Skydda ditt Google Ads-konto: Bekräfta din identitet

Vad är Bekräfta din identitet-utmaningar?

Dessa utmaningar är utformade för att skydda ditt konto när du försöker utföra känsliga åtgärder. Google Ads kan uppmana dig att bekräfta din identitet en gång per dygn genom att slutföra en utmaning, till exempel ta emot en säkerhetskod på din telefon.

Så fungerar det

När du försöker utföra åtgärderna nedan kan du bli ombedd att bekräfta din identitet med hjälp av säkerhetsutmaningar:

• bjuda in standard- eller administratörsanvändare
  • utföra ovanliga budget- eller massändringar
  • skapa annonser med webbadressdomäner som inte tidigare har använts i ditt konto
  • skapa kampanjer med appar som inte tidigare har använts i ditt konto

Vad du behöver veta

• Bekräfta din identitet-utmaningar är alternativ till säkerhetskraven i ditt konto och inställningar för tvåstegsverifiering.
  • Om du inaktiverar tvåstegsverifiering inaktiveras inte Bekräfta din identitet-utmaningar.
  • Bekräfta din identitet-utmaningar lanseras för alla konton under 2022.
  • Tala med din Google-representant om du vill välja bort dessa utmaningar.

Alternativ för verifiering genom utmaningar

När du försöker utföra åtgärderna nedan kan du bli ombedd att bekräfta din identitet med hjälp av säkerhetsutmaningar:

• ett meddelande som skickas till din telefon
  • verifieringskod via sms
  • verifiering via telefonsamtal
  • säkerhetskod på din Android-enhet
  • skärmlås eller fingeravtryck på din Android-enhet
  • säkerhetsnyckel kopplad till ditt Google-konto

Relaterade länkar

Dina säkerhetsalternativ

Säkerhetscenter