Performance Max-rapportering i Google Analytics

Google Analytics 4 (GA4) har erstattet Universal Analytics (UA). 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle data. (Universal Analytics 360-områder med en aktiv bestilling får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024.) Det er viktig at du overfører Universal Analytics-områder til Google Analytics 4. Finn ut hvordan du går over til Google Analytics 4.

Med den målbaserte kampanjetypen Performance Max får du tilgang til hele Google Ads-beholdningen fra én enkelt kampanje.

Rapporteringen er effektivisert i Google Ads av resultatmessige hensyn. Det er likevel visse hensyn du bør ta med tanke på hvordan Performance Max-kampanjer vises i Google Analytics-produkter.

Betraktninger

• Performance Max-kampanjer er fortsatt Google Ads-kampanjer, så alle vurderinger du gjør i forbindelse med Google Analytics og Google Ads, er også relevante for Performance Max-kampanjer.
  • Rapporter om Performance Max-kampanjer fungerer som forventet på Kampanjer-fanen. Performance Max-kampanjedata kan fordeles på flere rader når de brukes i kombinasjon med blant annet «Kampanje»- eller «Kampanje-ID»-dimensjonen. Vi anbefaler at du bruker Kampanjer-fanen i slike tilfeller.
  • Filtre (rapporter, rapporteringsvisninger eller en kombinasjon av disse) som ikke er kompatible med Performance Max-kampanjer, for eksempel knyttet til kampanjetermer, kampanjeinnhold eller annonsegrupper, kan føre til at det vises feil statistikk. Den anbefalte fremgangsmåten er å fjerne disse filtrene før du leser rapporter om Performance Max-kampanjer.
  • Performance Max teller konverteringer, som stammer fra konverteringer via avspilling med deltakelse, mens Google Analytics som standard ikke teller disse konverteringene. Finn ut mer om hvordan du kan konfigurere og administrere konverteringshendelser i GA4.
Merk: Oppgrader til Google Analytics 4, som støtter rapportering om Performance Max-kampanjer uten begrensninger.

Linker til relatert innhold