Konfigurer innstillingene for Google-taggen

Med Google-taggen kan du sende data fra nettstedet ditt til tilknyttede Google-produktdestinasjoner for å måle hvor effektivt nettstedet og hvor lønnsomme annonsene dine er. Når du har plassert Google-taggen på nettstedet ditt, sender den data til tilknyttede Google-produktdestinasjoner, for eksempel Google Ads og Google Analytics. Én implementering av Google-taggen dekker alle produktene og kontoene dine.

Før du konfigurerer innstillingene for Google-taggen, må du konfigurere Google-taggen på alle sidene på nettstedet ditt.

Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer innstillingene for Google-taggen. Du kan også administrere Google-taggen ved å endre navnet på den, kombinere den med andre Google-tagger og legge til eller fjerne destinasjoner.

Åpne innstillingene for Google-taggen.

Veiledning for Google Ads

Veiledning for Google Analytics

1. Åpne Google Analytics.
  2. Gå til Administrator-skjermen .
  3. Under Datastrømmer klikker du på en strøm for å se detaljer.
    Resultat: Nå skal du se innstillingene for Google Analytics og Google-taggen på skjermen.Skjermdump av innstillingene for datastrømmer i Google Analytics 4. Du finner innstillingene for Google-taggen i innstillingene for datastrømmer

Veiledning for Google Tag Manager

Merk: For å se Google-tag-ID-er i Google Tag Manager må du administrere en Google Ads-, Analytics- eller Google-tag via en beholder.

1. Åpne Google Tag Manager.
  2. Klikk på Google-tagger-fanen for å se Google-taggene du tidligere har konfigurert.
    Oversikt over Google-taggen i Google Tag Manager
  3. Klikk på navnet på taggen for å endre innstillingene for Google-taggen.

Konfigurer innstillingene for Google-taggen

Illustrasjon av «Konfigurasjon»-fanen i Google Tag Manager.

Fra innstillingene for Google-taggen kan du klikke på Vis alle for å se alle de tilgjengelige innstillingene.

Merk: Taginnstillingene påvirker Google-taggens funksjonalitet og dataene som sendes til destinasjonene som er konfigurert. Ut fra hvilke produkter du bruker, er enkelte innstillinger mer relevante for deg enn andre.
Du kan velge å konfigurere innstillinger som er mindre relevante for den nåværende bruken din av Google-taggen. Når du legger til nye produktdestinasjoner eller funksjonene deres endres, trer innstillingene i kraft.
Konfigurasjonsinnstillinger Beskrivelse Relevant for Google Analytics Relevant for Google
Ads
Administrer automatisk identifisering av hendelser Angi hvilke typer hendelser Google-taggen automatisk skal finne og måle på tilknyttede destinasjoner. Ja Ja
Konfigurer domenene dine Utarbeid en liste over domenene målingen skal omfatte Ja Ja
Tillat innsamling av data fra brukere Angi om Google-taggen skal tillate data fra brukere i måling av destinasjonsprodukter som godtar slike data. Ikke foreløpig Ja
Samle inn Universal Analytics-hendelser Samle inn en hendelse hver gang en egendefinert «ga()»-hendelse, en egendefinert brukertiming eller et egendefinert unntakskall fra Universal Analytics utløses på nettstedet ditt. Ja Ikke foreløpig
Definer intern trafikk Definer IP-adressene der trafikken skal registreres som intern trafikk. Ja Ikke foreløpig
Før opp uønskede henvisninger Angi hvilke domeners trafikk som ikke skal anses som henvisninger. Ja Ikke foreløpig
Juster tidsavbrudd for økten Angi hvor lenge økter kan vare. Ja Ikke foreløpig
Overstyr innstillingene for informasjonskapsler Angi hvor lenge informasjonskapsler skal vare, og hvordan de skal oppdateres. Ja Ikke foreløpig
Administrer databruk i alle Google-tjenester Velg hvilke Google-tjenester som kan motta data med brukersamtykke fra brukere i EØS til annonseringsformål. Ja Ja

Konfigurer innstillingene for Google-taggen

Administrer automatisk identifisering av hendelser

Velg hvilke typer hendelser Google-taggen automatisk skal finne og måle på tilknyttede destinasjoner. Som standard er alle hendelsestyper slått på.

Hvis du slår av automatisk identifisering av hendelser, kan ingen produkter eller kontoer som bruker denne Google-taggen, motta tilknyttede data. Det kan være lurt å slå av innsamling av disse hendelsene på destinasjonen i stedet.

Som standard er alle hendelsestyper slått på. Klikk på bryteren for å slå av disse hendelsestypene:

• Sidevisninger: Registrer en sidevisningshendelse hver gang en side lastes inn. Du kan ikke slå av denne hendelsestypen.
  • Sidevisninger ved endringer i nettleserloggen: Registrer en sidevisningshendelse hver gang nettstedet gjør endringer i nettleserloggen. Denne innstillingen er nyttig hvis du vil registrere sidevisninger i enkeltsideapper.
  • Rullehendelser: Registrer rullehendelser hver gang besøkende kommer helt nederst på siden.
  • Klikk ut av domenet: Registrer en klikkhendelse som tar den besøkende ut av domenet, hver gang vedkommende klikker på en link ut av det aktuelle domenet. Slike utgående klikkhendelser registreres som standard for alle linker som fører brukere ut av det nåværende domenet. Linker til domener der måling av flere domener er konfigurert (i Konfigurer domener-innstillingen), utløser ikke utgående klikkhendelser.
  • Skjemainteraksjoner: Registrer en hendelse knyttet til interaksjoner med eller innsending av et skjema hver gang besøkende har interaksjoner med et skjema på nettstedet.
  • Videoengasjement: Registrer hendelser knyttet til videoer som spilles av, avspillingsprosent og videoer som fullføres, når besøkende ser på videoer som er bygd inn på nettstedet. Som standard registreres videohendelser automatisk for YouTube-videoer innebygd på nettstedet, såfremt JS API støttes.
  • Filnedlastinger: Registrer en filnedlastingshendelse hver gang noen klikker på en link til ordinære dokumenter, komprimerte filer, apper, videoer eller lydutvidelser.

Konfigurer domenene dine

Angi alle domenene dine som bruker denne taggen. Denne listen gjør det mulig med måling av flere domener og avgrenser videre hvilke linker på nettstedet som ikke utløser utgående klikkhendelser (klikk ut av domenet) når automatisk registrering av hendelser brukes.

1. Hvis du bruker den samme Google-taggen på flere domener, registreres de ulike forekomstene automatisk, og de vises i Anbefalinger-delen. For å godta en anbefaling, klikk på Legg til.
    For å legge til et domene manuelt, klikk på Legg til en betingelse under Ta med domener som oppfyller de følgende betingelsene:
    • Velg en samsvartype.
    • Oppgi identifikatoren for domenet du vil etablere samsvar med (f.eks. example.com), under Domene.
    • Legg til alle domenene som skal omfattes av målingen av flere domener.
  2. Når du har angitt alle domenene som bruker denne taggen, kan du klikke på Lagre.

Endringene du gjør her, kan påvirke andre Google-tagger som lastes inn på den samme siden.

Bekreft at målingen av flere domener fungerer som forventet

Du aktiverer målingen av flere domener ved å sette inn parametere i nettadressene på nettstedet ditt. I sjeldne tilfeller kan nettjeneren din støte på feil, for eksempel at den returnerer en 5xx-svarkode (feilkode) eller ikke starter en nedlasting.

Slik bekrefter du at målingen av flere domener fungerer:

1. Åpne en side på nettstedet som inneholder en link eller et skjema som peker til et domene du har konfigurert for måling av flere domener.
  2. Klikk på linken – eller send inn skjemaet – for å navigere til destinasjonsdomenet.
  3.  Bekreft at siden lastes inn korrekt.
  4. Få bekreftet at nettadressen på destinasjonsdomenet omfatter tilknytningsparameteren _gl, for eksempel https://www.example.com/?_gl=1*abcde5*.
  5. Hvis det finnes nedlastinger på nettstedet ditt: Gå til en side med tilknytningsparameteren i nettadressen, og start en nedlasting. Bekreft at nedlastingen starter.

Hvis det oppstår en feil, kan du prøve å feilsøke måling av flere domener.

Tillat innsamling av data fra brukere

Basert på data brukere oppgir på nettstedet ditt, kan du finstemme målingen og få større innsikt. Google bruker bare dataene du deler med oss, til å tilby deg tjenester, deriblant teknisk brukerstøtte. Google kommer ikke til å dele dataene dine med andre.

Vilkår for destinasjonsprodukter

Ingen data blir samlet inn av destinasjonsprodukter hvis disse dataene ikke er tillatt i henhold til vilkårene for bruk av det aktuelle produktet, eller hvis vilkårene som gjelder for å samle inn data fra denne funksjonen, ikke godtas.

Konfigurering

1. Slå på eller av alternativet Tillat innsamling av data fra brukere for å kontrollere om eventuelle destinasjonsprodukter kan motta data fra denne funksjonen. Merk: Hvis du slår av «Data fra brukere», kan ingen produkter eller kontoer som bruker den aktuelle Google-taggen, motta data fra denne funksjonen.
  2. Velg hvordan du vil legge til data fra brukere. Data fra brukere hashes for å beskytte opplysningene før de sendes til de av destinasjonsproduktene dine som er konfigurert til å motta dataene sammen med andre hendelsesdata. Du kan slå på ett eller flere konfigureringsalternativer:
    1. Automatisk innsamling: Sjekk automatisk om det finnes strenger på siden som samsvarer med et mønster for e-postadresser.
    2. CSS- og variabelvelgere: Angi CSS-velgere eller JavaScript-variabler på siden.
    3. Manuelt via kode: Endre Google-taggen slik at data samles inn på kontonivå. Finn ut mer i artikkelen om konfigurering av optimaliserte konverteringer via Google-taggen.
  3. Klikk på Lagre.
Merk: Bruken av denne taggen er underlagt vilkårene for tjenesten der den benyttes.

Samle inn Universal Analytics-hendelser

Slå på bryteren for å samle inn en hendelse hver gang en egendefinert «ga()»-hendelse, en egendefinert brukertiming eller et egendefinert unntakskall fra Universal Analytics utløses på nettstedet ditt.

Definer intern trafikk

Definer IP-adressene der trafikken skal merkes med en egendefinert identifikator for trafikktype. I innkommende trafikk fra samsvarende IP-adresser føyes en traffic_type-parameter til den valgte verdien.
Tips: Med denne funksjonen kan intern trafikk merkes i tråd med innstillinger i destinasjonsprodukter, for eksempel datafiltrering i Google Analytics.
  1. Klikk på Opprett.
  2. Velg blyantikonet Pencil Edit icon øverst til høyre for å endre konfigurasjonen.
  3. Gi regelen et beskrivende navn i Regelnavn-delen.
  4. Velg navnet på traffic_type-parameteren i «traffic_type»-delen (type trafikk). Standardverdien er «internal» (intern).
  5. Velg samsvartypen i «IP-adresse»-delen, og skriv inn en verdi. Hvis du ikke vet hva IP-adressen din er, kan du klikke på Hva er IP-adressen min?. Samsvar kan finnes basert på enten IPv4- eller IPv6-adresser. Områdene med IP-adresser kan spesifiseres med CIDR-notasjon, for eksempel 192.0.2.0/24 eller 2001:db8::/32. Finn ut mer om CIDR-notasjon
  6. Bruk unike verdier slik at det blir enklere å skille mellom og filtrere ulike trafikksegmenter.
  7. Klikk på Legg til en betingelse. Når du er ferdig, kan du klikke på Opprett.

Før opp uønskede henvisninger

Angi hvilke domeners trafikk som ikke skal anses som henvisninger. Denne funksjonen føyer ignore_referrer-parameteren til hendelser på sider der trafikkilden matcher en av de spesifiserte domenene.
Tips: Med denne funksjonen kan du spesifisere henvisningstrafikk du ikke vil at skal påvirke målingen i destinasjonsprodukter (f.eks. at uønskede henvisninger skal ignoreres i Google Analytics).
  1. Velg å ignorere henvisninger som samsvarer med en hvilken som helst av de nedenstående betingelsene som trafikkilder. Du kan velge ønsket samsvartype:
    1. inneholder
    2. begynner med
    3. slutter med
    4. samsvarer nøyaktig med
    5. samsvarer med regulært uttrykk
  2. Klikk på Legg til en betingelse. Når du er ferdig, kan du klikke på Opprett.

Juster tidsavbrudd for økten

I visse produkter som mottar data fra Google-taggen, deriblant Google Analytics 4, brukes økter til å måle perioder med brukeraktivitet på nettsteder der taggen er installert. Du kan bruke denne funksjonen til å justere hvor lenge økter skal vare, ved å endre hvor lang tid som må passere før økter utløper som følge av inaktivitet, eller anses som økter med engasjement.

1. Juster tidsavbruddet for økter ved å velge ønsket tid (i timer og minutter). En økt innledes når en nettside åpnes. Økten avsluttes etter en periode med inaktivitet hos brukeren. Standard tidsavbrudd er 30 minutter, men du kan justere det her.
  2. Juster nedtellingen for økter med engasjement ved å velge antallet sekunder. En økt anses som en «økt med engasjement» hvis den varer i over en viss periode. Standardterskelen for engasjementstid er 10 sekunder, men du kan justere den her. Finn ut mer om økter
  3. Klikk på Lagre.

Overstyr innstillingene for informasjonskapsler

Angi hvor lenge informasjonskapsler skal vare, og hvordan de skal oppdateres. Du kan overstyre Google-innstillingene for informasjonskapsler fra førsteparter. Finn ut mer om informasjonskapsler og brukeridentifisering

Google-tagger bruker informasjonskapsler fra førsteparter til ulike formål. Slike informasjonskapsler har standardinnstillinger for utløpsdato og oppdateringer. Du kan imidlertid overstyre og tilpasse disse innstillingene.

1. Klikk i avmerkingsboksen for å overstyre standard utløpstid og oppdatere innstillinger for informasjonskapsler som brukes til analyseformål.
  2. Angi utløpstiden til informasjonskapsler som brukes til analyseformål. Utløpstiden til informasjonskapsler blir fastsatt ut fra tidspunktet når informasjonskapselen blir angitt eller oppdatert, pluss verdien i dette feltet. Finn ut mer om utløpstiden til informasjonskapsler
  3. Velg et alternativ under «Oppdatering av informasjonskapsler»:
    1. Angi informasjonskapslers utløpstid ut fra det nyligste besøket: Hver gang en bruker besøker nettstedet ditt, oppdaterer som standard Google-taggen utløpstiden til de tilknyttede informasjonskapslene, slik at levetiden til informasjonskapslene er innjustert etter brukerens siste besøk.
    2. Angi informasjonskapslers utløpstid ut fra det første besøket: Du kan også velge at informasjonskapslenes utløpstid skal være relativ til brukernes første besøk. I så fall fastsettes utløpstiden én gang for alle. Finn ut mer om oppdatering av informasjonskapsler
  4. Klikk på Lagre.

Administrer databruk i alle Google-tjenester

Du kan bestemme hvilke Google-tjenester som kan motta data med brukersamtykke. For å oppnå optimal måling må du sørge for at alle Google-tjenester mottar data med brukersamtykke.

Hvis bedriften din krever at du begrenser datadelingen mellom Google-tjenester, velger du Velg Google-tjenester. Velg alle Google-tjenester som skal ha tillatelse til å motta data med brukersamtykke i forbindelse med måling og personlig tilpasning.

Sørg for at du i samtykkebanneret erklærer hvilke Google-tjenester som mottar data med brukersamtykke.

Når du har konfigurert innstillingene for Google-taggen, kan du administrere Google-taggen på Administrator-fanen.

Linker til relatert innhold