Lag egendefinerte kolonner

Med egendefinerte kolonner kan du få tilgang til og dra nytte av en rekke beregninger som kalkuleres ut fra Google Ads-data, så du kan bygge dine egne kolonner. Du kan legge inn referanser til andre kolonneformler og regnearkfunksjoner for å få mer nyanserte kolonner. Du kan filtrere, sortere og laste ned de fleste egendefinerte kolonner samt bruke disse når du skal tilpasse diagrammet med resultatsammendrag ovenfor statistikktabellen – akkurat som du kan med standardkolonnene i Google Ads.

Slik kan du opprette egendefinerte kolonner

Dette er en animert GIF som viser prosessen for å opprette egendefinerte kolonner i brukergrensesnittet.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på «Kampanjer»-rullegardinmenyen på sidemenyen for å åpne Kampanjer, Annonsegrupper, Annonser eller Elementer. Hvis du vil jobbe med søkeord for søkeannonsering, åpner du «Målgrupper, søkeord og innhold»-rullegardinmenyen.
    • Merk: Hvis du bruker en managerkonto, kan du også opprette egendefinerte kolonner på Resultater-siden.
  3. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads øverst til høyre i tabellen, og velg så Endre kolonner.
  4. Klikk på + Egendefinert kolonne øverst til høyre.
  5. Oppgi følgende informasjon om kolonnen (bruk disse eksemplene på egendefinerte kolonner som rettesnor):
    • Skriv inn navnet som skal brukes som kolonneoverskrift.
    • Beskriv kolonnen som vises når noen holder markøren over kolonneoverskriften.
    • Klikk på + Kolonne, og velg så ønsket beregning, for eksempel «Klikk» eller «Visninger».
    • Legge til filtre: I enkelte beregninger kan du avgrense beregningsdataene ved å legge til filtre. Du kan for eksempel velge Klikk som beregning hvis du bare vil se klikk på mobilenheter. Klikk så på Enhet i Filter-delen som vises til høyre, og velg Mobiltelefoner.
    • Legg til matematiske operatorer: Bruk de matematiske operatorene for å opprette kolonnebetingelser, og velg ønsket format for innholdet i kolonnen, for eksempel «Tall», «Valuta» eller «Prosent». Hvis du for eksempel vil beregne prosentandelen av mobilklikk i en kampanje, må du velge Klikk som den første beregningen og bruke filtrene for mobiltelefoner. Klikk så på operatoren ÷, og velg Klikk som den andre beregningen. Velg til slutt Prosent som dataformat øverst til høyre.
  6. Klikk på Lagre når du er ferdig med å legge inn informasjon om kolonnen. Du kommer da tilbake til «Endre kolonnene»-siden.
  7. Velg den nye egendefinerte kolonnen, og klikk så på Bruk for å se den i statistikktabellen.
Merk: Som bruker av managerkontoen (MCC) kan du administrere kampanjer mer effektivt ved å lage, redigere og bruke etiketter i bestemte underordnede kontoer eller i alle kampanjer. Du kan også lage og administrere etiketter på ethvert punkt mellom en managerkonto og nivået for underordnede kontoer.

Sånn kan du skrive formler for egendefinerte kolonner

Egendefinerte kolonner består av en formel, som skrives akkurat som formler i regneark. Du kan legge til filtre, kolonner, funksjoner, operatorer, konstanter og andre egendefinerte kolonner i formler.

Slik kan du legge til kolonner

Hvis du vil legge til en kolonne i formelen din, kan du enten klikke på + Kolonne-knappen og velge den aktuelle kolonnen, eller du kan begynne å skrive inn navnet på kolonnen i feltet og så velge den fra rullegardinmenyen som vises.

I visuell modus blir alle kolonner som legges til, konvertert til ovale kolonneobjekter. Du kan klikke på det ovale objektet for å legge til filtre i den aktuelle kolonnen.

I tekstmodus blir kolonner som er lagt til, fremhevet i blått hvis formelen er gyldig. Selv om det ikke skilles mellom små og store bokstaver i kolonnenavn, må du skrive inn navnet på en kolonne nøyaktig slik det er oppført i kolonnelisten.

Slik kan du legge til andre egendefinerte kolonner

Du kan også legge til referanser til andre egendefinerte kolonner i formelen. Hvis du endrer formelen for den andre egendefinerte kolonnen, gjenspeiles oppdateringen automatisk i de egendefinerte kolonnene som henviser til den. Du kan bare legge til referanser til andre egendefinerte kolonner som eies av den samme kontoen.

I visuell modus kan du legge til referanser til andre egendefinerte kolonner på samme måte som med standardkolonner. Disse referansene vises med et tilknytningsikon ved siden av navnet på den egendefinerte kolonnen.

I tekstmodus får referanser til andre egendefinerte kolonner prefikset c:, og de blir omsluttet av doble anførselstegn, noe som ikke er tilfellet med standardkolonner. Hvis du for eksempel vil doble verdien tilordnet et kolonnenavn, må du skrive c:"Mobile Clicks" * 2.

Akkurat som med standardkolonner må du merke deg dataformatet til den egendefinerte kolonnen du henviser til, slik at du kan unngå feil som skyldes feil format. Du kan for eksempel ikke gange verdien i en egendefinert tekstkolonne.

Det finnes grenser for bruken av referanser til egendefinerte kolonner.

Legg til operatorer

Operatorer er vanlige aritmetiske symboler som brukes til å kjøre funksjoner i formler. Med operatorer kan du tilpasse funksjoner og beregne resultater ved å opprette kolonnebetingelser som fører til at du får de utdataene du vil se. Du kan legge til en operator (f.eks. plusstegnet for addisjon) mellom to numeriske verdier ved å skrive den inn på tastaturet eller klikke på den tilsvarende knappen på verktøylinjen for formelen (hvis det er aktuelt). Hvis du vil angi rekkefølgen operatorene skal brukes i, kan du bruke parenteser i formelen.

Tegn Beskrivelse Resultattype
+ Legg til (pluss) Tall
- Trekk fra (minus) Tall
* Multipliser Tall
/ Del Tall
< Mindre enn Sann/usann
> Større enn Sann/usann
<= Mindre enn eller lik Sann/usann
>= Større enn eller lik Sann/usann
= Lik Sann/usann
!= Ikke lik Sann/usann

Merk: Enkelte operatorer (f.eks. større enn) er en kombinasjon av to tegn.

Legg til konstanter

En konstant er en fast verdi (endres altså ikke). Ettersom konstanter ikke endres, kan du skrive inn tall direkte i formelen. Bruk punktum som desimaltegn. En kvantitet på fem og en halv skal derfor skrives som 5.5, ikke 5,5. Tusenskilletegn brukes ikke i formler, så en kvantitet på tre tusen og tjue skal skrives som 3020.

Du kan også legge til tekstverdier i formler hvis det er passende gitt den aktuelle konteksten. Tekstverdier er alltid omsluttet av doble anførselstegn. Hvis du vil ta med doble anførselstegn i teksten, kan du finne ut hvordan du tar med disse tegnene. I tillegg kan du skrive inn «sann» og «usann» direkte i formelen for å representere sann- og usann-konstanten.

I denne formelen brukes det både numeriske og tekstbaserte konstanter: length("Teksten min") * -3.45

Slik kan du legge til filtre

Med filtre kan du endre funksjonaliteten til kolonnene i formler. Før du kan legge til filtre (f.eks. for enhet eller konverteringshandling), må du legge til en kolonne i formelen. Se tilgjengelige filtre.

I visuell modus må du klikke på det ovale objektet som representerer kolonnen du vil legge til filteret i. Hvis det finnes tilgjengelige filtre, vises alle filtertypene du kan velge mellom, i filterpanelet ved siden av formelområdet. Vis en kategori for å legge til ett filter eller flere filtre i den aktuelle kategorien. Hvis det ikke er valgt noe i en filterkategori, blir ikke beregningen filtrert ut fra denne kategorien.

Dette er en illustrasjon av brukergrensesnittet som viser hvordan egendefinerte kolonner kan filtreres.

I tekstmodus kan du legge til filtre ved å føye til et punktum rett etter kolonnenavnet (uten mellomrom foran) og legge til filternavnet. Filterverdier plasseres i parenteser rett etter filternavnet. Hvis du for eksempel vil filtrere antallet klikk i tekstmodus slik at du bare får se klikk på nettbrett og mobiltelefoner, kan du skrive denne formelen: clicks.device(mobile, tablet).

Merk: Hvis du skriver inn et kolonnenavn som har tilgjengelige filtre i tekstmodus, blir listen over tilgjengelige filtre automatisk foreslått. Om du vil legge til filtre i kolonner eller ikke, er alltid opp til deg. Du kan lukke listen over foreslåtte filtre ved å fortsette å skrive inntegn/tekst (du kan f.eks. skrive inn et mellomrom) eller klikke utenfor meldingen.

Slik kan du legge til funksjoner

For å legge til en funksjon i en formel må du enten klikke på + Funksjon-knappen eller begynne å skrive inn navnet på en funksjon og så velge den fra forslagene som vises.

Funksjoner genererer utdata vi kaller for returverdier (kan være dato, tekst eller sann-/usann-verdien, avhengig av den aktuelle funksjonen). De fleste funksjoner krever bruk av parametere. Parametere er inndata i funksjoner, spesifiseres i parenteser etter funksjonsnavnet og atskilles med komma. Rekkefølgen av parametere og dataformatet til de enkelte parameterne er viktig. Når du setter inn en funksjon fra en meny, blir det satt inn plassholdertekst for hver parameter. Du må erstatte plassholderteksten for hver parameter for å kjøre funksjonen.

I funksjonslisten har vi ført opp alle de tilgjengelige funksjonene og de tilhørende parameterne.

Velg ønsket dataformat

Hvis formelen genererer en numerisk verdi, kan du velge mellom tre ulike verdier som dataformat:

• Tall (standard): Verdien i den egendefinerte kolonnen vises med to desimaler.
  • Prosent: Verdien i den egendefinerte kolonnen ganges med 100 og vises med et prosentsymbol (%) og to desimaler.
  • Valuta: Verdien i den egendefinerte kolonnen vises med valutasymbolet forbundet med dataene i raden der den vises, uavhengig av om formelen faktisk representerer en valutaverdi.

Hvis formelen genererer tekst, en dato eller verdien sann/usann, kan du bare velge det tilsvarende dataformatet («tekst», «dato» eller «sann/usann»).

Når du har lagret formelen, kan du ikke endre dataformatet.