Hämta potentiella kunder med Google Ads API

Om du har tekniska frågor om Google Ads API (t.ex. frågor som är direkt relaterade till API- eller SDK-användning, fel från API:et eller SDK:et och annat) följer du felsökningsstegen på sidan för teknisk support för API

Om du har frågor om Google Ads API som är specifikt för Google Ads-gränssnittet klickar du på Kontakta oss längst ned på sidan.

Du kan ställa in Google Ads API så att det automatiskt skickar data om potentiella kunder från Google Ads till ditt CRM-system eller din datahanteringsplattform (DPM).

I denna artikel beskriver vi hur du hämtar potentiella kunder via Google Ads API.

Fördelar

• Hämta potentiella kunder för upp till 60 dagar
  • Nyinkomna potentiella kunder kan hämtas nästan i realtid
  • Integrera ditt Google Ads-konto med ett CRM- eller DMP-system som stöds så att du kan hantera dina potentiella kunder på den plattform du föredrar

Öppna Google Ads API för att exportera potentiella kunder

Med Google Ads API kan du ta emot data från formulär för potentiella kunder i ditt CRM, inklusive potentiella kunder från konton som du hanterar och har åtkomst till som ägare, utan att behöva ladda ned en CSV-fil eller skapa en webhook-integrering. Du måste ha minst en aktiv formulärtillgång för potentiella kunder för att kunna börja ta emot potentiella kunder. Läs mer om LeadFormAsset.

Du behöver en utvecklartoken för att kunna komma åt API:et för export av formulärdata för potentiella kunder. Om du redan använder Google Ads API (tidigare kallat AdWords API) kan du använda din nuvarande utvecklartoken för att konfigurera API:et så att det exporterar potentiella kunder. Om du inte redan använder Google Ads API måste du skapa en Google Ads-kontostruktur, inklusive ett förvaltarkonto och hanterade konton, innan du kan använda API:et. Läs mer om hur du skaffar en utvecklartoken.

Använda Google Ads API för att exportera data från formulär för potentiella kunder

I utvecklarhandboken kan du läsa mer om hur du utför exportuppgifter rörande potentiella kunder med hjälp av Google Ads API, till exempel hur du auktoriserar ett CRM-system.