Skydda ditt Google Ads-konto: Tvåstegsverifiering

Flerfaktorsautentisering eller tvåstegsverifiering är utformad för att förhindra kontokapning och obehörig åtkomst. Tvåstegsverifiering kan hjälpa till att hålla skadliga aktörer borta även om de har fått tag på ditt lösenord. När du har ställt in tvåstegsverifiering loggar du in på ditt konto med ett lösenord och ytterligare ett verifieringssteg. Det andra verifieringssteget kan innefatta något av följande:

• telefonsamtal
  • Google Authenticator-appen från Google Play Butik Google Play och Apple App Store
  • meddelande från Google på en kompatibel mobil enhet
  • säkerhetsnyckel
  • textmeddelande (sms)

Med tvåstegsverifiering kan potentiella bedragare inte komma åt ditt konto även om de har ditt lösenord.

Om du inte vill ange en tvåstegsverifieringskod eller använda din säkerhetsnyckel varje gång du loggar in på ditt Google-konto kan du märka din dator eller mobila enhet som betrodd så att du inte blir tillfrågad igen.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Aktivera tvåstegsverifiering

Så här aktiverar du tvåstegsverifiering:

1. Klicka på ikonen AdministratörAdmin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Åtkomst och säkerhet.
  3. Välj Säkerhet i navigeringspanelen.
  4. Välj Tvåstegsverifiering under Verifiering under inloggning och välj sedan Kom igång.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Verktyg för tvåstegsverifiering

Med Google Authenticator-appen

Ladda ned Google Authenticator-appen och registrera dig med ditt Google-konto. Skärmen för tvåstegsverifiering visas automatiskt. Läs mer om hur du verifierar dig via Google Authenticator-appen

Välj ett starkt och unikt lösenord

Ett starkt lösenord innehåller en kombination av siffror och små och stora bokstäver som är svår att gissa sig till. Använd inte samma lösenord för olika webbplatser.

Se till att alternativen för kontoåterställning är aktuella

Se till att dina alternativ för kontoåterställning är aktuella för att förhindra att du blir utelåst från ditt konto.

Sök efter skadlig programvara på datorn

Se till att datorns antivirusskydd är uppdaterat och att du regelbundet genomsöker hela systemet. Någon kan stjäla dina personliga uppgifter genom att sprida skadlig programvara på ditt system. Sök därför igenom systemet regelbundet för att se till att det är fritt från skadlig programvara. Läs mer om hur du kan skydda dig mot skadlig programvara

Inaktivera tvåstegsverifiering

Google uppmanar starkt att alla annonsörer använder tvåstegsverifiering när de loggar in på sina konton. Genom att använda tvåstegsverifiering skyddar du ditt konto och känsliga uppgifter från angripare även om de har ditt lösenord. Följ anvisningarna nedan om du föredrar att inte skydda ditt konto.

Steg 1: Inaktivera kravet på tvåstegsverifiering i Google Ads

Obs! Du måste ha administratörsåtkomst för att göra denna ändring.
  1. Klicka på ikonen AdministratörAdmin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Åtkomst och säkerhet.
  3. Välj Säkerhet i navigeringspanelen.
  4. Klicka på Autentiseringsmetod för att utöka panelen.
  5. Välj autentiseringsmetoden Standard.
  6. Klicka på Spara.

Steg 2: Inaktivera tvåstegsverifiering i ditt Google-konto

1. Klicka på ikonen AdministratörAdmin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Åtkomst och säkerhet.
  3. Välj Säkerhet i navigeringspanelen.
  4. Välj Tvåstegsverifiering under Verifiering under inloggning.
  5. Klicka på Stäng av.

Relaterade länkar

Säkerhetscenter

Dina säkerhetsalternativ