Leads ophalen met de Google Ads API

Als u technische vragen over de Google Ads API heeft (bijvoorbeeld vragen over het gebruik van de API of SDK, of fouten die u krijgt via de API of SDK), volgt u de stappen voor probleemoplossing op de pagina Technische support voor API's.

Als u vragen over de Google Ads API heeft die over de UI van Google Ads gaan, klikt u onderaan de pagina op Contact.

U kunt de Google Ads API zo instellen dat deze automatisch leadgegevens van Google Ads naar uw systeem voor klantrelatiebeheer (CRM) of gegevensbeheerplatform (DMP) stuurt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u leads ophaalt via de Google Ads API.

Voordelen

• U kunt tot 60 dagen aan leads ophalen.
  • U kunt ingediende leads bijna in realtime ophalen.
  • Als u uw Google Ads-account integreert met een ondersteund CRM-systeem of DMP, kunt u uw leads beheren op het door u gewenste platform.

Toegang krijgen tot de Google Ads API om leads te exporteren

Met de Google Ads API kunt u leadformuliergegevens naar uw CRM-systeem laten sturen, waaronder leads van accounts die u beheert en waartoe u als eigenaar toegang heeft, zonder dat u een csv-bestand hoeft te downloaden of een webhookintegratie hoeft in te stellen. U heeft minimaal één actieve component voor leadformulieren nodig om leads te krijgen. Ontdek meer informatie over componenten voor leadformulieren.

U heeft een ontwikkelaarstoken nodig om toegang te krijgen tot de API voor de export van leadformuliergegevens. Als u al gebruikmaakt van de Google Ads API (voorheen de AdWords API), gebruikt u uw huidige ontwikkelaarstoken om de API in te stellen voor de export van leads. Als u de Google Ads API nog niet gebruikt, moet u uw Google Ads-accountstructuur maken, inclusief een manageraccount en beheerde accounts, voordat u de API kunt gebruiken. Meer informatie over hoe u een ontwikkelaarstoken krijgt

De Google Ads API gebruiken om leadformuliergegevens te exporteren

Lees de handleiding voor ontwikkelaars voor meer informatie over hoe u exporttaken voor leads kunt uitvoeren met de Google Ads API, zoals het gewenste CRM-systeem machtigen.