. Vink ook het selectievakje aan om te erkennen dat er gegevens zijn verzameld en gedeeld met Google.
  8. Klik op Maken.