Exportera potentiella kunder automatiskt med Zapier

Via kortet Exportera potentiella kunder från Google Ads i ditt Google Ads-konto kan du automatiskt exportera potentiella kunder från formulärtillgångar för potentiella kunder till ditt system för hantering av potentiella kunder eller CRM-system. Med Google Ads-integreringen med den externa datapartnern Zapier kan du länka till tusentals CRM-system eller appar utan kodning.

Obs! Zapier är en betaltjänst och du måste ha ett betalkonto för att exportera dina potentiella kunder automatiskt med Zapier.

Du kan även exportera potentiella kunder via en webhook-integrering, genom att ladda ned potentiella kunder manuellt från tabellen med annonstillgångar eller genom att koppla Google Ads API för att automatiskt skicka potentiella kunder till ditt CRM-system.

Så fungerar det

På kortet Exportera potentiella kunder från Google Ads kan du ge Zapier behörighet att automatiskt dela potentiella kunder och konverteringar med Google Ads utan att du behöver gå till sidan med länkade konton.

Illustration som visar hur ditt Google Ads-konto kan länka till CRM-system med hjälp av Zapier.

När du har auktoriserat Zapier i ditt Google Ads-konto blir du ombedd att slutföra inställningen av dataintegreringen (Zap) i ditt Zapier-konto. Det valda formuläret för potentiella kunder och CRM-systemet är förinstallerat i Zap-konfigurationen. När exporten av potentiella kunder har sparats skickas nya potentiella kunder i princip i realtid.

Obs! Varje formulär för potentiella kunder i Google Ads kan kopplas till en enstaka dataintegrering.

Anvisningar

Du kan ställa in automatisk export av potentiella kunder från

• sidan Tillgångar
  • konfigurationen av Performance Max- och sökkampanjer.

Från sidan Tillgångar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillgångar på sidmenyn och klicka sedan på Tillgångar.
  3. Klicka på översiktskortet för formulär för potentiella kunder.
  4. Håll muspekaren över formulärtillgången för potentiella kunder och klicka på pennikonen Redigera för att redigera det.
  5. Leta reda på CRM-systemet eller appen du vill länka till på kortet Exportera potentiella kunder från Google Ads.
  6. Om du inte har auktoriserat Zapier tidigare på sidan med länkade konton ska du klicka på Auktorisera.
  7. Om du väljer en app eller ett CRM-system med flera Zaps (till exempel Google Kalkylark) måste du välja en Zapier-dataintegrering. Klicka på Nästa.
  8. Om du vill länka ett system eller en app för hantering av potentiella kunder via Zapier måste du skapa ett arbetsflöde, en Zap, på Zapiers webbplats. Klicka på Skapa dataintegrering.
  9. Ditt Zapier-konto öppnas på en ny webbläsarflik eller i ett nytt fönster. Zap-konfigurationen är förinstallerad med det valda formuläret för potentiella kunder och det/den valda CRM-systemet eller appen. När du har konfigurerat, testat och aktiverat Zap återgår du till Google Ads för att fylla i formuläret för potentiella kunder.
  10. Klicka på Spara i ditt Google Ads-konto. Nu ser du exporten och kan ta emot potentiella kunder.

Från konfigurationen av Performance Max- och sökkampanjer

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn.
  3. Välj Performance Max-kampanjen du vill skapa. Läs mer om hur du skapar en Performance Max-kampanj.
  4. Klicka på Tillgångar i sidmenyn.
  5. Klicka på översiktskortet Formulärtillgång för potentiella kunder och sedan på Skapa formulärtillgång för potentiella kunder.
  6. Leta reda på CRM-systemet eller appen du vill länka till på kortet Exportera potentiella kunder från Google Ads.
  7. Om du inte har auktoriserat Zapier tidigare på sidan med länkade konton ska du klicka på Auktorisera.
  8. Om du väljer en app eller ett CRM-system med flera Zaps (till exempel Google Kalkylark) måste du välja en Zapier-dataintegrering. Klicka på Nästa.
  9. Om du vill länka ett system eller en app för hantering av potentiella kunder via Zapier måste du skapa ett arbetsflöde, en Zap, på Zapiers webbplats. Klicka på Skapa dataintegrering.
  10. Ditt Zapier-konto öppnas på en ny webbläsarflik eller i ett nytt fönster. Zap-konfigurationen är förinstallerad med det valda formuläret för potentiella kunder och det/den valda CRM-systemet eller appen. När du har konfigurerat, testat och aktiverat Zap återgår du till Google Ads för att fylla i formuläret för potentiella kunder.
  11. Klicka på Spara i ditt Google Ads-konto.