Shopify: Konfigurer dit Google-tag

Du kan måle adfærdsdata for dit website med Google Ads og Google Analytics. Følg fremgangsmåden i denne artikel for at konfigurere et tag til din Google Ads- eller Google Analytics-konto. Få flere oplysninger om, hvordan du installerer dit tag via et websiteværktøj eller et CMS.

Vejledningen til konfiguration af Google-tagget er forskellig for tag-id'er, der starter med "AW-" (normalt Google Ads-konti) og tag-id'er, der starter med "G-" (normalt Google Analytics-ejendomme). Følg den vejledning nedenfor, der er relevant for dit tag.

Før du begynder

Du kan integrere din Shopify-konto og din Google Ads- eller Google Analytics-konto gratis. Du skal have følgende for at konfigurere integrationen:

Hvis du har et tag, der starter med "AW-"

Den nemmeste og hurtigste metode til konfiguration af dit Google-tag via Google Ads er at konfigurere konverteringssporing med Google & YouTube-appen på Shopify.

1. Klik på søgefeltet på din Shopify-konsol, skriv "Google og YouTube" og vælg "Google og YouTube".
  2. Du bliver videresendt til Shopifys appbutik. Tryk på Installer for at fortsætte.
  3. Gennemgå listen over påkrævede tilladelser, og tryk derefter på Installer nederst for at fortsætte.
  4. Hvis appen ikke er knyttet til Google, skal du trykke på Tilknyt og vælge den Google-konto, der ejer din Google Ads-ejendom.
  5. Vælg din Merchant Center-konto, og klik på Tilknyt.
  6. Sørg for, at konverteringssporing er aktiveret. Læs vilkår og betingelser, og markér det afkrydsningsfelt, som du accepterer. Klik til sidst på Fuldfør konfiguration.
  7. Din konto sender nu konverteringsoplysninger til Google.

Hvis du ikke vil bruge Google- og YouTube-appen på Shopify, kan du konfigurere Google-tagget manuelt. Manuel konfiguration anbefales kun til avancerede brugere, da det kan være kompliceret, og det kan øge sandsynligheden for duplikering af vigtige hændelser, hvilket medfører unøjagtige sporingsdata.

Hvis du vil fortsætte, kan du følge vejledningen i denne artikel for at konfigurere dit Google-tag manuelt.

1. Tilføj Google-tagget manuelt

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet øverst til højre og derefter på Google-tag under "Konfiguration".
  3. Gå til fanen "Konfiguration".
  4. Klik på Installationsvejledning i sektionen "Dit Google-tag".
  5. Vælg "Installer manuelt" på siden "Installationsvejledning".
  6. Vælg muligheden "Netbutik" > Temaer i panelet til venstre i Shopify, og vælg derefter knappen med tre prikker på det aktive tema > rullemenuen "Rediger kode".
  7. Vælg {/}theme.liquid under "Layout".
  8. Tjek, at der ikke er Google-sporingstags i filen theme.liquid. Hvis der er kode, som minder om blokken nedenfor, på denne side, har du sandsynligvis allerede installeret Google-produkter, så dobbelttjek det, inden du erstatter dem.
  9. Kopiér og indsæt nedenstående Google-tagkode for at knytte dit website til Google Ads. Indsæt nedenstående kode efter <head>-elementet (koden starter med <!-- Google tag (gtag.js) --> og slutter med </script>).
  10. Klik på Gem for at afslutte. Du må kun tilføje ét Google-tag på hver side på dit website.

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

2. Få konverteringshandlinger vist i Google Ads

Når du har tjekket, at konfigurationen er aktiv, kan du få vist konverteringer, så du kan gennemgå data, foretage administrative ændringer og/eller opdatere dine konverteringsmål. Gennemgå nedenstående for at få oplysninger om handlinger og flere oplysninger om, hvilke opdateringer du kan foretage i Google Ads.

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på ikonet for værktøjer og indstillinger øverst til højre på din konto. Vælg Måling på rullemenuen.
  3. Klik på Konverteringer.

Vigtige oplysninger om konverteringshandlinger:

• Du kan redigere navne og yderligere indstillinger for konverteringshandlinger i Google Ads.
  • Indstillingen Standardkonverteringsmål på kontoniveau er kun aktiveret for konverteringstypen "Køb". Du kan vælge, hvilke konverteringshandlinger der skal inkluderes i "Konverteringer".
  • Konverteringsperioden er indstillet til 90 dage.

Få oplysninger om konverteringssporingsdata

3. Foretag verificering og fejlfinding vedrørende din konverteringssporingskonfiguration

Tag Assistant giver dig mulighed for at foretage verificering og fejlfinding vedrørende Google Tag Manager-installationer i Google Ads. Følg nedenstående fremgangsmåde for at foretage verificering af din implementering af konverteringssporing. Du kan kun bruge Tag Assistant til at finde og løse problemer med konverteringer, der har statussen "Ikke verificeret" eller "Tagget er inaktivt". Få flere oplysninger om sporingsstatusser.

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på ikonet for værktøjer og indstillinger øverst til højre og derefter på Konverteringer under "Måling".
  3. Gennemgå kolonnen "Status" i tabellen "Oversigt" for at finde konverteringer med statussen "Ikke verificeret" eller "Tagget er inaktivt".
  4. Klik på Fejlfinding i kolonnen "Handlinger".
  5. Klik på Kom godt i gang for at åbne Tag Assistant i et nyt vindue.
  6. Angiv webadressen for den webside, hvor der skal foretages fejlfinding.
    • Brug så vidt muligt en landingsside eller startsiden i stedet for webadressen for selve konverteringssiden (fra landingssiden kan du gå videre til konverteringssiden).
  7. Klik på Opret forbindelse for at åbne websiden på en ny browserfane.
    • Tabellen "Oversigt" og Tag Assistant-vinduet forbliver åbne med henblik på senere brug. Du må ikke lukke disse faner. Hvis der er tale om konverteringen "Sporing af formularindsendelse", skal du foretage en testformularindsendelse på det website, der er forbundet med Tag Assistant. Skift til fanen med vinduet Forhåndsvisning, og verificer, at taggene aktiveres det korrekte sted.
  8. Opdater siden "Konverteringer" på din Google Ads-konto. Sporingsstatus ændres til "Ingen aktuelle konverteringer" på under ét minut.
  9. Gå tilbage til den webside, hvor konverteringshandlingen blev testet, når statussen for tagaktivering er verificeret i forhåndsvisningsvinduet, og klik på Udfør.

Når du har verificeret implementeringen via Google Tag Assistant (og dine annoncekampagner bliver kørt), skal du vente mindst 24 timer, før du går tilbage til sektionen "Konverteringshandling" i Google Ads.

Om sporingsstatusser

Du kan kun bruge Tag Assistant til at finde og løse problemer med konverteringer, der har statussen "Ikke verificeret" eller "Tagget er inaktivt", men der vises flere statusmuligheder i Google Ads. Få flere oplysninger om fejlfinding vedrørende status for konverteringssporing.

Hvis du har et tag, der starter med "G-"

Den nemmeste og hurtigste metode til at konfigurere sporing via Google Analytics er at bruge appen Google og YouTube. Bemærk! Denne integration er en del af Shopify. Følg vejledningen nedenfor for at konfigurere din Google Analytics-sporing via Shopify.

1. Log ind på din Shopify-konto.
  2. Åbn rullemenuen Netbutik i panelmenuen til venstre, og vælg derefter Præferencer på listen.
  3. Gå til sektionen "Google Analytics-konto". Klik på Konfigurer Google.
    1. Hvis Google- og YouTube-appen ikke er installeret, skal du gennemgå listen over påkrævede tilladelser og derefter trykke på Installer nederst for at fortsætte.
    2. Hvis appen ikke er knyttet til Google, skal du klikke på Tilknyt og derefter vælge den Google-konto, som ejer din Analytics-ejendom.
  4. Vælg dit Google-tag-id på rullelisten, og klik på Tilknyt din Google Analytics 4-ejendom.
Bemærk! Hvis du har planer om at bruge Google Analytics til at spore gratis fortegnelser og annoncekonverteringer, kan du tjekke Sådan undgår du duplikering af sporingshændelser for at sikre, at du ikke duplikerer konverteringssporing.

Tilføj dit Google-tag manuelt

Hvis du ikke vil bruge Google og YouTube-appen på Shopify, kan du konfigurere Google Analytics-sporing manuelt. Manuel konfiguration anbefales kun til avancerede brugere, da det kan være kompliceret, og det kan øge sandsynligheden for fejl, hvilket medfører unøjagtige sporingsdata.

Hvis du foretrækker at konfigurere sporing manuelt via Google Analytics, skal du følge nedenstående vejledning.

1. Gå til siden Administrator i Google Analytics.
  2. Klik på en strøm i Datastrømme for at se flere oplysninger.
    Skærmen bør vise indstillingerne for Google Analytics og Google-tagget.
  3. Klik på Installationsvejledning i sektionen "Dit Google-tag" nederst på siden.
  4. Vælg "Installer manuelt" på siden "Installationsvejledning".
  5. Vælg muligheden "Webshop" > Temaer i panelet til venstre i Shopify, og vælg derefter knappen med tre knapper på dit aktive tema > rullemenuen "Rediger kode".
  6. Vælg {/}theme.liquid under "Layout".
  7. Tjek, at der ikke er Google-sporingstags i filen theme.liquid. Hvis der er kode, som minder om blokken nedenfor, på denne side, har du sandsynligvis allerede installeret Google-produkter, så dobbelttjek det, inden du erstatter den eksisterende kodeblok.
  8. Kopiér og indsæt nedenstående Google-tagkode for at knytte dit website til Google Ads. Efter <head>-elementet skal du indsætte nedenstående kode, som begynder med: <!-- Google tag (gtag.js) --> og slutter med </script>. Klik på Gem for at afslutte.

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>