Om videoannonser i Smart-kampanjer

For eiere av små bedrifter kan det fremstå som i overkant utfordrende å skulle opprette videoannonser, men med Smart-kampanjer blir både kampanjeoppsettet og selve administreringen forenklet. Alt du trenger for å komme i gang, er en video.

Oppnå flere visninger og mer engasjement på YouTube

Det første du må gjøre når du skal opprette Smart-kampanjer, er å sette deg et annonseringsmål. For at du skal kunne opprette videoannonser i Smart-kampanjer, må du velge «Oppnå flere visninger og mer engasjement på YouTube» som annonseringsmål. Slike annonser blir vist på YouTube og i apper og på nettsteder til Google-partnere. Finn ut mer om mål i Smart-kampanjer.

Merk: Du kan få flere visninger og større engasjement på YouTube ved å opprette en Smart-kampanje i smartmodus. Finn ut mer om smartmodus og ekspertmodus.

Fordeler

• Opprettelsen av annonser er både enkel og mobilvennlig.
  • Den løpende administreringen er minimal.
  • Du betaler bare hvis noen ser eller klikker på annonsen din.
  • Annonser på YouTube og Google-partnernettsteder.

Slik fungerer det

Når du har valgt «Oppnå flere visninger og mer engasjement på YouTube» som annonseringsmål, må du velge en video fra YouTube-kontoen din eller laste opp en video fra datamaskinen. Deretter må du oppgi noen detaljer om videoannonsen, blant annet hvor den skal vises, og hvor seerne skal viderekobles etter at de klikker på den.

Sammenlign annonseplasseringer etter trafikkdestinasjon

Hvor vil du at trafikken fra videoannonsen skal gå til (altså den endelige nettadressen)? Til annonsens videoside Til et eksternt nettsted
Annonseplassering
Finn ut mer om videoannonseformater.
Feedintegrert annonse In-stream
Slik fungerer det Videoannonsen plasseres som et miniatyrbilde ved siden av relaterte videoer eller på YouTube-startsiden. Videoannonsen spilles automatisk av før, underveis i eller etter andre YouTube-videoer.

Det neste du må gjøre, er å velge målrettingsinnstillinger, for eksempel kundenes sted og språk, demografiske informasjon og interesser. Disse innstillingene kan være så brede eller snevre som du måtte ønske. Til slutt må du fastsette ønsket budsjett og velge en sluttdato for kampanjen eller at den skal kjøres kontinuerlig.

Når du oppretter videoannonsen, kan du hele tiden se ukentlige resultatanslag for den, som varierer i takt med at du justerer budsjettet eller endrer kampanjeinnstillinger.

Hva er forskjellen mellom videoannonser i Smart-kampanjer og andre typer videokampanjer i Google Ads?

I andre typer videokampanjer i Google Ads er du ansvarlig for alle deler av annonsekampanjen. Du velger selv hvilke søkeord som kan utløse visning av annonsene dine. Du fastsetter også dagsbudsjettet, hvor mye du er villig til å betale per klikk, og hvor annonsene kan vises.

I Smart-kampanjer kan du konfigurere videokampanjer på et par minutter, og det kreves minimalt med løpende administrering. Smart-kampanjer bruker AI-løsninger fra Google og søker hele tiden å forbedre annonser etter de aktuelle målene, måle annonseresultatene og vise deg tydelig, lettforståelige resultater. Finn ut mer om hvordan du sammenligner Smart-kampanjer med andre Google Ads-kampanjetyper.

Linker til relatert innhold