Beräkna uppskattat resultat i samband med att du skapar en kampanj

Du kan se uppskattningar av resultatrelaterade mätvärden för olika budtyper i samband med att du skapar en ny kampanj. Beroende på vilken kampanj- och budtyp du väljer kan du se uppskattningar av mätvärden som Konverteringar, Konverteringsvärde, Gen. CPA, Gen. vCPM, Gen. CPV, ROAS och andra per vecka eller dag.

I den här artikeln beskriver vi vad resultatuppskattningar är och vad du kan lära dig av dem när du skapar dina kampanjer.

Innan du börjar

Kontrollera om din kampanjtyp är kvalificerad för resultatuppskattningar med hjälp av tabellen sist i den här artikeln.

Så fungerar det

När du skapar en ny kampanj kan du se prognoser för olika resultatrelaterade mätvärden för olika budtyper.

An abstracted depiction of the empty side panel UI for performance estimates in Google Ads campaign construction.

När du har angett en budget och valt budinställningar visas resultatuppskattningar till höger. Uppskattningarna beror på kampanjtypen och dina inställningar.

Obs! Prognoser kanske inte är tillgängliga i vissa situationer, till exempel när budgeten är för liten.

Exempel: Kampanjuppskattningar för en Performance Max-kampanj

Du skapar en ny Performance Max-kampanj. När du har angett en budget och valt budinställningar visas resultatuppskattningar i panelen till höger.

An abstracted depiction of the forecast side panel UI for performance estimates in Google Ads campaign construction.

Exempel på uppskattningar per vecka för en ny Performance Max-kampanj. Uppskattningarna kan innefatta olika mätvärden eller tidsperioder.

För att ta reda på hur resultatvärdena förändras med olika budgetvärden kan du förhandsgranska olika värden med hjälp av procentreglaget i rullgardinsmenyn Budgetalternativ i den högra sidopanelen. (Obs! Rullgardinsmenyn Budgetalternativ visas inte för alla kampanjtyper.)

På samma sätt kan du justera dina budinställningar på sidan Kampanjinställningar för att se hur olika budtyper påverkar det uppskattade resultatet.

Kvalificerade kampanjtyper

Kontrollera i tabellen om din kampanjtyp är kvalificerad för resultatuppskattningar när du skapar kampanjen.

Obs! Följande prognostyper är tillgängliga baserat på flera faktorer, som budstrategi- eller kampanjundertyp.

Kampanjtyp

Prognostyper

Upptäckt
  • Klick
  • Konverteringar
  • Gen. CPA
Performance Max
  • Kostnad
  • Konverteringar
  • Konverteringsvärde
  • Kostnad/konv.
  • ROAS
Sök
  • Klick/dag
  • Kostnad/dag
  • Konv. /dag
  • Gen. CPC
  • Gen. CPA
Display
  • Exponeringar
  • Gen. vCPM
  • Klick
  • Gen. CPC
  • CTR
  • Konverteringar
  • Gen. CPA
Appar
  • Installationer
Video
  • Exponeringar
  • Synliga exponeringar
  • Visningar
  • Gen. CPM
  • Gen. CPV
  • Räckvidd
  • Målräckvidd
  • Budgetanvändning