Google Ads ‐tilin suojaaminen: Kaksivaiheinen vahvistus

Monivaiheisen todennuksen ja kaksivaiheisen vahvistuksen tarkoituksena on estää tilin kaappaus ja luvaton pääsy tilille. Kaksivaiheinen vahvistus voi auttaa pitämään haitalliset toimijat loitolla, vaikka salasanasi olisi paljastunut. Kun kaksivaiheinen vahvistus on otettu käyttöön, tilille kirjautuminen edellyttää salasanan lisäksi toista vaihetta. Toisen vaiheen vaihtoehdot ovat:

Kaksivaiheinen vahvistus voi auttaa varmistamaan, etteivät mahdolliset hyökkääjät pääse tilillesi, vaikka he tietäisivät salasanasi.

Jos et halua käyttää vahvistuskoodia tai suojausavainta joka kerta, kun kirjaudut Google-tilillesi, voit merkitä tietokoneesi tai mobiililaitteesi luotetuksi, minkä jälkeen vahvistusta ei enää pyydetä.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönotto

Näin otat käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen:

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Pääsyoikeudet ja turvallisuus.
  3. Valitse navigaatiopaneelista Tietoturva.
  4. Valitse "Vahvistus sisäänkirjautumisen yhteydessä" ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus ja klikkaa Aloita.
  5. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Kaksivaiheisen vahvistuksen työkalut

Käytä Google Authenticator ‑sovellusta

Lataa Google Authenticator ‑sovellus ja rekisteröidy sen käyttäjäksi Google-tililläsi. Siirryt automaattisesti kaksivaiheisen vahvistuksen näytölle. Lue lisää vahvistamisesta Google Authenticator ‐sovelluksella.

Valitse vahva ja yksilöllinen salasana

Vahva salasana sisältää isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä, joiden ansiosta sitä on vaikea arvata. Älä käytä samaa salasanaa eri verkkosivustoilla.

Pidä tilin palautusvaihtoehdot ajan tasalla

Tarkista että tilin palautusvaihtoehdot ovat ajan tasalla siltä varalta, ettet onnistu kirjautumaan tilillesi tavalliseen tapaan.

Tarkista tietokoneesi haittaohjelmien varalta

Varmista, että tietokoneesi virustorjuntaohjelmisto on päivitetty, ja tarkista koko järjestelmä säännöllisesti. Joku voi levittää järjestelmääsi haittaohjelmia varastaakseen henkilökohtaisia tietojasi. Tarkistamalla järjestelmän säännöllisesti voit huolehtia siitä, ettei koneella ole haittaohjelmia. Lue lisää haittaohjelmilta suojautumisesta.

Kaksivaiheisen vahvistuksen poistaminen käytöstä

Google kehottaa kaikkia mainostajia käyttämään kaksivaiheista vahvistusta tilille kirjautumisessa. Kaksivaiheisen vahvistuksen avulla voit suojata tiliäsi ja arkaluontoisia tietojasi hyökkääjiltä, vaikka heillä olisi salasanasi. Jos et halua suojata tiliäsi tällä tavoin, seuraa alla olevia ohjeita.

Vaihe 1: Poista kaksivaiheinen vahvistus käytöstä Google Adsissa

Huom. Sinulla on oltava järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, jotta voit tehdä tämän muutoksen.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Pääsyoikeudet ja turvallisuus.
  3. Valitse navigaatiopaneelista Tietoturva.
  4. Laajenna paneeli klikkaamalla Todennusmenetelmä.
  5. Valitse todennusmenetelmäksi "Vakio".
  6. Klikkaa Tallenna.

Vaihe 2: Poista kaksivaiheinen vahvistus käytöstä Google-tililläsi

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Pääsyoikeudet ja turvallisuus.
  3. Valitse navigaatiopaneelista Tietoturva.
  4. Valitse "Vahvistus sisäänkirjautumisen yhteydessä" ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus.
  5. Klikkaa Laita pois päältä.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Hyvä tietää

Suojausvaihtoehdot