Over primaire en secundaire conversieacties

Acties waarvan u wilt dat klanten deze uitvoeren in Google Ads, ofwel conversieacties, zijn gegroepeerd in conversiedoelen. Het conversiedoel Aankoop bijvoorbeeld bevat al uw conversieacties waarbij klanten een aankoop doen.

Voor uw doel selecteert u welke conversieacties moeten worden gebruikt voor bodoptimalisatie en moeten worden opgenomen in de rapportage. Deze belangrijke acties heten 'primaire conversieacties'. Mogelijke conversieacties die niet rechtstreeks worden gebruikt voor campagneoptimalisatie, worden 'secundair' genoemd. De meeste conversieacties kunnen worden ingesteld als primair of secundair, maar sommige conversieacties kunnen niet worden ingesteld als primair of secundair. Directe conversieacties voor winkelverkopen kunnen bijvoorbeeld niet worden ingesteld als primair en winkelbezoeken kunnen niet worden ingesteld als secundair.

Als u Conversies bijhouden instelt, selecteert u primaire en secundaire conversieacties die een gedefinieerd doel ondersteunen:

• Primaire acties: Dit zijn conversieacties die worden gerapporteerd in de kolom Conversies in uw rapporten en worden gebruikt voor bieden, mits het standaarddoel waarvan ze deel uitmaken, wordt gebruikt voor bieden.
  • Secundaire acties: Deze conversieacties zijn alleen bedoeld voor observatie. Ze worden gebruikt voor rapportage in de kolom Alle conversies in uw rapporten, maar niet voor bieden, zelfs niet als het doel waarin ze zijn opgenomen, wordt gebruikt voor bieden. De enige uitzondering is als de secundaire actie deel uitmaakt van een aangepast doel. In dat geval wordt deze actie gebruikt voor bieden. Houd er echter rekening mee dat directe conversieacties voor winkelverkopen niet kunnen worden gebruikt voor biedingen, zelfs niet als ze worden gebruikt in een aangepast doel.

In dit artikel worden primaire en secundaire conversieacties gedefinieerd en wordt uitgelegd hoe u deze gebruikt.

Voorbeeld

U heeft mogelijk het standaarddoel Aankopen, dat standaard wordt toegepast op campagnes in uw account. Binnen het doel Aankopen kunt u 2 conversieacties hebben: een conversieactie voor abonnementen die u heeft gemarkeerd als primair en een conversieactie voor eenmalige aankopen die u heeft gemarkeerd als secundair. De primaire actie wordt gerapporteerd in de kolom Conversies en gebruikt voor bieden in alle campagnes met het doel Aankopen. De secundaire actie wordt alleen gebruikt voor observatie.

Als u een aangepast doel maakt en hieraan een conversieactie voor eenmalige aankopen toevoegt, wordt deze conversieactie automatisch gebruikt voor rapportage en bieden in elke campagne met uw aangepaste doel, ook al is dit gemarkeerd als secundair.

Opmerking: Alle conversieacties die zijn opgenomen in een aangepast doel, worden gebruikt voor rapportage en bieden, ongeacht of ze zijn ingesteld als primair of secundair. Er kunnen uitzonderingen zijn, zoals de directe conversieactie voor winkelverkopen, die niet kan worden gebruikt voor biedingen, zelfs niet als deze wordt gebruikt in een aangepast doel.

De primaire en secundaire instelling voor een conversieactie updaten

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Deze afbeelding toont de stappen om de instelling Accountstandaard aan te zetten voor een conversiedoel in Google Ads.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Zoek het doel met de conversieactie die u wilt bewerken.
  5. Klik op Instellingen bewerken.
  6. Selecteer in het gedeelte 'Conversiedoel en actieoptimalisatie' de optie Primair of Secundair.
  7. Klik op Opslaan.
Stel app-conversies bijhouden in via Web to App Connect. Nadat u Conversies bijhouden en deep links heeft ingesteld via de Web to App Connect-interface in Google Ads, kunt u uw klanten een naadloze Web to App-gebruikerservaring bieden en uw conversiepercentages gemiddeld verdubbelen voor advertentieklikken die in uw app terechtkomen in vergelijking met uw mobiele website.

Dankzij deze verbeterde functionaliteit kunnen uw klanten makkelijker de gewenste actie uitvoeren, of ze nu iets kopen, zich aanmelden of artikelen aan hun winkelwagen toevoegen. Bovendien kunt u in de Web to App Connect-interface deze in-app conversieacties bijhouden en aanbevelingen krijgen om uw campagne te verbeteren.

Volg de 3 stappen hieronder om aan de slag te gaan met Web to App Connect:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op App-advertentiehub. Daarmee gaat u naar de Web to App Connect-interface.

Meer informatie over beter converteren met de Web to App Connect-interface.