Over prestatieschattingen tijdens de instelling van een campagne

Wanneer u een nieuwe campagne instelt, kunt u schattingen voor prestatiegerelateerde statistieken voor verschillende biedingstypen bekijken. Afhankelijk van het campagnetype en biedingstype dat u kiest, kunt u schattingen bekijken voor statistieken zoals conversies, conversiewaarde, gem. CPA, gem. vCPM, gem. CPV, ROAS en andere statistieken die een dag of een week beslaan.

In dit artikel wordt uitgelegd wat prestatieschattingen zijn en wat deze aangeven wanneer u een campagne maakt.

Voordat u begint

Check of uw campagnetype in aanmerking komt voor prestatieschattingen met behulp van de tabel aan het eind van dit artikel.

Hoe het werkt

Als u een nieuwe campagne instelt, kunt u prognoses bekijken voor verschillende prestatiegerelateerde statistieken voor verschillende biedingstypen.

An abstracted depiction of the empty side panel UI for performance estimates in Google Ads campaign construction.

Nadat u uw budget heeft ingesteld en de biedingsinstellingen heeft gekozen, worden de prestatieschattingen getoond in het rechtervenster. Uw schattingen zijn afhankelijk van uw campagnetype en uw instellingen.

Opmerking: Prognoses zijn in sommige gevallen mogelijk niet beschikbaar, bijvoorbeeld als u een te laag budget heeft ingesteld.

Voorbeeld: campagneschattingen voor een campagne voor maximale prestaties

U maakt een nieuwe campagne voor maximale prestaties. Nadat u uw budget heeft ingesteld en de biedingsinstellingen heeft gekozen, worden de prestatieschattingen getoond in het rechtervenster.

An abstracted depiction of the forecast side panel UI for performance estimates in Google Ads campaign construction.

Voorbeeld van wekelijkse schattingen voor een nieuwe campagne voor maximale prestaties. Uw schattingen kunnen andere statistieken en schattingsperioden bevatten.

Als u meer inzicht wilt krijgen in hoe uw prestatiestatistieken kunnen veranderen door verschillende budgetwaarden, gebruikt u de percentage-schuifregelaar in het dropdownmenu Budgetopties in het rechtervenster. Hiermee kunt u voorbeelden van verschillende waarden bekijken. (Opmerking: Het dropdownmenu Budgetopties bestaat niet voor alle campagnetypen.)

U kunt ook uw biedinstellingen op de pagina Campagne-instellingen aanpassen om te zien wat het effect van verschillende biedingstypen is op uw geschatte prestaties.

Geschikte campagnetypen

Check in de tabel of uw campagnetype in aanmerking komt voor prestatieschattingen tijdens de instelling van een campagne.

Opmerking: De volgende prognosetypen zijn beschikbaar op basis van meerdere factoren, waaronder uw biedstrategie en het subtype van de campagne.

Campagnetype

Prognosetypen

Discovery
  • Klikken
  • Conversies
  • Gem. CPA
Maximale prestaties
  • Kosten
  • Conversies
  • Conversiewaarde
  • Kosten/conv.
  • ROAS
In het zoeknetwerk
  • Klikken/dag
  • Kosten/dag
  • Conv. /dag
  • Gem. CPC
  • Gem. CPA
Display
  • Vertoningen
  • Gem. vCPM
  • Klikken
  • Gem. CPC
  • CTR
  • Conversies
  • Gem. CPA
Apps
  • Installaties
Video
  • Vertoningen
  • Zichtbare vertoningen
  • Weergaven
  • Gem. CPM
  • Gem. CPV
  • Bereik
  • Bereik conform doelgroep
  • Budgetgebruik