[GA4-overføring] Anbefalte fremgangsmåter for å forebygge resultatsvingninger på grunn av endringer i innstillingene for viktige hendelser

Google Analytics 4 (GA4) har erstattet Universal Analytics (UA). 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle data. (Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024.) Det er viktig at du overfører Universal Analytics-områder til Google Analytics 4. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

Når du går over fra Universal Analytics-områder til Google Analytics 4-områder, er et av de siste trinnene å erstatte Universal Analytics-konverteringshandlingene med viktige hendelser i Google Analytics 4. Finn ut mer om hvordan du bytter til viktige hendelser i Google Analytics 4 manuelt.

Du kan se avvik i beregningene for viktige hendelser fordi slike hendelser måles på ulike måter i Universal Analytics og Google Analytics 4. Finn ut mer om hvordan du får nøyaktigere data om viktige hendelser i GA4. Når du bytter område, kan dette føre til svingninger i kampanjeresultatene og -forbruket på kort sikt, siden Googles budgivningsmodeller blir tilpasset de nye viktige hendelsene.

Denne artikkelen har eksempler på slike svingninger og forklarer hvordan du kan forhindre dem. Du kan også finne ut mer om mulige årsaker til avvik i dataene om viktige hendelser i henholdsvis GA4 og UA, og hvordan du kan korrigere avvik slike data om i viktige hendelser.

Årsaker til resultatsvingninger

Etter overføringen kan du forvente svingninger i noen få registreringssykluser for viktige hendelser mens budstrategien innjusteres etter de nye konverteringshandlingene (særlig hvis de nye viktige hendelsene har ulike konverteringsvolumer eller -forsinkelser).

I disse tilfellene kan du oppleve svingninger i Google Ads-resultatene:

• Kampanjene er optimalisert for ulike konverteringsvolumer
  • Du har nylig endret kontoinnstillingene
  • Du har ikke tatt hensyn til de historiske dataene dine (eller andre faktorer) i innstillingene for budgivning
  • Du har byttet fra ett konverteringsmål til et annet (f.eks. fra «Bestilling» til «Kjøp»)

Slik forebygger du resultatsvingninger

Du kan forebygge svingninger ved å gjøre de nedenstående justeringene i strategiene når du går over til nye viktige hendelser.

Juster budsjettene

Hvis forbrukskvoten er begrenset (lavere enn det reelle gjennomsnittlige daglige forbruket), bør du justere annonsebudsjettet.

Her er en veiledning i tilfelle du er usikker på hvordan du fastsetter målkostnaden:

• Budsjettene bør ikke være større enn det gjennomsnittlige dagsbudsjettet du er villig til å betale (uavhengig av CPA eller ROAS). Dette er viktig fordi forbruket kan være opptil det dobbelte av dagsbudsjettet.
  • Hvis du ikke er komfortabel med å bruke opptil det dobbelte av dagsbudsjettet, bør du redusere budsjettet slik at det tilsvarer det gjennomsnittlige daglige forbruket ditt i løpet av de siste 7 dagene + 30 %. Deretter kan du gå over til viktige hendelser.
Når du overfører kampanjer med smart budgivning, er det ikke noe problem at budsjettet begrenses midlertidig, siden du kan øke det igjen etter overgangsperioden.

Juster målene

I tillegg til budsjettet kan du justere annonseringsmålet for å få det i tråd med innstillingene for de nye viktige hendelsene. Overvåk resultatene, og juster målene gradvis for å finne ut hvilke mål som er realistiske. Ved å legge inn måljusteringer underveis kan du bidra til en myk overgang fra ett mål til et annet, etter hvert som gamle data om viktige hendelser går tapt.

Som en generell regel bør du justere målene i tråd med at volumet av viktige hendelser går opp eller ned. Når du har justert målene, kan du fortsette å evaluere resultatene etter at den innledende innlæringsfasen er fullført. Deretter justerer du målene på nytt i tråd med de aktuelle forretningsmålene.