Rapportering av Performance Max-kampanjer i Google Analytics

Google Analytics 4 (GA4) har ersatt Universal Analytics (UA). Från och med den 1 juli 2023 slutade Universal Analytics-standardegendomar att behandla data. 360 Universal Analytics-egendomar med en aktiv beställning får en engångsförlängning för databehandling till den 1 juli 2024. Det är viktigt att du migrerar din Universal Analytics-egendom till Google Analytics 4. Läs om hur du går över till Google Analytics 4.

Performance Max är en målbaserad kampanjtyp som ger dig åtkomst till allt Google Ads-annonsutrymme från en och samma kampanj.

Rapporteringen är förenklad i Google Ads så att den passar resultatfokuserade ändamål. Det finns dock några saker att tänka på när det gäller hur Performance Max-kampanjer visas i Google Analytics-produkter.

Tänk på detta

• Performance Max-kampanjen är fortfarande en Google Ads-kampanj. Alla överväganden som gäller Google Analytics och Google Ads gäller därför även Performance Max-kampanjer.
  • Performance Max-kampanjrapporter fungerar som avsett på fliken Kampanjer. Performance Max-kampanjdata kan delas upp på flera rader när den används i kombination med dimensionerna Kampanj eller Kampanj-id. Vi rekommenderar att du använder fliken Kampanjer vid sådana tillfällen.
  • Filter (rapporter, vyer och kombinationer av båda) som inte är kompatibla med Performance Max-kampanjer, till exempel annonsgrupper, kampanjtermer och kampanjinnehåll, kan leda till felaktig statistik. Vi rekommenderar att du tar bort filtren innan du granskar en Performance Max-kampanjrapport.
  • Performance Max räknar konverteringar av typen Visning med användarengagemang, medan sådana konverteringar inte räknas som standard i Google Analytics. Läs mer om hur du ställer in och hanterar konverteringshändelser i GA4.
Obs! Uppgradera till Google Analytics 4, som har fullt stöd för rapportering av Performance Max-kampanjer.