Tips för att marknadsföra dina produkter med liveshopping på YouTube

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Best Practices logo

Om du är säljare med en egen YouTube-kanal finns det flera upplevelser som du kan använda för att visa upp dina varumärkta produkter på din YouTube-kanal, till exempel livestreamar. Läs vidare för tips och rekommendationer för dina produktflöden så att du kan förbereda dig för att kunna livestreama dina produkter.

Innan vi börjar ser du till att du har slutfört introduktionsstegen för YouTube Shopping-flöden och har bekantat dig med YouTube-livestreamar.

Obs! Om du vill lansera en ny produkt på YouTube kan du läsa de här tipsen för produktlanseringar.

Registrera dig för YouTube Shopping-programmet fyra veckor innan

Om du inte har slutfört registreringen av YouTube Shopping än bör du göra det fyra veckor innan du börjar livestreama. Registreringen kräver att du laddar upp produkter för livestreaming till Merchant Center via ett flöde eller via en Shopping-plattform eller en återförsäljare.

Välj hur kunderna ska betala

Kunder kan betala direkt på butikens webbplats om de använder dator eller en mobil enhet.

Åtgärda problem med konto och produktflöde minst två veckor innan

Se till att åtgärda eventuella kontoproblem eller produktproblem som kan bryta mot någon av våra Shopping-policyer eller YouTube-policyer för de produkter som du vill tagga i livestreamen minst två veckor innan du livestreamar.

Om du får problem läser du mer om hur du felsöker dem.

Lansering av nya produkter

Gör inga ändringar i flödet 72 timmar före livestreamen.

Se till att dina produkter är köpbara under livestreamen genom att inte ändra i flödet eller kontot 72 timmar före livestreamen. Detta omfattar målsidan och bilden. Ändringar kan leda till att produkter inte godkänns och att de därför inte kan taggas i din livestream.

Genomför en generalrepetition

Oavsett om du är van vid livestreaming eller inte är det bra att genomföra ett test med en olistad livestream en vecka innan där du kan bekanta dig med de nya produkttaggningsfunktionerna. Om du lanserar en ny produkt med attributet presentationsdatum [disclosure_date] testar du din livestream med en befintlig produkt. Vi rekommenderar en SKU som säljer dåligt.

Besök YouTubes hjälpcenter om du vill veta mer om produkttaggning i dina livestreamar.

Kontakta YouTube-supporten om du har frågor om livestreaming i YouTube Studio.