Tips om hvordan du kan markedsføre produkter ved hjelp av shopping i direktesendinger på YouTube

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Best Practices logo

Hvis du er selger og har din egen YouTube-kanal, kan du markedsføre merkeproduktene dine gjennom flere opplevelser på YouTube-kanalen, deriblant direktesendinger. I forberedelsene til å være vert for en direktesending der du skal snakke om produktene du vil selge, bør du lese videre for å lære deg noen anbefalte fremgangsmåter for produktfeeder.

Før vi setter i gang, må du ha fullført registreringstrinnene for YouTube Shopping-feeder og satt deg inn i hva det vil si å være vert for direktesendinger på YouTube.

Merk: Hvis du vil lansere et nytt produkt på YouTube, kan du gå gjennom disse anbefalte fremgangsmåtene for produktlanseringer.

Bli med i YouTube Shopping-programmet fire uker i forveien

Hvis du ennå ikke har fullført registreringen for YouTube Shopping, må du gjøre dette fire uker før direktesendingen. Som en del av denne registreringen må du laste opp produktene du vil bruke i direktesendingen, til Merchant Center via en feed eller via en Shopping-plattform eller -selger.

Velg hvordan kunder skal betale

Kunder kan betale direkte på butikkens nettsted på datamaskiner eller mobilenheter.

Løs problemer med kontoen eller produktfeeden minst to uker i forveien

Sørg for at du løser eventuelle problemer med kontoen eller produktene du skal tagge i direktesendingen, som kan utgjøre brudd på Shopping-retningslinjene eller YouTube-retningslinjene, minst to uker før direktesendingen.

Hvis du opplever problemer, kan du finne ut hvordan du feilsøker problemene.

Lansering av nye produkter

Ikke gjør endringer i feeden senere enn 72 timer før direktesendingen

For å påse at seerne kan kjøpe produktene du skal markedsføre i direktesendingen, må du ikke gjøre endringer i feeden eller kontoen din senere enn 72 timer før direktesendingen, inkludert i landingssiden og bildene. Eventuelle endringer kan føre til at produkter ikke godkjennes, slik at du ikke kan tagge dem i direktesendingen.

Gjennomfør en test

Uansett om du er komfortabel med å være vert for direktesendinger eller ikke, kan det være lurt å gjennomføre en test med en ikke-oppført direktesending én uke i forveien for å gjøre deg kjent med det å tagge produkter. Hvis du lanserer et nytt produkt med disclosure date [disclosure_date]-attributtet (offentliggjøringsdato), kan du gjennomføre en testsending med et eksisterende produkt. Vi anbefaler at du bruker en vareenhet med lave salgstall.

Gå til brukerstøtten for YouTube for å finne ut mer om tagging av produkter i direktesendinger.

Hvis du har YouTube Studio-relaterte spørsmål om direktesendinger, kan du kontakte brukerstøtten for YouTube.