[Migració a GA4] Canviar manualment a conversions de Google Analytics 4

Google Analytics 4 (GA4) ha substituït Universal Analytics (UA). L'1 de juliol de 2023, les propietats de Universal Analytics estàndard van deixar de tractar dades. Les propietats de Universal Analytics 360 amb una comanda en curs es beneficiaran d'una sola pròrroga de processament que acabarà l'1 de juliol de 2024. És fonamental que migreu la vostra propietat de Universal Analytics a Google Analytics 4. Obteniu informació sobre com es pot fer el canvi a Google Analytics 4.

Google Analytics 4 ha substituït Universal Analytics. L'1 de juliol de 2023, totes les propietats de Universal Analytics estàndard van deixar de tractar dades. Les propietats de Universal Analytics 360 amb una comanda en curs es beneficiaran d'una sola pròrroga de tractament que acabarà l'1 de juliol de 2024. Si actualment feu ofertes per conversions de Universal Analytics importades a Google Ads, és important que feu la migració a Google Analytics 4 per poder:

• Continuar registrant els esdeveniments de conversió i utilitzar-los a Google Ads per a l'optimització d'ofertes.
  • Familiaritzar-vos amb els canvis a Google Ads.
  • Elaborar informes d'accions de conversió més precisos.

Google Ads us recomanarà una nova configuració d'optimització d'accions per ajudar-vos a prioritzar les accions de conversió de Google Analytics 4. Aquest article explica com podeu canviar l'optimització de les ofertes per conversió a Google Analytics 4 i com funcionen les recomanacions. Obteniu informació sobre com es pot fer el canvi a Google Analytics 4.

Per veure els subtítols en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Feu clic a la icona de configuració Imatge de la icona de Configuració de YouTube que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo i, tot seguit, seleccioneu "Subtítols" i trieu l'idioma.

Com funciona

Podeu fer actualitzacions a la pàgina de resum de conversions, o bé Google Ads us proporcionarà recomanacions automàticament perquè feu l'actualització a la nova configuració d'optimització d'accions de conversió. Veureu aquesta recomanació (o se us demanarà que feu l'actualització a la nova configuració d'optimització d'accions de conversió) si:

• Importeu tant les conversions de Universal Analytics com les de Google Analytics 4 al compte de Google Ads. Això inclou totes les columnes "Conversions (per hora de la conv.)" i "Valor de conversions (per hora de la conv.)".
  • Heu importat conversions de Google Analytics 4 durant 15 dies.

Per canviar a Google Analytics 4 les conversions per les quals es poden fer ofertes, apliqueu els canvis següents a la configuració d'optimització d'accions (en funció de les accions de conversió actuals):

• Apliqueu les noves recomanacions d'optimització d'accions de conversió que es proporcionen a Google Ads. Un cop fet això, no cal que feu res més.
  • Canvieu la configuració d'optimització d'accions manualment a les accions de Universal Analytics i de Google Analytics 4 actuals.
Nota: us recomanem que definiu l'opció de configuració "Optimització d'accions" en "Secundària" per a totes les accions de conversió de Universal Analytics i en "Principal" per a totes les accions de Google Analytics 4.

Canvis previstos a l'historial de dades en funció de la nova configuració d'optimització d'accions

Un cop hàgiu canviat a Google Analytics 4, és possible que observeu canvis temporals en el rendiment mentre Google Ads aprèn. Normalment això dura un o dos cicles de conversió, que és el temps que tarda un clic a generar una conversió. Si importeu conversions a Google Ads, els cicles de conversió també inclouran el temps que tarden les conversions a registrar-se al compte. Per evitar el risc de comptabilitzar les conversions dues vegades, assegureu-vos de definir l'opció de configuració d'optimització d'accions en "Secundària" per a qualsevol conversió importada des de Universal Analytics.

Abans de desar la nova configuració d'optimització d'accions, podreu revisar els canvis previstos en les mètriques de conversió. Google Ads proporciona els percentatges de "Conversions" i "Valor de conversió" per ajudar-vos a entendre l'impacte potencial del canvi a Google Analytics 4. Aquests números no es basen només en la configuració "principal" i "secundària", sinó també en la informació recollida durant un període de seguiment de 15 dies. Obteniu més informació sobre el càlcul d'optimització d'accions de conversió.

Abans de començar

Per poder canviar les accions de conversió a la configuració d'optimització d'accions recomanada, completeu les tasques següents:

Seguiu les instruccions que s'indiquen més avall per importar les conversions de Google Analytics 4 al compte de Google Ads.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
Importar les conversions d'Analytics
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum.
  4. Feu clic a + Nova acció de conversió.
  5. A "Comenceu a fer el seguiment de les conversions", feu clic a Importa.
  6. A la secció "Seleccioneu què voleu importar", trieu "Propietats de Google Analytics 4".
  7. A les opcions del menú desplegable, trieu "Aplicació (Firebase)" o "Web".
  8. Feu clic a Continua.
  9. Seleccioneu tots els esdeveniments de conversió que voleu importar i, després, feu clic a Importa i continua.
  10. Feu clic a Fet.

Obteniu més informació sobre com es poden importar conversions d'Analytics a Google Ads.

Instruccions

A la part superior de la pàgina "Resum de conversions" o a la pàgina "Recomanacions", es mostrarà una recomanació per canviar a les conversions de Google Analytics 4. Seguiu els passos que s'indiquen tot seguit per assegurar-vos que hi hagi prou dades a l'historial.

Des de la pàgina "Resum de conversions"
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum.
  4. Navegueu fins a la secció "Preneu mesures per millorar el mesurament de conversions".
  5. A la notificació "Canvieu a les conversions de Google Analytics 4", feu clic a Comença.
  6. Reviseu els canvis previstos següents en funció de la nova configuració d'optimització d'accions en totes les targetes d'objectiu de conversió.
    • Columna "Opció de configuració nova": confirmeu que l'opció de configuració d'optimització d'accions de conversió s'hagi actualitzat a "Principal" o "Secundària".
    • Conversions: el percentatge de "Conversions" es basa en l'historial de dades dels 15 darrers dies. És important tenir en compte que aquest percentatge inclou els canvis fets en altres opcions de configuració de la campanya.
    • Valor de conversió: el percentatge de "Valor de conversió" es basa en l'historial de dades dels 15 darrers dies. És important tenir en compte que aquest percentatge inclou els canvis fets en altres opcions de configuració de la campanya.

Nota: és possible que observeu discrepàncies a les mètriques de conversió perquè Universal Analytics i Google Analytics 4 mesuren els esdeveniments de conversió de manera diferent. Obteniu més informació sobre la comparació de mètriques.

1. Feu clic a Desa. S'ha desat la nova configuració d'optimització d'accions.
Des de la pàgina "Recomanacions"
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Feu clic a Recomanacions.
  3. A la targeta "Canvieu a les conversions de Google Analytics 4", feu clic a Mostra la recomanació.
  4. Reviseu els canvis previstos següents en funció de la nova configuració d'optimització d'accions en totes les targetes d'objectiu de conversió.
    • Columna "Opció de configuració nova": confirmeu que l'opció de configuració d'optimització d'accions de conversió s'hagi actualitzat a "Principal" o "Secundària".
    • Conversions: el percentatge de "Conversions" es basa en l'historial de dades dels 15 darrers dies. És important tenir en compte que aquest percentatge inclou els canvis fets en altres opcions de configuració de la campanya.
    • Valor de conversió: el percentatge de "Valor de conversió" es basa en l'historial de dades dels 15 darrers dies. És important tenir en compte que aquest percentatge inclou els canvis fets en altres opcions de configuració de la campanya.

Nota: és possible que observeu discrepàncies a les mètriques de conversió perquè Universal Analytics i Google Analytics 4 mesuren els esdeveniments de conversió de manera diferent. Obteniu més informació sobre la comparació de mètriques.

1. Feu clic a Desa. S'ha desat la nova configuració d'optimització d'accions.
Consell: si heu creat objectius personalitzats, els heu d'actualitzar manualment:
  1. Al resum de conversions, feu clic a Edita l'objectiu de conversió.
  2. Seleccioneu "Principal" per a les accions per les quals voleu fer ofertes quan se seleccioni l'objectiu en qüestió.
  3. A "Font de conversió", desseleccioneu les conversions de Universal Analytics i seleccioneu les de Google Analytics 4.

Monitorar la campanya

Ara que heu actualitzat les conversions, hi ha algunes accions que us poden ajudar amb la transició a les conversions noves.

Nota: com que actualitzar la configuració d'optimització d'accions canvia el volum i el valor de les conversions, és possible que experimenteu fluctuacions en el rendiment durant un o dos cicles de conversió a mesura que el sistema aprèn. Un cicle de conversió és el temps que tarda un clic a generar una conversió. Com que importeu conversions a Google Ads, els cicles de conversió també inclouran el temps que tarden les conversions a registrar-se al compte.

Mitigar les fluctuacions en el rendiment

És possible que observeu fluctuacions en el rendiment de Google Ads en els casos en què les campanyes optimitzin volums de conversions diferents, hàgiu canviat recentment la configuració del compte o hàgiu definit la informació de les ofertes sense tenir en compte l'historial de dades, entre altres motius.

Per mitigar aquestes fluctuacions, podeu ajustar el pressupost i els objectius segons convingui. Obteniu més informació sobre com es poden mitigar les fluctuacions i els canvis en el rendiment de les campanyes de Google Ads.

Preguntes sobre l'optimització de les accions de conversió

Com es calculen les conversions previstes?
Google Ads mostra dos percentatges de canvi previstos en funció de la nova configuració d'optimització d'accions. El valor de la columna "Conversions" es basa en la diferència entre els percentatges de "Totes les conv." de Universal Analytics i Google Analytics dels 15 darrers dies, mentre que "Valor de conversió" es basa en la diferència entre els percentatges de "Valor de totes les conv." de Universal Analytics i Google Analytics dels 15 darrers dies. Obteniu més informació sobre les dades de seguiment de conversions a Google Ads.
Com evita Google que les meves conversions es comptabilitzin dues vegades?
Google no pot garantir que les conversions no es comptabilitzin dues vegades. Tanmateix, podeu ajudar a eliminar aquest risc seleccionant "Secundària" com a optimització d'accions per a totes les conversions importades de Universal Analytics.
Per què són diferents les mètriques de conversió de la mateixa acció d'usuari a Universal Analytics i Google Analytics 4?
És possible que observeu discrepàncies a les mètriques de conversió perquè Universal Analytics i Google Analytics 4 mesuren els esdeveniments de conversió de manera diferent. Recordeu que Universal Analytics mesura cinc tipus d'objectius i comptabilitza només una conversió per sessió per a cada objectiu, mentre que Google Analytics 4 només mesura els esdeveniments de conversió i comptabilitza cada instància de l'esdeveniment de conversió. Obteniu més informació sobre com es poden comparar els mesuraments de Universal Analytics i de Google Analytics 4.
Quina és la recomanació de Google per a les conversions de Universal Analytics que s'utilitzen en objectius personalitzats?
A fi de poder actualitzar les conversions per objectius personalitzats, actualitzeu cada objectiu personalitzat manualment i substituïu les conversions de Universal Analytics per les de Google Analytics 4.
Per què em falten les conversions de Google Analytics 4?

És possible que us faltin les conversions de Google Analytics 4 si:

• No heu configurat la conversió desitjada a la vostra propietat de Google Analytics 4 o no s'ha configurat correctament.
  • No heu enllaçat les propietats de Google Analytics 4 a Google Ads; no podreu importar conversions de Google Analytics 4.
  • No heu importat correctament les propietats de Google Analytics 4 al compte de Google Ads.
Haureu de fer les actualitzacions necessàries al compte de Google Analytics. Obteniu més informació sobre les conversions.
Per què Google Ads mostra diverses conversions de Google Analytics 4 mapades a Universal Analytics?
Si importeu diverses conversions de Universal Analytics, us recomanem que substituïu cada conversió per una acció de conversió de Google Analytics 4 equivalent. En aquesta situació, l'eina de recomanacions de Google mostra diverses conversions per ajudar-vos a canviar-les.
Puc ignorar la recomanació de Google de canviar a Google Analytics 4?
Podeu fer clic a "Amaga" per ignorar la recomanació de Google Ads de canviar a Google Analytics 4. Al cap d'un cert temps, tornareu a veure la recomanació. Tot i que podeu ignorar la recomanació, Google us recomana que feu el canvi aviat a fi d'assegurar-vos que creeu un historial de dades suficient per evitar una disminució de les conversions i del rendiment de la campanya. Obteniu informació sobre com es poden aplicar o ignorar recomanacions.
Què passa si encara no m'he canviat?
Les vostres dades de conversió de Universal Analytics deixaran de registrar-se a Google Ads. Si no feu la migració a Google Analytics 4 i substituïu Universal Analytics per Google Analytics 4 a Google Ads, és possible que observeu una disminució en les conversions i que el rendiment de les campanyes es vegi afectat negativament. Obteniu informació sobre com es pot fer el canvi a Google Analytics 4.
Com afecta el canvi a Google Analytics 4 als usuaris dels comptes de client i de gestor de Google Ads?
Un cop els usuaris del compte de gestor de Google Ads hagin canviat a Google Analytics 4, els usuaris de comptes de client podran veure les dades actualitzades en funció de la configuració d'accions de conversió que recomana Google Ads. Els usuaris de comptes de client no hauran d'actualitzar cap informació a Google Ads. Obteniu més informació sobre el seguiment de conversions de diversos comptes.
Com es mostrarà el canvi a Google Analytics 4 al meu historial de canvis?
Podreu veure les conversions de Google Analytics 4 a l'eina de l'historial de canvis.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now