[Migració a GA4] Pràctiques recomanades per mitigar la fluctuació del rendiment a causa de canvis en la configuració d'esdeveniments clau

Google Analytics 4 (GA4) ha substituït Universal Analytics (UA). L'1 de juliol de 2023, les propietats de Universal Analytics estàndard van deixar de tractar dades. Les propietats de Universal Analytics 360 amb una comanda en curs es beneficiaran d'una sola pròrroga de processament que acabarà l'1 de juliol de 2024. És fonamental que migreu la vostra propietat de Universal Analytics a Google Analytics 4. Obteniu informació sobre com es pot fer el canvi a Google Analytics 4.

En un dels passos finals del procés de migració de Universal Analytics a les propietats de Google Analytics 4, haureu de substituir les accions de conversió de Universal Analytics per esdeveniments clau de Google Analytics 4. Més informació sobre com es pot canviar manualment als esdeveniments clau de Google Analytics 4

És possible que observeu discrepàncies en les mètriques d'esdeveniments clau perquè Universal Analytics i Google Analytics 4 mesuren els esdeveniments clau de manera diferent. Obteniu més informació sobre com podeu augmentar la confiança en les dades d'esdeveniment clau de GA4. Canviar les propietats pot provocar fluctuacions a curt termini en el rendiment i en la despesa de les campanyes, ja que els models d'oferta de Google s'ajusten als esdeveniments clau nous.

Aquest article us ajuda a entendre algunes d'aquestes fluctuacions en el rendiment i a saber com podeu mitigar-les. També podeu obtenir més informació sobre els motius possibles de les diferències d'esdeveniment clau a GA4 vs. UA i sobre com es poden corregir les discrepàncies entre els esdeveniments clau.

Per què pot ser que experimenteu fluctuacions en el rendiment

Després de la migració, és previsible que observeu fluctuacions durant uns quants cicles d'esdeveniment clau mentre la vostra estratègia d'oferta s'ajusta a les accions de conversió noves (especialment si l'esdeveniment de conversió nou té un volum d'esdeveniments clau o un perfil de retard en l'esdeveniment clau diferents).

És possible que observeu fluctuacions en el rendiment de Google Ads en els casos en què:

• Les campanyes s'optimitzen per a diversos volums de conversió.
  • Hàgiu canviat fa poc la configuració del compte.
  • Hàgiu definit la informació de les ofertes sense tenir en compte l'historial de dades (entre altres motius).
  • Hàgiu canviat d'un objectiu de conversió a un altre (per exemple, de "Reserves" a "Compres").

Com es pot mitigar la fluctuació en el rendiment

Per mitigar la fluctuació, podeu fer aquests ajustos a les vostres estratègies durant la transició als esdeveniments clau nous.

Ajusteu els pressupostos

Heu d'ajustar el pressupost publicitari en els casos en què la despesa assignada sigui limitada (inferior a la despesa diària mitjana real).

Si no sabeu exactament com podeu determinar la despesa objectiu, consulteu les directrius següents:

• Els pressupostos s'han de definir de manera que no superin l'import diari mitjà que esteu disposat a invertir (independentment del cost per acció [CPA] o del retorn de la inversió en publicitat [ROAS]). Això és important perquè la despesa pot arribar a duplicar el pressupost diari.
  • Si no us sembla bé invertir fins al doble de l'import del pressupost diari, reduïu el pressupost perquè coincideixi amb la despesa diària mitjana dels 7 darrers dies + un 30 % abans de migrar els esdeveniments clau.
Quan feu la migració de les campanyes de Smart Bidding, no hi ha cap problema que el pressupost estigui limitat temporalment, ja que pot augmentar-se després del període de transició.

Ajusteu els objectius

A més del pressupost, també podeu ajustar l'objectiu publicitari per alinear-lo amb la nova configuració d'esdeveniments clau. Per determinar quins objectius publicitaris s'ajusten millor als vostres objectius, monitoreu el rendiment i ajusteu els objectius gradualment. Fer ajustos als objectius de manera gradual ajuda a crear una transició fluida d'un objectiu a un altre a mesura que es perden les dades d'esdeveniment clau antigues.

Com a pràctica general, heu d'ajustar els objectius publicitaris perquè estiguin alineats amb qualsevol augment o disminució del volum d'esdeveniments clau. Un cop els hàgiu ajustat, continueu avaluant el rendiment un cop completada la fase d'aprenentatge inicial i, a continuació, torneu a ajustar-los per alinear-los amb els vostres objectius empresarials.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now