Vinkkejä tuotteiden mainostamiseen YouTuben liveostoksissa

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Best Practices logo

Jos olet kauppias ja sinulla on oma YouTube-kanava, voit esitellä brändättyjä tuotteitasi YouTube-kanavallasi monin eri tavoin, esimerkiksi livestriimeissä. Mikäli haluat järjestää livestriimin, jossa kerrot ostettavissa olevista tuotteistasi, tutustu tässä artikkelissa oleviin tuotesyötteitä koskeviin parhaisiin käytäntöihin.

Varmista ennen aloittamista, että olet käynyt läpi YouTube Shopping ‐syötteitä koskevat rekisteröitymisvaiheet ja perehtynyt YouTube-livestriimien järjestämiseen.

Huom. Jos haluat lanseerata uuden tuotteen YouTubessa, tutustu näihin tuotejulkaisuja koskeviin parhaisiin käytäntöihin.

Rekisteröidy YouTube Shopping ‐ohjelmaan neljä viikkoa aiemmin

Jos et ole vielä rekisteröitynyt YouTube Shoppingiin, tee se vähintään neljä viikkoa ennen livestriimiä. Rekisteröityminen edellyttää, että lataat livestriimituotteesi Kauppiaskeskukseen syötteen avulla tai Shopping-alustan tai jälleenmyyjän kautta.

Valitse asiakkaiden maksuvaihtoehdot

Asiakkaat voivat maksaa suoraan kaupan verkkosivulla tietokoneella tai mobiililaitteella.

Korjaa tili- ja tuotesyöteongelmat vähintään kaksi viikkoa aiemmin

Korjaa vähintään kaksi viikkoa ennen livestriimiä kaikki tiliin ja tuotteisiin liittyvät ongelmat, jotka saattavat johtaa Shopping-käytäntöjen tai YouTuben käytäntöjen rikkomiseen. Tee tämä kaikkien niiden tuotteiden osalta, jotka haluat tagata livestriimissä.

Jos sinulla on ongelmia, katso ohjeita ongelmien ratkaisemiseen.

Uuden tuotteen lanseeraamiseen liittyvät tuotejulkaisut

Älä tee syötemuutoksia livestriimiä edeltävien 72 tunnin aikana

Jos haluat varmistaa, että tuotteesi ovat ostettavissa livestriimin aikana, älä tee syötteeseesi tai tiliisi muutoksia livestriimiä edeltävien 72 tunnin aikana. Tämä koskee myös laskeutumissivua ja kuvaa. Muutosten tekeminen voi johtaa tuotteiden hylkäämiseen, jolloin et voi tagata niitä livestriimissä.

Tee kenraaliharjoitus

Olipa livestriimien järjestäminen sinulle tuttua tai vähemmän tuttua, viikkoa aiemmin kannattaa tehdä testi piilotetulla livestriimillä, jonka avulla voit tutustua uusiin tuotetaggausmahdollisuuksiin. Jos olet lanseeraamassa uutta tuotetta ja käytätensimmäinen näkymispäivä[disclosure_date] ‑attribuuttia, tee livestriimitesti nykyisellä tuotteella. Suosittelemme vähän myytyä varastonimikettä.

Lisätietoa tuotteiden taggaamisesta livestriimeissä on YouTuben ohjekeskuksessa.

Jos sinulla on kysyttävää YouTube Studion livestriimauksesta, ota yhteyttä YouTuben tukeen.