Om videoannonser i smarta kampanjer

För en småföretagare kan det verka överväldigande att skapa videoannonser men smarta kampanjer effektiviserar konfigureringen och hanteringen av kampanjer. Allt du behöver för att komma igång är en video.

Få fler visningar och större engagemang på YouTube

Det första steget när du skapar en smart kampanj är att välja ett annonseringsmål. Om du vill skapa en videoannons i smarta kampanjer ska du välja Få fler visningar och engagemang på YouTube som annonseringsmål. Din annons visas på YouTube, på Google-partners webbplatser och i Google-partners appar. Läs mer om mål i smarta kampanjer.

Obs! Annonseringsmålet Få fler visningar och engagemang på YouTube är bara tillgängligt när du skapar en smart kampanj i smartläge. Läs mer om smartläget och expertläget

Fördelar

• Enkel och mobilanpassad skapandeprocess
  • Minimal löpande hantering
  • Betala bara när någon visar eller klickar på din annons.
  • Annonsera på YouTube och Google-partners webbplatser

Så fungerar det

När du har valt Få fler visningar och större engagemang på YouTube som annonseringsmål väljer du en video från ditt YouTube-konto eller laddar upp en video från datorn. Välj sedan information om videoannonsen, som var du vill att videoannonsen ska visas och var tittarna ska hamna när de klickar på annonsen.

Jämför annonsplacering efter trafikdestination

Vart vill du leda trafiken från videoannonsen? (Slutlig webbadress) Till annonsens videosida Till en extern webbplats
Annonsplacering
Läs mer om videoannonsformat.
Flödesannons InStream
Så fungerar det Videoannonsen placeras som miniatyr bredvid relaterade videor eller på YouTubes startsida. Videoannonsen spelas upp automatiskt före, under eller efter andra YouTube-videor.

I nästa steg väljer du inriktningsinställningar, som dina kunders plats och språk, deras demografi och deras intressen. Du kan göra dessa inställningar så snäva eller breda du vill. Till sist anger du en budget som passar dig och väljer ett slutdatum för kampanjen eller att låta den köras tills vidare.

Under hela annonsprocessen kan du se veckovisa uppskattningar av resultatet för din videoannons. Dessa varierar beroende på din kampanjs inställningar och budget.

Vad är skillnaden mellan videoannonser i smarta kampanjer och andra typer av videokampanjer i Google Ads?

Med andra typer av videokampanjer i Google Ads ansvarar du för alla aspekter av din annonskampanj. Du väljer de sökord som avgör när annonserna ska visas. Du bestämmer även en daglig budget, hur mycket du ska spendera på varje klick och var dina annonser kan visas.

Med smarta kampanjer kan du skapa videokampanjer på några minuter som endast kräver minimal hantering. Din smarta kampanj använder Googles AI för att löpande hjälpa dig att förbättra din annons utifrån ditt mål, mäta hur det går för den och se resultaten på ett tydligt och överskådligt sätt. Läs mer om hur du jämför smarta kampanjer med andra typer av Google Ads-kampanjer.