Omien sarakkeiden luominen

Omien sarakkeiden avulla pääset hyödyntämään monia erilaisia Google Ads ‐datasta laskettuja mittareita. Voit tehdä omista sarakkeista yksityiskohtaisempia lisäämällä niihin laskentataulukkofunktioita ja viittauksia muiden sarakkeiden kaavoihin. Tavallisten Google Ads ‑sarakkeiden tapaan voit suodattaa, lajitella ja ladata useimpia omia sarakkeita sekä muokata niiden avulla tilastotaulukon yläpuolella olevaa tulosten yhteenvetokaaviota.

Oman sarakkeen luominen

Animoitu gif-kuva, jossa havainnollistetaan omien sarakkeiden luomista käyttöliittymässä

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa sivuvalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa ja avaa Kampanjat, Mainosryhmät, Mainokset, Elementit. Jos haluat muokata hakuavainsanoja, avaa avattava Yleisöt, avainsanat ja sisältö -valikko.
  3. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita.
  4. Klikkaa ylhäältä oikealta + Oma sarake.
  5. Lisää sarakkeeseen seuraavat tiedot (katso esimerkkejä omista sarakkeista):
    • Lisää nimi, jota käytetään sarakkeen otsikkona.
    • Lisää sarakkeelle kuvaus, jonka näet, kun osoitat hiirellä sarakkeen otsikkoa.
    • Klikkaa + Sarake ja valitse mittari, kuten Klikkaukset tai Impressiot.
    • Suodattimien lisääminen: Voit rajata joidenkin mittarien dataa lisäämällä suodattimia. Jos haluat esimerkiksi nähdä vain mobiililaitteilla tehdyt klikkaukset, valitse mittariksi Klikkaukset. Klikkaa sitten oikealla näkyvästä suodatinosiosta Laite ja valitse Matkapuhelimet.
    • Matemaattisten operaattorien lisääminen: Luo matemaattisten operaattorien avulla sarakkeen ehdot ja valitse sarakkeen sisällön muoto, kuten Numero, Prosentti tai Valuutta. Jos haluat esimerkiksi laskea kampanjan mobiiliklikkausten prosenttiosuuden, valitse ensimmäiseksi mittariksi Klikkaukset ja suodattimeksi Matkapuhelimet. Klikkaa sitten operaattoria ÷ ja valitse toiseksi mittariksi Klikkaukset. Valitse lopuksi ylhäältä oikealta Datamuoto-kohdasta Prosentti.
  6. Kun olet lisännyt kaikki sarakkeen tiedot, klikkaa Tallenna. Siirryt takaisin Muokkaa sarakkeita ‑sivulle.
  7. Valitse juuri luomasi oma sarake ja tuo se näkyviin tilastotaulukossa klikkaamalla Käytä.
Huom. Hallinnoijan tilin (Oma asiakaskeskus ‑tilin) käyttäjänä voit ylläpitää kampanjoita entistä tehokkaammin luomalla, muokkaamalla ja käyttämällä tunnisteita tietyillä alatason tileillä tai kaikissa kampanjoissa. Voit myös luoda ja ylläpitää tunnisteita hallinnoijan tilin ja alatason tilin tasolla.

Oman sarakkeen kaavan luominen

Oma sarake muodostuu kaavasta, joka kirjoitetaan samalla tavalla kuin laskentataulukon kaava. Voit lisätä kaavaan sarakkeita, operaattoreita, vakioita, muita omia sarakkeita, suodattimia ja funktioita.

Sarakkeiden lisääminen

Voit lisätä kaavaan sarakkeen klikkaamalla + Sarake ‑painiketta ja valitsemalla sarakkeen tai alkamalla kirjoittaa sarakkeen nimeä ja valitsemalla sen näkyviin tulevasta avattavasta valikosta.

Visuaalisessa tilassa kaikki lisätyt sarakkeet muuttuvat soikioiksi. Jos haluat lisätä sarakkeeseen suodattimia, klikkaa soikiota.

Tekstitilassa lisätyt sarakkeet pysyvät tekstinä, mutta ne korostetaan sinisellä, jos kaava on hyväksyttävä. Vaikka sarakkeiden nimet ovat kirjainkoosta riippumattomia, ne täytyy kirjoittaa täsmälleen samassa muodossa kuin sarakeluettelossa.

Muiden omien sarakkeiden lisääminen

Voit lisätä kaavaan myös viittauksia muihin omiin sarakkeisiin. Jos muutat toisen oman sarakkeen kaavaa, päivitys näkyy automaattisesti niissä omissa sarakkeissa, jotka viittaavat muutettuun sarakkeeseen. Voit lisätä viittauksia vain sellaisiin muihin omiin sarakkeisiin, jotka ovat saman tilin omistuksessa.

Visuaalisessa tilassa viittaukset muihin omiin sarakkeisiin lisätään samalla tavalla kuin tavalliset sarakkeet. Viittaukset käyvät ilmi oman sarakkeen nimen vieressä olevasta linkkikuvakkeesta.

Tekstitilassa viittaukset muihin omiin sarakkeisiin merkitään etuliitteellä c: ja niiden ympärillä on lainausmerkit, toisin kuin tavallisten sarakkeiden ympärillä. Jos esimerkiksi haluat kertoa kahdella Mobiiliklikkaukset-nimisen oman sarakkeen arvon, kirjoita koodiin näin: c:"Mobile Clicks" * 2.

Aivan kuten tavallisten sarakkeiden kanssa, sinun on huomioitava sen oman sarakkeen datamuoto, johon viittaat. Näin voit varmistaa, että omaa saraketta käytetään oikein, ja välttää virheet. Et esimerkiksi voi kertoa kahdella tekstimuotoista omaa saraketta.

Omiin sarakkeisiin viittaamista koskevat tietyt rajoitukset.

Operaattorien lisääminen

Operaattorit ovat yleisiä aritmeettisia symboleja, joita käytetään kaavassa jonkin toiminnon suorittamiseen. Voit käyttää operaattoreita funktioiden muokkaamiseen ja tulosten laskemiseen luomalla sarakkeille ehtoja, jotka tuottavat haluamasi tuloksen. Voit lisätä operaattoreita (esim. plusmerkin) kahden numeerisen arvon väliin kirjoittamalla sen näppäimistöllä tai klikkaamalla sitä vastaavaa painiketta kaavan työkalupalkista, jos sellainen on käytettävissä. Jos haluat vaikuttaa operaattorien käyttöjärjestykseen, käytä kaavassa sulkeita.

Merkki Kuvaus Tulostyyppi
+ Lisää (plus) Numero
- Vähennä (miinus) Numero
* Kerro Numero
/ Jaa Numero
< Pienempi kuin Tosi/epätosi
> Suurempi kuin Tosi/epätosi
<= Pienempi tai yhtä suuri kuin Tosi/epätosi
>= Suurempi tai yhtä suuri kuin Tosi/epätosi
= Yhtä suuri kuin Tosi/epätosi
!= Erisuuri kuin Tosi/epätosi

Huom. Tietyt operaattorit (esim. suurempi tai yhtä suuri kuin) ovat kahden merkin yhdistelmiä.

Vakioiden lisääminen

Vakio on kiinteä, muuttumaton arvo. Koska vakio ei muutu, voit kirjoittaa numerot suoraan kaavaan. Käytä desimaalierottimena pistettä. Esimerkiksi viisi ja puoli on 5.5 eikä 5,5. Kaavoissa ei käytetä tuhaterottimia, joten kolmetuhatta kaksikymmentä kirjoitetaan 3020.

Voit lisätä kaavoihin myös tekstiarvoja, jos ne sopivat käyttöyhteyteen. Tekstiarvot laitetaan aina lainausmerkkeihin. Jos haluat käyttää tekstin sisällä lainausmerkkejä, lue ohjeet niiden lisäämiseen. Voit myös kirjoittaa suoraan kaavaan "tosi" tai "epätosi" merkitsemään vastaavia vakioita.

Esimerkiksi seuraava kaava sisältää sekä tekstivakion että numeerisen vakion: length("Oma teksti") * -3.45

Suodattimien lisääminen

Suodattimet muokkaavat kaavan sarakkeiden toimintaa. Jos haluat lisätä suodattimen (esim. Laite- tai Konversiotapahtuma-suodattimen), lisää ensin kaavaan sarake. Katso käytettävissä olevat suodattimet.

Klikkaa visuaalisessa tilassa sen sarakkeen soikiota, johon haluat lisätä suodattimen. Jos suodattimia on käytettävissä, näet kaikki saatavilla olevat suodatintyypit kaava-alueen vieressä olevassa suodatinpaneelissa. Laajenna haluamasi kategoria, niin voit lisätä yhden tai useampia siihen kuuluvia suodattimia. Jos jostakin suodatinkategoriasta ei valita mitään, mittaria ei suodateta kategorian mukaan.

Käyttöliittymän kuva, josta näkyy, miten omia sarakkeita voi suodattaa

Tekstitilassa suodattimet lisätään kirjoittamalla sarakkeen nimen perään piste (ilman välilyöntiä) ja lisäämällä suodattimen nimi. Suodattimen arvot lisätään sulkeisiin heti suodattimen nimen jälkeen. Esimerkiksi klikkauksista voidaan suodattaa esiin vain mobiililaitteilla ja tableteilla tehdyt klikkaukset kirjoittamalla tekstitilassa seuraava kaava: clicks.device(mobile, tablet).

Huom. Jos kirjoitat tekstitilassa sellaisen sarakkeen nimen, jolle on saatavilla suodattimia, niitä ehdotetaan automaattisesti. Suodattimien lisääminen sarakkeisiin on aina valinnaista. Voit sulkea ehdotettujen suodattimien luettelon jatkamalla kirjoittamista (lisäämällä esimerkiksi välilyönnin) tai klikkaamalla jotakin kohtaa kehotteen ulkopuolella.

Funktioiden lisääminen

Voit lisätä kaavaan funktion joko klikkaamalla + Funktio ‐painiketta tai kirjoittamalla funktion nimen ja valitsemalla haluamasi ehdotusten joukosta.

Funktiot tuottavat tuloksen, jota kutsutaan palautusarvoksi (sen tyyppi voi funktiosta riippuen olla numero, teksti, tosi/epätosi-arvo tai päivämäärä). Useimmat funktiot edellyttävät parametreja. Parametrit ovat funktioon lisättäviä asioita, jotka laitetaan sulkeisiin funktion nimen jälkeen ja erotetaan toisistaan pilkulla. Parametrien järjestys ja datamuoto ovat tärkeitä. Kun lisäät funktion valikosta, kunkin parametrin kohdalle tulee paikkamerkkiteksti. Funktio täytyy viimeistellä vaihtamalla jokaisen paikkamerkkitekstin tilalle haluttu teksti.

Voit katsoa kaikki käytettävissä olevat funktiot ja niiden parametrit funktioluettelosta.

Datamuodon valitseminen

Jos kaavan tuloksena on numeerinen arvo, voit valita datamuodon kolmesta vaihtoehdosta:

• Numero (oletus): Oman sarakkeen arvo näkyy kahden desimaalin tarkkuudella.
  • Prosentti: Oman sarakkeen arvo kerrotaan sadalla, ja luvun perään tulee prosenttisymboli (%). Arvo näkyy kahden desimaalin tarkkuudella.
  • Valuutta: Oman sarakkeen arvo näkyy valuuttamerkin kanssa riippumatta siitä, onko kaavan tuloksena valuutta-arvo.

Jos kaavan tuloksena on tekstiä, tosi/epätosi-arvo tai päivämäärä, voit valita vain sitä vastaavan datamuodon (Teksti, Tosi/epätosi tai Päivämäärä).

Datamuotoa ei voi muuttaa kaavan tallentamisen jälkeen.