Shopify: configurar l'etiqueta de Google

Podeu mesurar les dades de comportament del vostre lloc web amb Google Ads i Google Analytics. Seguiu els passos d'aquest article per configurar una etiqueta per al vostre compte de Google Ads o de Google Analytics. Obteniu més informació sobre com podeu instal·lar l'etiqueta amb un creador de llocs web o un sistema de gestió de continguts (CMS).

Les instruccions per configurar l'etiqueta de Google són diferents per als identificadors d'etiqueta que comencen per "AW-" (normalment, els comptes de Google Ads) i per als identificadors d'etiqueta que comencen per "G-" (normalment, per a les propietats de Google Analytics). Seguiu les instruccions següents que corresponguin a la vostra etiqueta.

Abans de començar

Podeu integrar el vostre compte de Shopify amb Google Ads o Google Analytics de manera gratuïta. Per configurar la integració, necessiteu:

Si teniu una etiqueta que comença per "AW-"

La manera més fàcil i ràpida de configurar l'etiqueta de Google a través de Google Ads és configurar el seguiment de conversions amb l'aplicació Google & YouTube a Shopify.

1. A la consola de Shopify, feu clic a la barra de cerca, escriviu "Google i YouTube" i seleccioneu "Google & YouTube".
  2. Se us dirigirà a la botiga d'aplicacions de Shopify. Premeu Install (Instal·la) per continuar.
  3. Reviseu la llista de permisos necessaris i, a continuació, premeu Install (Instal·la) a la part inferior per continuar.
  4. Si l'aplicació no està connectada a Google, premeu Connect (Connecta) i trieu el Compte de Google al qual pertany la vostra propietat de Google Ads.
  5. Seleccioneu el vostre compte de Merchant Center i feu clic a Connect (Connecta).
  6. Assegureu-vos que el seguiment de conversions estigui activat. Reviseu els termes i condicions i marqueu la casella si hi esteu d'acord. Per últim, feu clic a Complete setup (Completa la configuració).
  7. Ara el vostre compte està enviant informació de conversions a Google.

Si no voleu utilitzar l'aplicació Google & YouTube a Shopify, podeu configurar manualment l'etiqueta de Google. La configuració manual només es recomana per a usuaris avançats, ja que pot ser complicada i augmentar les probabilitats de duplicar esdeveniments clau, la qual cosa pot, al seu torn, generar dades de seguiment imprecises.

Si voleu continuar, seguiu els passos d'aquest article per configurar l'etiqueta de Google manualment.

1. Afegiu la vostra etiqueta de Google manualment

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. A l'extrem superior dret, feu clic a la icona d'eines i, a "Configuració", feu clic a Etiqueta de Google.
  3. Aneu a la pestanya "Configuració".
  4. A la secció "La vostra etiqueta de Google", feu clic a Instruccions d'instal·lació.
  5. A la pàgina "Instruccions d'instal·lació", seleccioneu "Instal·la manualment".
  6. A Shopify, seleccioneu l'opció "Online Store" (Botiga en línia) > Themes (Temes) del tauler de l'esquerra i, a continuació, seleccioneu el botó de tres punts que hi ha al menú desplegable del tema actiu > "Edit code" (Edita el codi).
  7. A "Layout" (Disseny), trieu {/}theme.liquid.
  8. Al fitxer "theme.liquid", confirmeu que no hi hagi etiquetes de seguiment de Google. Si teniu un codi en aquesta pàgina que s'assembla al bloc de sota, és probable que ja tingueu instal·lats productes de Google; per tant, comproveu-ho abans de substituir-los.
  9. Per establir una connexió entre el vostre lloc web i Google Ads, copieu i enganxeu el codi de l'etiqueta de Google a continuació. Després de l'element <head>, enganxeu el codi següent que comença per: <!-- Etiqueta de Google (gtag.js) --> i acaba amb </script>.
  10. Feu clic a Desa per finalitzar. No afegiu més d'una etiqueta de Google a cada pàgina del vostre lloc web.

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

2. Vegeu les vostres accions de conversió a Google Ads

Quan hàgiu confirmat que la configuració s'ha activat, podreu veure les conversions per revisar les dades, fer canvis administratius o actualitzar els objectius de conversió. Consulteu la informació següent per veure les accions i obtenir més informació sobre les actualitzacions que podeu fer a Google Ads.

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. A l'extrem superior dret del compte, feu clic a la icona d'eines i configuració. Al menú desplegable, seleccioneu Mesurament.
  3. Feu clic a Conversions.

Informació important sobre les accions de conversió:

Més informació sobre com es poden entendre les dades de seguiment de conversions.

3. Verifiqueu la configuració del seguiment de conversions i resoleu els problemes que hi estiguin relacionats

Tag Assistant us permet verificar les instal·lacions de Google Tag Manager per a Google Ads i resoldre'n els problemes. Reviseu els passos següents per verificar la implementació del seguiment de conversions. Amb Tag Assistant només podeu resoldre problemes relacionats amb les conversions que tenen l'estat "Sense verificar" o "Etiqueta inactiva". Obteniu més informació sobre els estats de seguiment.

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. A l'extrem superior dret, feu clic a la icona d'eines i configuració i, a "Mesurament", feu clic a Conversions.
  3. A la taula "Resum", reviseu la columna "Estat" per veure si hi ha els estats "Sense verificar" o "Etiqueta inactiva".
  4. A la columna "Accions", feu clic a Resol els problemes.
  5. Feu clic a Comença per obrir Tag Assistant en una finestra nova.
  6. Introduïu l'URL de la pàgina web de què vulgueu resoldre els problemes.
    • És millor utilitzar una pàgina de destinació o una pàgina d'inici en lloc de fer servir directament l'URL de la pàgina de conversió. Un cop hàgiu visitat la pàgina de destinació, podeu navegar fins a la pàgina de conversió.
  7. Feu clic a Connecta per obrir la pàgina web en una pestanya del navegador nova.
    • La taula "Resum" i la finestra de Tag Assistant continuen obertes perquè pugueu utilitzar-les més endavant. No les tanqueu. Si la conversió és “Form Submission tracking” (Seguiment de l'enviament de formularis), feu una prova d'enviament del formulari al lloc web connectat de Tag Assistant. Canvieu a la finestra de previsualització i verifiqueu si les etiquetes s'activen a la ubicació correcta.
  8. Actualitzeu la pàgina "Conversions" del compte de Google Ads. L'estat del seguiment ha canviat a "Sense conversions recents" en menys d'un minut.
  9. Quan s'hagi verificat l'estat d'activació de les etiquetes a la finestra de previsualització, torneu a la pàgina web en què s'ha provat l'acció de conversió i feu clic a Finalitza.

Un cop hàgiu verificat la implementació mitjançant Google Tag Assistant (i que les vostres campanyes publicitàries es publiquen correctament), espereu com a mínim 24 hores per tornar a visitar la secció "Acció de conversió" a Google Ads.

Entendre els estats de seguiment

Tot i que amb Tag Assistant només podeu resoldre problemes relacionats amb les conversions que tenen l'estat "Sense verificar" o "Etiqueta inactiva", Google Ads mostra diverses opcions d'estat. Obteniu més informació sobre com podeu resoldre problemes relacionats amb l'estat del seguiment de conversions.

Si teniu una etiqueta que comença per "G-"

La manera més fàcil i ràpida de configurar el seguiment a través de Google Analytics és utilitzar l'aplicació Google & YouTube. Tingueu present que aquesta integració és nativa de Shopify. Per configurar el seguiment de Google Analytics a través de Shopify, seguiu els passos que s'indiquen a continuació.

1. Inicieu la sessió al compte de Shopify.
  2. Al menú del tauler esquerre, obriu el menú desplegable Online store (Botiga en línia) i, tot seguit, trieu Preferences (Preferències) a la llista.
  3. Navegueu fins a la secció "Google Analytics account" (Compte de Google Analytics). Feu clic a Set up Google (Configura Google).
    1. Si l'aplicació Google i YouTube no està instal·lada, reviseu la llista de permisos necessaris i premeu Instal·la, a la part inferior, per continuar.
    2. Si l'aplicació no està connectada a Google, feu clic a Connect (Connecta) i, tot seguit, trieu el Compte de Google que és propietari de la vostra propietat d'Analytics.
  4. Trieu l'identificador d'etiqueta de Google de la llista desplegable i feu clic a Connect your Google Analytics 4 property (Connecta la meva propietat de Google Analytics 4).
Nota: si teniu intenció d'utilitzar Google Analytics per fer un seguiment de les fitxes gratuïtes i de les conversions d'anuncis, consulteu l'article Com es pot evitar duplicar els esdeveniments de seguiment per assegurar-vos que no dupliqueu el seguiment de conversions.

Afegir l'etiqueta de Google manualment

Si no voleu fer servir l'aplicació Google & YouTube a Shopify, podeu configurar el seguiment de Google Analytics manualment. La configuració manual només es recomana per a usuaris avançats, ja que pot ser complicada i augmentar les probabilitats d'error, la qual cosa pot, al seu torn, generar dades de seguiment imprecises.

Si preferiu configurar el seguiment manualment mitjançant Google Analytics, seguiu els passos que s'indiquen a continuació.

1. A Google Analytics, aneu a la pantalla Administració.
  2. A Fluxos de dades, feu clic en un flux de dades per veure'n els detalls.
    La pantalla us ha de mostrar la configuració de Google Analytics i la de l'etiqueta de Google.
  3. A la secció "La vostra etiqueta de Google" que hi ha a la part inferior de la pàgina, feu clic a Instruccions d'instal·lació.
  4. A la pàgina "Instruccions d'instal·lació", seleccioneu "Instal·la manualment".
  5. A Shopify, seleccioneu Online Store (Botiga en línia) >.Themes (Temes) al tauler de l'esquerra i, a continuació, seleccioneu el botó de tres punts al desplegable del tema actiu > Edit Code (Edita el codi).
  6. A "Layout" (Disseny), trieu {/}theme.liquid.
  7. Al fitxer "theme.liquid", confirmeu que no hi hagi etiquetes de seguiment de Google. Si teniu un codi en aquesta pàgina que s'assembla al bloc de sota, és probable que ja tingueu instal·lats productes de Google; per tant, comproveu-ho abans de substituir el bloc de codi existent.
  8. Per establir una connexió entre el vostre lloc web i Google Ads, copieu i enganxeu el codi de l'etiqueta de Google a continuació. Després de l'element <head>, enganxeu el codi següent que comença per: <!-- Etiqueta de Google (gtag.js) --> i acaba amb </script>. Feu clic a Desa per finalitzar l'operació.

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');

</script>