[GA4-overføring] Gå over til Google Analytics 4-konverteringer manuelt

Google Analytics 4 (GA4) har erstattet Universal Analytics (UA). 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle data. (Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024.) Det er viktig at du overfører Universal Analytics-områder til Google Analytics 4. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

Google Analytics 4 har erstattet Universal Analytics. 1. juli 2023 sluttet alle standard Universal Analytics-områder å behandle data. Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024. Hvis du per nå byr på Universal Analytics-konverteringer som er importert til Google Ads, er det viktig at du går over til Google Analytics 4 for å

• kunne fortsette med å registrere konverteringshendelsene dine og bruke dem i optimaliseringen av budgivningen i Google Ads
  • gjøre deg kjent med endringene i Google Ads
  • få mer nøyaktig rapportering av konverteringshandlinger

Google Ads anbefaler nye innstillinger for handlingsoptimalisering, slik at du kan prioritere de rette konverteringshandlingene i Google Analytics 4. Denne artikkelen forklarer hvordan du går over til å optimalisere budene på konverteringer i Google Analytics 4, og hvordan anbefalingene fungerer. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Slik fungerer det

Du kan selv gjøre oppdateringer på «Konverteringssammendrag»-siden. Ellers anbefaler Google Ads automatisk at du oppdaterer til de nye innstillingene for optimalisering av konverteringshandlinger. Du får presentert denne anbefalingen (eller blir bedt om å oppdatere til de nye innstillingene for optimalisering av konverteringshandlinger) når disse betingelsene er oppfylt:

• Du importerer både Universal Analytics- og Google Analytics 4-konverteringer til Google Ads-kontoen din. Dette omfatter alle «Konverteringer (etter konv. tidspunkt)»-kolonner og alle «Konverteringsverdi (etter konv. tidspunkt)»-kolonner.
  • Du har importert Google Analytics 4-konverteringer i 15 dager.

Du kan overføre konverteringer det kan bys på, til Google Analytics 4 ved å oppdatere innstillingene for handlingsoptimalisering (basert på de nåværende konverteringshandlingene):

• Bruk de nye anbefalingene for optimalisering av konverteringshandlinger i Google Ads. Deretter trenger du ikke å gjøre noe mer.
  • Du kan endre innstillingene for handlingsoptimalisering manuelt for de nåværende Universal Analytics- og Google Analytics 4-handlingene.
Merk: Vi anbefaler at du angir innstillingen for handlingsoptimalisering som «Sekundær» for alle Universal Analytics-konverteringshandlinger og «Primær» for alle Google Analytics 4-konverteringshandlinger.

Anslåtte endringer i historiske data basert på de nye innstillingene for handlingsoptimalisering

Etter at du har gått over til Google Analytics 4, kan du oppleve midlertidige resultatendringer under innlæringsfasen i Google Ads. Dette varer vanligvis i én til to konverteringssykluser – tiden det tar før et klikk fører til en konvertering. Hvis du importerer konverteringer til Google Ads, blir det i konverteringssyklusen også tatt høyde for tiden det tar før konverteringer rapporteres i kontoen din. For å unngå at konverteringer telles dobbelt, må du sjekke at du har angitt «Sekundær» som innstilling for handlingsoptimalisering for alle konverteringer som importeres fra Universal Analytics.

Før du lagrer de nye innstillingene for handlingsoptimalisering, kan du gjennomgå de anslåtte endringene i konverteringsberegningene. I Google Ads får du oppgitt prosentverdier for antallet konverterer og for konverteringsverdi, slik at du ser den potensielle effekten av å gå over til Google Analytics 4. Disse tallene er ikke bare basert på innstillingene «Primær» og «Sekundær», men også på informasjon samlet inn fra sporingsperioden på 15 dager. Finn ut mer om hvordan optimaliseringen av konverteringshandlinger blir beregnet.

Før du begynner

Før du kan endre konverteringshandlingene dine til de nylig anbefalte innstillingene for handlingsoptimalisering, må du gjøre dette:

Følg veiledningen nedenfor for å importere Google Analytics 4-konverteringene til Google Ads-kontoen.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Importer Analytics-konverteringer
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på + Ny konverteringshandling.
  5. Under «Begynn å spore konverteringer» klikker du på Importér.
  6. Under «Velg hva du vil importere» velger du «Google Analytics 4-områder».
  7. Velg «App (Firebase)» eller «Nett» i rullegardinmenyen.
  8. Klikk på Fortsett.
  9. Velg konverteringshendelsene du vil importere, og klikk på Importér og fortsett.
  10. Klikk på Ferdig.

Finn ut mer om hvordan du importerer Analytics-konverteringer til Google Ads.

Veiledning

Du ser en anbefaling om å bytte til Google Analytics 4-konverteringer øverst på siden med anbefalinger eller konverteringssammendraget. Følg fremgangsmåten nedenfor for å påse at du har nok historiske data.

På siden med konverteringssammendraget
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Gå til «Iverksett tiltak for å finstemme konverteringsmålingen»-delen.
  5. Klikk på Kom i gang i «Gå over til Google Analytics 4-konverteringer»-varselet.
  6. Gjennomgå de anslåtte endringene nedenfor, som er basert på de nye innstillingene for handlingsoptimalisering på alle kortene for konverteringsmål.
    • «Ny innstilling»-kolonnen: Bekreft at innstillingen for optimalisering av konverteringshandlinger er oppdatert til «Primær» eller «Sekundær».
    • Konverteringer: Prosentandelen av konverteringer bygger på historiske data fra de siste 15 dagene. Vær oppmerksom på at denne prosentandelen også omfatter endringer i andre kampanjeinnstillinger.
    • Konverteringsverdi: Prosentandelen av konverteringsverdien bygger på historiske data fra de siste 15 dagene. Vær oppmerksom på at denne prosentandelen også omfatter endringer i andre kampanjeinnstillinger.

Merk: Du kan se avvik i konverteringsberegningene siden konverteringshendelser måles ulikt i Universal Analytics og Google Analytics 4. Finn ut mer om hvordan du sammenligner beregninger.

1. Klikk på Lagre. De nye innstillingene for handlingsoptimalisering er lagret.
Via «Anbefalinger»-siden
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Anbefalinger.
  3. På «Gå over til Google Analytics 4-konverteringer»-kortet klikker du på Se anbefalingen.
  4. Gjennomgå de anslåtte endringene nedenfor, som er basert på de nye innstillingene for handlingsoptimalisering på alle kortene for konverteringsmål.
    • «Ny innstilling»-kolonnen: Bekreft at innstillingen for optimalisering av konverteringshandlinger er oppdatert til «Primær» eller «Sekundær».
    • Konverteringer: Prosentandelen av konverteringer bygger på historiske data fra de siste 15 dagene. Vær oppmerksom på at denne prosentandelen også omfatter endringer i andre kampanjeinnstillinger.
    • Konverteringsverdi: Prosentandelen av konverteringsverdien bygger på historiske data fra de siste 15 dagene. Vær oppmerksom på at denne prosentandelen også omfatter endringer i andre kampanjeinnstillinger.

Merk: Du kan se avvik i konverteringsberegningene siden konverteringshendelser måles ulikt i Universal Analytics og Google Analytics 4. Finn ut mer om hvordan du sammenligner beregninger.

1. Klikk på Lagre. De nye innstillingene for handlingsoptimalisering er lagret.
Tips: Hvis du har lagt inn egendefinerte mål, må du oppdatere disse manuelt:
  1. Klikk på Endre konverteringsmålet i konverteringssammendraget.
  2. Velg «Primær» for handlingene du vil by mot når det aktuelle målet er valgt.
  3. Under «Konverteringskilde» fjerner du merkingen for Universal Analytics-konverteringer og velger Google Analytics 4-konverteringer.

Overvåk kampanjen

Når du har oppdatert konverteringene, er det visse ting du kan gjøre for å lette overgangen til de nye konverteringene.

Merk: Du har oppdatert optimaliseringsinnstillingene for handlinger, noe som kan føre til endringer i konverteringsverdien og -volumet. Dermed kan du se resultatsvingninger de neste 1–2 konverteringssyklusene mens systemet innjusteres. En konverteringssyklus er tiden det tar før klikk resulterer i konverteringer. Ettersom du importerer konverteringer til Google Ads, blir det i konverteringssyklusen også tatt høyde for tiden det tar før konverteringer rapporteres i kontoen din.

Forebygg resultatsvingninger

Du kan oppleve svingninger i Google Ads-resultatene dine i tilfeller der kampanjene dine er optimalisert for ulike konverteringsvolumer, hvis du nylig har endret kontoinnstillingene, eller hvis du ikke har tatt hensyn til de historiske dataene dine i innstillingene for budgivning.

For å forebygge slike svingninger kan du justere budsjettet og målene etter behov. Finn ut mer om hvordan du forebygger resultatsvingninger og endringer i Google Ads-kampanjer.

Spørsmål om optimalisering av konverteringshandlinger

Hvordan beregnes anslått antall konverteringer?
Google Ads viser to prosentverdier for beregnede endringer basert på de nye innstillingene for handlingsoptimalisering. Verdien for «Konverteringer» bygger på forskjellen mellom prosentverdiene under «Alle konv.» i Universal Analytics og Google Analytics de siste 15 dagene. «Konverteringsverdi» er basert på forskjellen i «Verdi for alle konv.» mellom Universal Analytics og Google Analytics de siste 15 dagene. Finn ut mer om data fra konverteringssporingen i Google Ads.
Hvordan unngår Google å telle konverteringer dobbelt?
Google kan ikke garantere at konverteringene dine ikke telles dobbelt. Du kan imidlertid bidra til å redusere risikoen ved å velge «Sekundær» som handlingsoptimalisering for alle konverteringer importert fra Universal Analytics.
Hvorfor er konverteringsberegningene ulike for den samme brukerhandlingen i Universal Analytics og Google Analytics 4?
Du kan oppleve avvik i konverteringsberegningene ettersom konverteringshendelser måles på ulike måter i Universal Analytics og Google Analytics 4. Merk deg at Universal Analytics måler fem måltyper og teller bare én konvertering per økt for hvert mål. Google Analytics 4 måler derimot bare konverteringshendelser og teller hver forekomst av konverteringshendelsen. Finn ut mer om hvordan du sammenligner målinger i Universal Analytics og Google Analytics 4.
Hva anbefaler Google for Universal Analytics-konverteringer som brukes i egendefinerte mål?
For å oppdatere konverteringer fra egendefinerte mål må du oppdatere hvert egendefinert mål manuelt og erstatte Universal Analytics-konverteringene med Google Analytics 4-konverteringer.
Hvorfor mangler Google Analytics 4-konverteringene?

Årsaken til at du ikke ser Google Analytics 4-konverteringene kan være at du

• ikke har konfigurert den aktuelle konverteringen i Google Analytics 4-området ditt, eller hvis konverteringen ikke er riktig konfigurert
  • ikke har knyttet Google Analytics 4-områdene sammen med Google Ads, slik at du ikke kan importere Google Analytics 4-konverteringer
  • ikke har importert Google Analytics 4-områdene på riktig måte til Google Ads-kontoen
Du må gjøre de nødvendige oppdateringene i Google Analytics-kontoen din. Finn ut mer om konverteringer.
Hvorfor viser Google Ads flere Google Analytics 4-konverteringer som er tilordnet Universal Analytics?
Hvis du importerer flere konverteringer fra Universal Analytics, må du erstatte hver konvertering med en tilsvarende konverteringshandling i Google Analytics 4. I så fall vises disse konverteringene i Google-anbefalingsverktøyet, der du kan endre tilordningen av hver enkelt av dem.
Er det mulig å avvise Googles anbefaling om å bytte til Google Analytics 4?
Du kan klikke på «Skjul» for å avvise anbefalingen i Google Ads om å bytte til Google Analytics 4. Etter en viss tid ser du anbefalingen på nytt. Selv om du kan avvise anbefalingen, anbefaler Google at du bytter til Google Analytics 4 i god tid. På denne måten kan du opparbeide deg nok historiske data til å unngå at antallet konverteringer går ned og kampanjeresultatene svekkes. Finn ut hvordan du bruker eller avviser anbefalinger.
Hva skjer hvis jeg ikke har byttet ennå?
I så fall registreres ikke Universal Analytics-konverteringsdata lenger i Google Ads. Hvis du ikke går over til Google Analytics 4 og erstatter Universal Analytics med Google Analytics 4 i Google Ads, kan antallet konverteringer gå ned og kampanjeresultatene svekkes. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.
Hvordan blir brukere av manager- og kundekontoer i Google Ads påvirket av overgangen til Google Analytics 4?
Når Google Ads-managerkontoer går over til Google Analytics 4, vises oppdaterte data basert på innstillingene for konverteringshandlinger som anbefales av Google Ads, i de tilhørende kundekontoene. Brukerne av kundekontoene trenger ikke å oppdatere informasjon i Google Ads. Finn ut mer om konverteringssporing via flere kontoer.
Hvordan vises overgangen til Google Analytics 4 i endringsloggen?
Du kan se Google Analytics 4-konverteringene dine i endringsloggen.