Liidilomakeyleisöt

Liidilomakeyleisöjä käyttämällä voit luoda yleisölistan liidilomake-elementtien kautta löytämistäsi liideistä. Yksi tärkeimmistä tekijöistä liidien muuntamisessa myynniksi ja palaavien asiakkaiden löytämisessä on käyttäjien uudelleenaktivointi ja asiakassuhteen ylläpito ajan mittaan.

Liidilomakeyleisöihin lisätään automaattisesti käyttäjät, jotka ovat lähettäneet tietoja liidilomake-elementtien kautta. Voit luoda, ylläpitää ja käyttää segmenttejä lomakevastausten perusteella.

Yleisösegmenttien avulla voit luoda ja ylläpitää omia datasegmenttejä ja aktivoida uudelleen käyttäjiä, jotka ovat jo olleet tekemisissä yrityksesi kanssa. Sisäänrakennettuja liidilomakeyleisöjä käyttämällä voit luoda yleisösegmentin liidilomake-elementtien kautta löytyneistä liideistä. Muista noudattaa ominaisuuden käytössä asiakaskohdistuskäytäntöjä. Saat esimerkiksi ladata vain asiakastietoja, jotka olet kerännyt ensimmäisenä osapuolena, ja tietosuojakäytännössäsi on kerrottava, että jaat asiakasdataa kolmansille osapuolille, jotka tuottavat palveluita puolestasi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda liidilomakeyleisösegmentin liideistä, jotka on löydetty liidilomakkeiden kautta.

Näin ne toimivat

Kun lista on valmis, voit käyttää sitä samalla tavalla kuin muitakin yleisösegmenttejä:

• Sen avulla voit selvittää, miten kampanjasi toimivat potentiaalisille asiakkaille.
  • Voit muokata hintatarjouksia ja kohdistusta aktivoidaksesi näitä potentiaalisia asiakkaita tehokkaammin.
  • Voit sulkea pois käyttäjät, jotka ovat jo lähettäneet lomakkeen, jolloin aktivoit todennäköisemmin uusia asiakkaita.

Voit käyttää liidilomakeyleisöjä Haku-, Shopping-, Maksimitulokset-, Video- ja Discovery-kampanjoissa.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat käyttää liidilomakeyleisöjä, sinun on ensin luotava kampanja, jossa on liidilomake-elementti.

Lue lisää liidilomake-elementtejä koskevista vaatimuksista.

Jäsenyyden ehdot ja kesto

Voit valita jäsenyyden keston eli sen, kuinka kauan käyttäjät pysyvät segmentissä. Käyttäjät poistetaan segmentistä jäsenyyden päättyessä, elleivät he lähetä liidilomaketta uudelleen (jolloin jäsenyysaika alkaa alusta). Sinun vastuullasi on varmistaa, että sovellettavan lainsäädännön mahdollisesti sisältämiä kestorajoituksia noudatetaan. Oletuskesto on 30 päivää ja enimmäiskesto 540 päivää.

Jos valitsemasi jäsenyyden kesto ylittää enimmäiskeston, käyttäjä poistetaan datasegmentistä enimmäiskeston jälkeen.

• Jos muutat segmentin jäsenyyden kestoa, Google Ads ‐tililläsi näkyvä segmentin koko voi olla tilapäisesti vanhentunut.
  • Jos muutat jäsenyyden kestoa sen jälkeen, kun segmenttiin on jo kertynyt käyttäjiä, uusi kesto koskee kaikkia segmentissä jo olevia ja siihen tulevaisuudessa lisättäviä käyttäjiä. Jos jäsenyyden kesto on esimerkiksi 60 päivää ja lyhennät sen 30 päivään, segmenttiin 31–60 päivää sitten lisätyt henkilöt poistetaan. Jos jäsenyyden kesto puolestaan on 30 päivää ja pidennät sen 60 päivään, kaikki segmenttiin jo lisätyt pysyvät segmentissä 60 päivää.

Valitse kesto sen mukaan, miten pitkään oletat mainostesi olevan kävijöiden kannalta ajankohtaisia. Yleensä jäsenyyden keston on hyvä vastata myyntisykliä.

Näin luot liidilomakeyleisösegmentin

Alla on ohjeet liidilomakeyleisösegmenttien luomiseen. Jos haluat tietää, miten liidilomake luodaan kampanjaan, lue artikkeli Liidilomake-elementit.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Liidilomakeyleisösegmentin luominen Yleisön hallinnoinnissa

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Valitse sivuvalikosta Segmentit.
  5. Klikkaa Oma datasegmentti ‑kohdasta + Liidilomakesegmentti.
  6. Avaa Liidilomake-kohdasta Valitse liidilomakkeet ‐valikko ja merkitse jokaisen tuotavan liidilomakkeen ruutu valituksi.
  7. Merkitse valituksi ruutu, jolla vahvistat, että data on kerätty ja jaettu Googlelle.
  8. Klikkaa Luo.