[GA4 Migration] Rekommenderade metoder för att minska resultatvariationer på grund av ändringar i inställningarna för viktiga händelser

Google Analytics 4 (GA4) har ersatt Universal Analytics (UA). Från och med den 1 juli 2023 slutade Universal Analytics-standardegendomar att behandla data. 360 Universal Analytics-egendomar med en aktiv beställning får en engångsförlängning för databehandling till den 1 juli 2024. Det är viktigt att du migrerar din Universal Analytics-egendom till Google Analytics 4. Läs om hur du går över till Google Analytics 4.

Som ett av de sista stegen i migreringsprocessen från Universal Analytics till Google Analytics 4-egendomar ska du ersätta dina Universal Analytics-konverteringsåtgärder med viktiga händelser i Google Analytics 4. Läs mer om att gå över till viktiga händelser i Google Analytics 4 manuellt

Du kan se avvikelser i mätvärdena för de viktiga händelserna eftersom Universal Analytics och Google Analytics 4 mäter viktiga händelser på olika sätt. Läs mer om hur du ökar konfidensnivån för din data om viktiga händelser i GA4. När du byter ut dina egendomar kan det leda till kortvariga variationer i kampanjresultatet och kampanjutgifterna medan Googles budgivningsmodeller anpassar sig till de nya viktiga händelserna.

I den här artikeln beskriver vi några av resultatvariationerna och hur du kan motverka dem. Du kan också läsa mer om möjliga orsaker till skillnader i viktiga händelser i GA4 jämfört med UA och hur du åtgärdar avvikelser i viktiga händelser.

Varför du kan se resultatvariationer

Efter migreringen kan du förvänta dig att se variationer under några cykler för viktiga händelser medan budstrategin anpassas till de nya konverteringsåtgärderna (särskilt om den nya konverteringshändelsen har en annan volym för viktiga händelser eller en annan fördröjningsprofil för viktiga händelser).

Du kan se variationer i resultatet från Google Ads när:

• dina kampanjer är optimerade för olika konverteringsvolymer
  • du nyligen har ändrat dina kontoinställningar
  • du har angett budgivningsinformation utan att ta hänsyn till din tidigare data (bland andra orsaker)
  • du har bytt från ett konverteringsmål till ett annat (till exempel Bokning till Köp).

Så här motverkar du resultatvariationer

Du kan motverka variationerna genom att göra följande justeringar i dina strategier under övergången till nya viktiga händelser.

Justera dina budgetar

Justera din annonseringsbudget i situationer där dina tilldelade utgifter är begränsade (lägre än dina faktiska genomsnittliga dagliga utgifter).

Om du inte är säker på hur du ska fastställa dina målutgifter kan du läsa följande riktlinjer:

• Budgetarna bör inte överstiga det genomsnittliga dagliga belopp du är villig att betala (oavsett CPA eller ROAS). Det här är viktigt eftersom utgifterna kan vara upp till två gånger din dagliga budget.
  • Om du inte känner dig bekväm med att spendera upp till två gånger din dagliga budget kan du minska budgeten så att den ligger i linje med dina genomsnittliga dagliga utgifter under de senaste sju dagarna + 30 % före migreringen av viktiga händelser.
När du migrerar dina Smart Bidding-kampanjer är det okej att budgeten begränsas tillfälligt eftersom den kan höjas efter övergångsperioden.

Justera dina mål

Utöver budgeten kan du också justera ditt annonseringsmål för att anpassa det till dina nya inställningar för viktiga händelser. För att avgöra vilka mål som passar dig bäst kan du bevaka resultatet och justera gradvis. Genom att göra måljusteringar kan du gradvis skapa en smidig övergång från ett mål till ett annat allteftersom gammal data för viktiga händelser går förlorad.

En tumregel är att du bör justera målen så att de ligger i linje med en ökning eller minskning av volymen för viktiga händelser. När du har justerat målen bör du fortsätta att utvärdera resultatet efter att den första inlärningsfasen avslutats. Anpassa sedan målen så att de ligger i linje med dina verksamhetsmål.