Konfigurer dine Google-tagindstillinger

Google-tagget giver dig mulighed for at sende data fra dit website for at tilknytte destinationer for Google-produkter, så du kan måle effektiviteten af dit website og dine annoncer. Når du placerer Google-tagget på dit website, sender det data til tilknyttede Google-produktdestinationer, som f.eks. Google Ads og Google Analytics. Du kan bruge et enkelt Google-tag til alle dine produkter og konti.

Inden du konfigurerer indstillingerne for Google-tagget, skal du konfigurere dit Google-tag på alle sider på dit website.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan konfigurere indstillingerne for dit Google-tag. Du kan også administrere Google-tagget ved at redigere navnet på Google-tagget, kombinere Google-tags eller tilføje eller fjerne destinationer.

Åbn Google-tagindstillingerne

Vejledning til Google Ads

Vejledning til Google Analytics

1. Åbn Google Analytics.
  2. Gå til skærmen Administrator.
  3. Klik på en strøm i Datastrømme for at se flere oplysninger.
    Resultat: Skærmen bør vise indstillingerne for Google Analytics og Google-tagget.Screenshot af Google Analytics 4-datastrømmens indstillinger. Du finder Google-tagindstillingerne i indstillingerne for datastrøm

Vejledning til Google Tag Manager

Bemærk! Hvis du vil se Google-tag-id'er i Google Tag Manager, skal du administrere et Google Ads-, Analytics- eller Google-tag i en container.

1. Åbn Google Tag Manager.
  2. Klik på fanen Google-tags for at se de Google-tags, du tidligere har konfigureret.
    Oversigt over Google-tags i Google Tag Manager
  3. Klik på tagnavnet for at redigere indstillingerne for Google-tagget.

Konfigurer dine Google-tagindstillinger

En illustration af fanen Konfiguration i Google Tag Manager.

Klik på Vis alle under dine indstillinger for Google-tagget for at gennemgå alle tilgængelige indstillinger.

Bemærk! Tagindstillinger påvirker adfærden for Google-tagget og de data, der sendes til konfigurerede destinationer. Nogle indstillinger kan være mere eller mindre relevante for dig, afhængigt af hvilke produkter du bruger.
Du kan vælge at konfigurere indstillinger, der er mindre relevante i forhold til din aktuelle brug af Google-tagget. Indstillingerne træder i kraft, når du tilføjer nye produktdestinationer, eller når deres funktionalitet ændres.
Konfigurationsindstillinger Beskrivelse Relevant for Google Analytics Relevant for Google
Annoncer
Administrer automatisk registrering af hændelser Konfigurer, hvilke typer hændelser der skal registreres automatisk via dit Google-tag med henblik på måling på tilknyttede destinationer. Ja Ja
Konfigurer dine domæner Angiv en liste over domæner til måling på tværs af domæner. Ja Ja
Tillad indsamling af brugergenererede data Konfigurer, om du via dit Google-tag vil tillade, at brugergenererede data inkluderes i målingen for destinationsprodukter, hvor brug af sådanne data er tilladt. Ikke i øjeblikket Ja
Indsaml Universal Analytics-hændelser Indsaml en hændelse, hver gang ga() tilpasset hændelse, timing eller undtagelsesopkald fra Universal Analytics finder sted på dit website. Ja Ikke i øjeblikket
Definer intern trafik Definer de IP-adresser, hvis trafik skal markeres som intern. Ja Ikke i øjeblikket
Angiv uønskede henvisninger Angiv domæner, hvis trafik ikke skal registreres som henvisning. Ja Ikke i øjeblikket
Juster sessionstimeout Se, hvor lang tid sessioner kan vare. Ja Ikke i øjeblikket
Tilsidesæt cookieindstillingerne Rediger, hvor længe cookies gemmes, og hvordan de opdateres. Ja Ikke i øjeblikket
Administrer brug af data i Google-tjenester Vælg de Google-tjenester, hvor der skal kunne modtages data med samtykke fra slutbrugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) med henblik på annoncering. Ja Ja

Konfigurer dine Google-tagindstillinger

Administrer automatisk registrering af hændelser

Vælg, hvilke typer hændelser der skal registreres automatisk via dit Google-tag med henblik på måling på tilknyttede destinationer. Alle hændelsestyper er som standard slået til.

Hvis du deaktiverer automatisk registrering af hændelser, kan ingen produkter eller konti, der bruger dette Google-tag, modtage tilknyttede data. Du kan vælge at deaktivere indsamling af hændelserne på din destination i stedet.

Alle hændelsestyper er som standard slået til. Klik på kontakten for at deaktivere følgende hændelsestyper:

• Sidevisninger: Registrer en sidevisningshændelse, hver gang en side indlæses. Du kan ikke deaktivere denne hændelsestype.
  • Sidevisninger ved ændring af browserhistorik: Registrer en sidevisningshændelse, hver gang websitet ændrer status for browserhistorikken. Denne indstilling er nyttig til registrering af sidevisninger i enkeltsideapps.
  • Rulninger: Registrer rullehændelser, hver gang en besøgende når ned til bunden af siden.
  • Udgående klik: Registrer en udgående klik-hændelse, hver gang en besøgende klikker på et link, der fører vedkommende væk fra dit domæne eller dine domæner. Som standard registreres der en udgående klik-hændelse, hver gang et link fører brugeren væk fra det aktuelle domæne. Links til domæner, der er konfigureret til måling på tværs af domæner (i indstillingen "Konfigurer dine domæner") aktiverer ikke udgående klik-hændelser.
  • Formularinteraktioner: Registrer en formularinteraktionhændelse eller formularindsendelse, hver gang en besøgende interagerer med en formular på dit website.
  • Videoeinteraktion: Registrer videoafspilnings-, videostatus- og videofuldførelseshændelser, når besøgende ser indlejrede videoer på dit website. Som standard registreres der automatisk videohændelser for YouTube-videoer, der er indlejret på dit website, hvor JS API-understøttelse er aktiveret.
  • Fildownloads: Registrer en fildownloadhændelse, hver gang der klikkes på et link med et almindeligt dokument, en komprimeret fil, en app, en video eller en lydudvidelse.

Konfigurer dine domæner

Angiv alle de domæner, der bruger dette tag. Denne liste aktiverer måling på tværs af domæner og definerer desuden, hvilke links på dit website der ikke skal aktivere udgående klik-hændelser, når der bruges automatisk registrering af hændelser.

1. Hvis du bruger det samme Google-tag på tværs af domæner, registreres og registreres de automatisk og vises i sektionen Anbefalinger. Klik på Tilføj for at acceptere en anbefaling.
    Hvis du vil tilføje et domæne manuelt, skal du klikke på Tilføj betingelse under Inkluder domæner, der matcher følgende betingelser:
    • Vælg en matchtype.
    • Angiv id'et for det domæne, der skal matches (f.eks. example.com), under Domæne.
    • Tilføj alle de domæner, der skal medtages i måling på tværs af domæner.
  2. Når du har angivet alle de domæner, der bruger dette tag, skal du klikke på Gem.

De ændringer, du foretager her, kan påvirke andre Google-tags, der indlæses på den samme side.

Tjek, at måling på tværs af domæner fungerer efter hensigten

Måling på tværs af domæner fungerer ved, at der føjes parametre til webadresserne på dit website. I sjældne tilfælde kan din webserver støde på fejl, f.eks. at der returneres 5xx-fejl-svarkode, eller et download ikke starter.

Sådan verificerer du, at måling på tværs af domæner fungerer:

1. Gå til dit website, og åbn en side, som indeholder et link eller en formular, der peger på et domæne, du har konfigureret til måling på tværs af domæner.
  2. Klik på linket, eller indsend formularen for at gå til destinationsdomænet.
  3.  Verificer, at siden indlæses korrekt.
  4. Tjek, at webadressen på destinationsdomænet indeholder linkparameteren _gl, f.eks. https://www.example.com/?_gl=1*abcde5*.
  5. Hvis der er downloads på dit website: Gå til en side med parameteren for tilknytning i webadressen, og start en download. Tjek, at downloaden starter.

Hvis du støder på en fejl, kan du prøve Fejlfinding af måling på tværs af domæner.

Tillad indsamling af brugergenererede data

Brugergenererede data, som angives af brugere på dit website, er med til at forbedre målingen og giver dig større indsigt. Google bruger kun de data, du deler, til at tilbyde dig tjenester, herunder teknisk support. Google deler ikke dine data med andre.

Vilkår for destinationsprodukter

Destinationsprodukter indsamler ikke data, hvis disse data ikke er tilladt i henhold til det pågældende produkts servicevilkår, eller hvis de betingelser, der kræves for at indsamle data fra denne funktion, ikke accepteres.

Konfiguration

1. Du kan styre, om der kan modtages data via denne funktion i destinationsprodukter, ved at aktivere eller deaktivere muligheden Tillad brugergenererede data. Bemærk! Hvis du vælger at deaktivere "Brugergenerede data", kan ingen produkter eller konti, der bruger det pågældende Google-tag, modtage data fra funktionen.
  2. Vælg, hvordan brugergenererede data skal inkluderes. Brugergenererede data hashkrypteres, inden de sendes til dine destinationsprodukter, der er konfigureret til at modtage data fra andre hændelsesdata, så de forbliver fortrolige. Du kan aktivere én eller flere konfigurationsindstillinger:
    1. Automatisk registrering: Undersøger automatisk siden for strenge, der matcher et mønster for mailadresser.
    2. CSS-selectors og variantvælgere: Angiv CSS-selectors eller JavaScript-variabler på din side.
    3. Manuelt via kode: Rediger dit Google-tag for at indsamle data på kontoniveau. Se Konfigurer udvidede konverteringer med Google-tagget.
  3. Klik på Gem.
Bemærk! Brugen af dette tag er underlagt de vilkår, der gælder for den tjeneste, hvor det bruges.

Indsaml Universal Analytics-hændelser

Slå kontakten for at indsamle en hændelse, hver gang en ældre ga() tilpasset hændelse, timing eller et undtagelsesopkald fra Universal Analytics finder sted på dit website.

Definer intern trafik

Definer IP-adresser, hvis trafik skal markeres med et id for tilpasset trafiktype. Indgående trafik fra matchende IP-adresser har parameteren traffic_type tilføjet med den valgte værdi.
Tip! Denne funktion kan bruges til at markere intern trafik koordineret med indstillinger i destinationsprodukter, f.eks. datafiltrering i Google Analytics.
  1. Klik på Opret.
  2. Vælg blyantikonet Pencil Edit icon øverst til højre for at redigere konfigurationen.
  3. Giv din regel et beskrivende navn i sektionen "Regelnavn".
  4. Vælg navnet på parameteren traffic_type i sektionen "traffic_type". Standardværdien er "intern".
  5. Vælg matchtypen, og angiv en værdi i sektionen "IP-adresse". Hvis du ikke kender din IP-adresse, skal du klikke på Hvad er min IP-adresse?. Der kan udføres matchning af enten IPv4- eller IPv6-adresser. IP-adresser kan angives ved hjælp af CIDR-notation, f.eks. 192.0.2.0/24 eller 2001:db8::/32. Få flere oplysninger om CIDR-tegnsystemet
  6. Brug forskellige værdier for at gøre det lettere at skelne mellem forskellige trafikgrupper.
  7. Klik på Tilføj betingelser. Klik på Opret, når du er færdig.

Angiv uønskede henvisninger

Angiv domæner, hvis trafik ikke skal registreres som henvisning. Denne funktion føjer parameteren ignore_referrer til hændelser på sider, hvor trafikkilden matcher de angivne domæner.
Tip! Denne funktion kan bruges til at angive henvisningstrafik, som du ikke vil have, skal påvirke din måling i destinationsprodukter (f.eks. ignorering af uønskede henvisninger i Google Analytics).
  1. Vælg at ignorere henvisninger, der matcher nogen af følgende betingelser som trafikkilder. Du kan vælge en matchtype, der:
    1. Indeholder
    2. Begynder med
    3. Slutter med
    4. Matcher eksakt
    5. Matcher regulært udtryk
  2. Klik på Tilføj betingelser. Klik på Opret, når du er færdig.

Juster sessionstimeout

Produkter som Google Analytics 4, der modtager data fra Google-tagget, bruger sessioner til at måle perioder med brugeraktivitet på websites, hvor tagget er installeret. Brug denne funktion til at ændre, hvor lang tid sessioner skal vare, ved at justere, hvor lang tid det varer, før sessioner udløber på grund af inaktivitet eller bliver engagerede sessioner.

1. Juster sessionstimeout by ved at vælge timer og minutter. Der startes en session, når en webside åbnes. En session slutter, når brugeren har været inaktiv i en vis periode. Standardindstillingen for timeout er 30 minutter, men den kan justeres her.
  2. Juster timer for engagerede sessioner ved at vælge antallet af sekunder. En session bliver en "engageret session", hvis den varer længere end et bestemt tidsrum. Standardgrænsen for engagementstid er 10 sekunder, men du kan angive en anden værdi her. Få flere oplysninger om sessioner
  3. Klik på Gem.

Tilsidesæt cookieindstillingerne

Rediger, hvor længe cookies gemmes, og hvordan de opdateres. Du kan tilsidesætte dine Google-indstillinger for førstepartscookies. Få flere oplysninger om cookies og brugeridentifikation

Google-tags bruger førstepartscookies til forskellige formål. Der er standardindstillinger for udløb og opdatering af disse cookies, men du kan tilpasse disse indstillinger ved at tilsidesætte dem.

1. Klik på afkrydsningsfeltet for at tilsidesætte standardudløbsdatoen og opdatere indstillingerne for cookies, der bruges til analyseformål.
  2. Angiv, hvor længe analysecookies skal gemmes. Cookieudløbstiden er det tidspunkt, hvor cookien indstilles eller opdateres, plus værdien i dette felt. Få flere oplysninger om udløb af cookies
  3. Under "Cookieopdatering" skal du vælge følgende:
    1. Angiv cookieudløbstiden i forhold til det seneste besøg: Som standard opdaterer Google-tagget udløbsdatoen for tilknyttede cookies, hver gang en bruger besøger dit website. Det forlænger cookiens levetid i forhold til brugerens seneste besøg.
    2. Angiv cookieudløbstiden i forhold til første besøg: Du kan vælge at angive cookieudløbstiden i forhold til brugernes første besøg. I dette tilfælde angives udløbstiden én gang, og den opdateres aldrig. Få flere oplysninger om opdatering af cookies
  4. Klik på Gem.

Administrer brug af data i Google-tjenester

Du kan vælge, hvilke Google-tjenester der skal kunne modtage slutbrugerdata med samtykke. For at opnå optimal måling skal du sørge for, at alle Google-tjenester modtager slutbrugerdata, der har givet samtykke.

Hvis din virksomhed kræver, at du begrænser datadeling i Google-tjenester, skal du vælge Vælg Google-tjenester. Vælg alle Google-tjenester, hvor det er tilladt at modtage data fra brugere med samtykke til måling og personlig tilpasning.

Sørg for, at du på dit samtykkebanner angiver, hvilke Google-tjenester der modtager data med brugersamtykke.

Når du har konfigureret dine indstillinger for Google-tagget, kan du administrere Google-tagget fra fanen "Administrator".