[GA4:ään siirtyminen] Google Analytics 4 ‑konversioihin vaihtaminen manuaalisesti

Google Analytics 4 (GA4) on korvannut Universal Analyticsin (UA). Tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet lopettivat datan käsittelyn 1.7.2023. (Universal Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet, joilla on voimassa oleva tilaus, saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.7.2024 saakka.) Muistathan siirtää Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi Google Analytics 4:ään. Lue, miten voit vaihtaa Google Analytics 4:ään.

Google Analytics 4 on korvannut Universal Analyticsin. Kaikki tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet lopettivat datan käsittelyn 1.7.2023. Universal Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet, joilla on voimassa oleva tilaus, saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.7.2024 saakka. Jos teet tällä hetkellä hintatarjouksia Google Adsiin tuoduista Universal Analytics ‐konversioista, siirry käyttämään Google Analytics 4:ää, jotta voit

• jatkaa konversiotapahtumien kirjaamista ja käyttää niitä Google Adsissa hintatarjousten optimointiin
  • tutustua muutoksiin Google Adsissa
  • saada konversiotapahtumista tarkempia raportteja.

Google Ads suosittelee sinulle uusia tapahtumien optimointiasetuksia, joiden avulla voit priorisoida Google Analytics 4 ‑konversiotapahtumat. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit siirtyä käyttämään Google Analytics 4:ää konversioiden hintatarjousten optimoinnissa ja miten suositukset toimivat. Lue, miten voit vaihtaa Google Analytics 4:ään.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Näin se toimii

Voit tehdä muutoksia konversioiden yhteenvetosivulla. Google Ads voi myös antaa automaattisesti suosituksia uusista konversiotapahtumien optimointiasetuksista. Näet suosituksen (tai sinua pyydetään päivittämään uusiin konversiotapahtumien optimointiasetuksiin), jos

• tuot Google Ads ‐tilillesi sekä Universal Analytics- että Google Analytics 4 ‐konversioita. Tämä koskee kaikkia "Konversiot (konv.ajan mukaan)"- ja "Konversioarvo (konv.ajan mukaan)" ‐sarakkeiden konversioita.
  • olet tuonut Google Analytics 4 ‐konversioita 15 päivän ajan.

Jos haluat vaihtaa hintatarjousten tekemisessä käytettävät konversiot Google Analytics 4 ‑konversioiksi, tee tapahtumien optimointiasetuksiin seuraavat muutokset (nykyisten konversiotapahtumiesi perusteella):

• Ota käyttöön Google Adsissa ehdotetut uudet konversiotapahtumien optimointisuositukset. Sen jälkeen sinun ei tarvitse tehdä mitään.
  • Vaihda Universal Analytics- ja Google Analytics 4 ‑tapahtumien optimointiasetukset manuaalisesti.
Huom. Kaikkien Universal Analytics ‐konversiotapahtumien optimointiasetukseksi kannattaa valita "Toissijainen" ja kaikkien Google Analytics 4 ‐tapahtumien asetukseksi "Ensisijainen".

Uusien optimointiasetusten vaikutus aiempaan dataan

Kun olet vaihtanut Google Analytics 4:ään, tulokset voivat muuttua tilapäisesti Google Adsin oppimisvaiheen aikana. Se on yleensä 1–2 konversiosyklin mittainen (konversiosykli on klikkauksen ja konversion väliin jäävä aika). Jos tuot konversioita Google Adsiin, konversiosyklit sisältävät myös ajan, joka menee konversioiden raportoimiseen tililläsi. Voit välttää konversioiden laskemisen kahteen kertaan varmistamalla, että Universal Analyticsista tuotujen konversiotapahtumien optimointiasetuksena on "Toissijainen".

Ennen kuin tallennat uudet tapahtumien optimointiasetukset, voit tarkistaa, miten niiden arvioidaan muuttavan konversiomittareita. Google Adsissa näkyvät Konversiot- ja Konversioarvo-prosenttiluvut kertovat, mikä on Google Analytics 4:ään siirtymisen potentiaalinen vaikutus. Luvut perustuvat ensisijaisuus- ja toissijaisuusasetuksiin sekä 15 päivän seurantajakson aikana kerättyihin tietoihin. Lue lisää konversiotapahtumien optimoinnin laskemisesta.

Ennen kuin aloitat

Tee seuraavat asiat ennen kuin vaihdat suositeltuihin tapahtumien optimointiasetuksiin:

Alta saat ohjeet Google Analytics 4 ‐konversioiden tuomiseen Google Ads ‐tilille.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
Analytics-konversioiden tuominen
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa + Uusi konversiotapahtuma.
  5. Valitse "Aloita konversioseuranta" ‐kohdasta Tuo.
  6. Klikkaa "Valitse tuotavat tiedot" ‐kohdasta "Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudet".
  7. Valitse avattavasta valikosta "Sovellus (Firebase)" tai "Verkko".
  8. Klikkaa Jatka.
  9. Valitse kaikki tuotavat konversiotapahtumat ja klikkaa Tuo ja jatka.
  10. Klikkaa Valmis.

Lue lisää Analytics-konversioiden tuomisesta Google Adsiin.

Ohjeet

Suositus Google Analytics 4 ‐konversioihin vaihtamisesta näkyy konversioiden yhteenvetosivun yläreunassa tai Suositukset-sivulla. Varmista alla olevien ohjeiden avulla, että sinulla on riittävästi aiempaa dataa.

Konversioiden yhteenvetosivulta
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Siirry kohtaan "Tee parannuksia konversiomittaukseen".
  5. Klikkaa "Vaihda Google Analytics 4 ‐konversioihin" ‐ilmoituksesta Aloita.
  6. Tarkista seuraavat uusiin tapahtumien optimointiasetuksiin perustuvat arvioidut muutokset kaikissa konversiotavoitekorteissa:
    • Uusi asetus ‐sarake: Varmista, että konversiotapahtuman optimointiasetukseksi on vaihdettu "Ensisijainen" tai "Toissijainen".
    • Konversiot: Konversiot-prosenttiluku perustuu 15 viime päivän dataan. Luvussa huomioidaan myös muut kampanja-asetuksiin tehdyt muutokset.
    • Konversioarvo: Konversioarvo-prosenttiluku perustuu 15 viime päivän dataan. Luvussa huomioidaan myös muut kampanja-asetuksiin tehdyt muutokset.

Huom. Konversiomittareissa voi olla eroja, koska Universal Analytics ja Google Analytics 4 mittaavat konversiotapahtumia eri tavalla. Lue lisää mittareiden vertaamisesta.

1. Klikkaa Tallenna. Uudet tapahtumien optimointiasetukset on nyt tallennettu.
Suositukset-sivulta
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa Suositukset.
  3. Klikkaa "Vaihda Google Analytics 4 ‐konversioihin" ‐kortista Näytä suositus.
  4. Tarkista seuraavat uusiin tapahtumien optimointiasetuksiin perustuvat arvioidut muutokset kaikissa konversiotavoitekorteissa:
    • Uusi asetus ‐sarake: Varmista, että konversiotapahtuman optimointiasetukseksi on vaihdettu "Ensisijainen" tai "Toissijainen".
    • Konversiot: Konversiot-prosenttiluku perustuu 15 viime päivän dataan. Luvussa huomioidaan myös muut kampanja-asetuksiin tehdyt muutokset.
    • Konversioarvo: Konversioarvo-prosenttiluku perustuu 15 viime päivän dataan. Luvussa huomioidaan myös muut kampanja-asetuksiin tehdyt muutokset.

Huom. Konversiomittareissa voi olla eroja, koska Universal Analytics ja Google Analytics 4 mittaavat konversiotapahtumia eri tavalla. Lue lisää mittareiden vertaamisesta.

1. Klikkaa Tallenna. Uudet tapahtumien optimointiasetukset on nyt tallennettu.
Vinkki: Jos olet luonut omia tavoitteita, ne on päivitettävä manuaalisesti:
  1. Klikkaa konversioiden yhteenvedosta Muokkaa konversiotavoitetta.
  2. Valitse "Ensisijainen" tapahtumille, joista haluat tehdä hintatarjouksia, kun kyseinen tavoite on valittu.
  3. Poista "Konversion lähde" ‑kohdasta Universal Analytics ‐konversioiden valinta ja valitse Google Analytics 4 ‐konversiot.

Kampanjan seuraaminen

Kun konversiot on päivitetty, voit helpottaa uusiin konversioihin siirtymistä muutamalla tavalla.

Huom. Koska tapahtumien optimointiasetusten päivittäminen muuttaa konversioiden määrää ja arvoa, tulokset voivat vaihdella 1–2 konversiosyklin ajan järjestelmän oppiessa. Konversiosykli on klikkauksen ja konversion väliin jäävä aika. Koska tuot konversioita Google Adsiin, konversiosyklit sisältävät myös ajan, joka menee konversioiden raportoimiseen tililläsi.

Tulosvaihteluiden vähentäminen

Google Ads ‐tuloksissa voi esiintyä vaihtelua esimerkiksi silloin, kun kampanjat on optimoitu eri konversiomäärille, olet muuttanut tilisi asetuksia äskettäin tai olet valinnut hintatarjoustiedot huomioimatta aiempaa dataa.

Voit vähentää tulosvaihteluita muokkaamalla budjettia ja tavoitteita tarpeen mukaan. Lue lisää Google Ads ‐kampanjoiden muutoksista ja tulosvaihteluiden vähentämisestä.

Kysymyksiä konversiotapahtumien optimoinnista

Miten arvioidut konversiot lasketaan?
Google Adsissa näkyy kaksi arvioitua muutosprosenttilukua, jotka perustuvat uusiin tapahtumien optimointiasetuksiin. Konversiot-lukema perustuu Universal Analyticsin ja Google Analyticsin "Kaikki konv." ‑prosenttilukujen väliseen eroon 15 viime päivän aikana. Konversioarvo-lukema puolestaan perustuu Universal Analyticsin ja Google Analyticsin "Kaikkien konv. arvo" ‑prosenttilukujen väliseen eroon 15 viime päivän aikana. Lue lisää Google Adsin konversioseurantadatasta.
Miten Google välttää konversioiden laskemisen kahteen kertaan?
Google ei voi taata, ettei konversioita lasketa kahteen kertaan. Voit kuitenkin ehkäistä sitä valitsemalla Universal Analyticsista tuotujen konversiotapahtumien optimointiasetuksesi Toissijainen.
Miksi samaa käyttäjätoimintaa koskevat konversiomittarit ovat erilaiset Universal Analyticsissa ja Google Analytics 4:ssä?
Konversiomittareissa voi olla eroja, koska Universal Analytics ja Google Analytics 4 mittaavat konversiotapahtumia eri tavalla. Muista, että Universal Analytics mittaa viittä tavoitetyyppiä ja laskee kunkin tavoitteen osalta vain yhden konversion istuntoa kohti. Google Analytics 4 puolestaan mittaa vain konversiotapahtumia ja laskee jokaisen tapahtuman. Lue lisää Universal Analyticsin ja Google Analytics 4:n mittauksen vertailemisesta.
Mikä on Googlen suositus omissa tavoitteissa käytetyille Universal Analytics ‐konversioille?
Jos haluat päivittää omien tavoitteiden konversiot, päivitä kukin oma tavoite manuaalisesti ja korvaa Universal Analytics ‐konversiot Google Analytics 4 ‐konversioilla.
Miksi tililläni ei ole Google Analytics 4 ‐konversioita?

Tämä voi johtua seuraavista syistä:

• Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudessasi ei ole määritetty konversioita, tai niitä ei ole määritetty oikein.
  • Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksien linkittäminen Google Adsiin epäonnistui, eikä Google Analytics 4 ‐konversioita voi tuoda.
  • Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksia ei ole tuotu oikein Google Ads ‐tilillesi.
Tee tarvittavat päivitykset Google Analytics ‐tilillesi. Lue lisää konversioista.
Miksi Google Adsissa näkyy useita Universal Analyticsiin mäpättyjä Google Analytics 4 ‐konversioita?
Jos tuot Universal Analyticsista useita konversioita, jokainen niistä kannattaa korvata vastaavalla Google Analytics 4 ‐konversiotapahtumalla. Tässä tapauksessa Googlen suositustyökalussa näkyy useita konversioita, jotta voit vaihtaa jokaisen niistä.
Voinko hylätä Googlen suosituksen vaihtaa Google Analytics 4:ään?
Voit hylätä suosituksen klikkaamalla "Piilota". Näet kuitenkin suosituksen uudelleen jonkin ajan kuluttua. Vaikka suosituksen voi hylätä, Google suosittelee tekemään vaihdon ajoissa, jotta tilille ehtii kertyä riittävästi dataa. Näin voit varmistaa, ettei konversioiden määrä pienene eivätkä kampanjatulokset heikkene. Lue, miten voit ottaa suosituksia käyttöön tai hylätä niitä.
Mitä jos en ole vielä vaihtanut GA4:ään?
Universal Analytics ‐konversiodataasi ei enää tallenneta Google Adsiin. Jos et siirry Google Analytics 4:ään ja korvaa Universal Analyticsia Google Analytics 4:llä Google Adsissa, konversiomäärä saattaa laskea ja kampanjatulokset voivat heikentyä. Lue, miten voit vaihtaa Google Analytics 4:ään.
Miten Google Analytics 4:ään siirtyminen vaikuttaa Google Adsin hallinnoijan tilin ja asiakastilien käyttäjiin?
Kun Google Adsin hallinnoijan tilin käyttäjät ovat siirtyneet Google Analytics 4:ään, asiakastilien käyttäjät voivat nähdä Google Adsin suosittelemiin konversiotapahtuma-asetuksiin perustuvan päivitetyn datan. Asiakastilien käyttäjien ei tarvitse päivittää Google Adsissa mitään tietoja. Lue lisää MCC-tilin alaisesta konversioseurannasta.
Miten Google Analytics 4:ään vaihtaminen näkyy muutoshistoriassa?
Voit nähdä Google Analytics 4 ‐konversiosi muutoshistoriatyökalussa.