Påminnelse: Uppgradera dina lokala kampanjer till Performance Max

23 augusti 2022

Tidigare i år visade vi en förhandsgranskning av tidsplanen och processen för uppgradering av dina smarta Shopping-kampanjer och lokala kampanjer till Performance Max med hjälp av uppgraderingsverktyget i Google Ads.

Uppgraderingsverktyget för lokala kampanjer är nu tillgängligt för kvalificerade annonsörer och fortsätter att lanseras i faser under augusti och september. Vi rekommenderar att du använder verktyget för att uppgradera dina kampanjer så snart du kan för att komma igång i god tid inför julsäsongen. Du får åtkomst till uppgraderingsverktyget innan de automatiska uppgraderingarna påbörjas. Om du väljer att inte använda uppgraderingsverktyget får du en avisering i Google Ads några veckor innan dina kampanjer uppgraderas automatiskt.

Om dina kampanjer inte är kvalificerade för självuppgraderingsverktyget och du inte får en avisering om automatisk uppgradering uppgraderas dina lokala kampanjer till Performance Max först under 2023. Om du har tillgång till uppgraderingsverktyget för dina kampanjer och de inte har uppgraderats automatiskt i slutet av september har du fortsatt åtkomst till uppgraderingsverktyget tills den automatiska uppgraderingen fortsätter under 2023. Det här hindrar att det blir avbrott i dina kampanjer under den viktiga julsäsongen.

Hur kan jag uppgradera själv?

Du kan uppgradera dina lokala kampanjer själv med hjälp av uppgraderingsverktyget. Det finns tillgängligt i aviseringen samt på sidorna Rekommendationer och Kampanjer i Google Ads.

Screenshot of Recommendations page in the Google Ads UI

När dina kampanjer uppgraderas med hjälp av uppgraderingsverktyget eller automatiskt, överförs tidigare kampanjresultat från dina tidigare lokala kampanjer till dina nya Performance Max-kampanjer för att resultatet ska hållas konsekvent. Dina kampanjinställningar som konverteringsmål, budget, annonstillgångar och budstrategi överförs också automatiskt till Performance Max.

När du har uppgraderat dina lokala kampanjer bör du använda dig av de här fem rekommenderade metoderna för att få ut mesta möjliga av dina Performance Max-kampanjer:

1. Använd Resultatplaneraren för att planera kommande budgetar för julhelgen och för att bedöma hur ändringar i budgeten kan påverka kampanjresultatet.
  2. Förbered dig inför julhandeln eller veckoslutsreor genom att starta kampanjer två till tre veckor i förväg och sedan regelbundet uppdatera tillgångarna. Börja med mer allmänt annonsmaterial om butiken och gå sedan vidare med annonsmaterial som fokuserar på dina mål (till exempel marknadsföring av produkter och kampanjer för julhelgen etc). På så sätt kan du göra tidsbaserade kampanjer utan att kompromissa med resultatet.
  3. Ange ett värde för varje konverteringsåtgärd så att dina kampanjer kan nå dina mål på bästa sätt. Exempel: Ett klick för telefonsamtal är värt 30 kronor, ett klick för att få en vägbeskrivning är värt 50 kronor, ett besök i butik är värt 100 kronor för ditt företag.
  4. Välj en uppmaning per tillgångsgrupp.
    • Lokala kampanjer har stöd för flera anpassade uppmaningar per annonsgrupp. Performance Max-kampanjer har stöd för en fördefinierad uppmaning per tillgångsgrupp. Under uppgraderingen uppgraderas och stöds upp till fem kunduppmaningar som skrivskyddade i Performance Max.
  5. Inaktivera eventuell schemaläggning för annonser och geografisk inriktning. De här inställningarna är tillgängliga i Performance Max-kampanjer men vi rekommenderar inte att du använder dem eftersom de kan försämra kampanjresultatet.

Vad händer med mina tidigare lokala kampanjer?

När du har uppgraderat till Performance Max-kampanjer får tidigare lokala kampanjer statusen Borttagen. Du kan inte redigera eller återaktivera de här kampanjerna och du kan inte skapa nya lokala kampanjer efter att kampanjerna har uppgraderats automatiskt. Information om tidigare resultat finns fortfarande tillgänglig på sidorna Kampanjer och Översikt i Google Ads. Kampanjer som optimerar för butiksmål måste skapas i Performance Max. Mer information om uppgraderingen finns i hjälpcentret.

Uppgradera till Performance Max så snart som möjligt för att göra dig redo för den kommande julsäsongen. Du kan också besöka hjälpcentret för att få fler metodtips. Kom ihåg att markera Think Retail den 30 augusti i kalendern. Där får du höra om de senaste trenderna för julsäsongen och hur du kan förbereda din verksamhet.

Upplagt av Nagarjun Bangalore, Product Manager, Performance Max-kampanjer