Översikt över fordonsannonser

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Obs! Fordonsannonser är inte tillgängliga i Merchant Center Next än, men du kan marknadsföra dem i den klassiska versionen av Merchant Center. Fordonsannonser är för närvarande endast tillgängliga i vissa länder. Fordonsannonser finns tillgängliga som öppen betaversion i Australien, Kanada och USA. Se avsnittet Tillgänglighet nedan för mer information om deltagande i det här programmet.

Fordonsannonser är ett resultatfokuserat annonsformat inriktat på nedre delen av tratten som gör det möjligt för bilannonsörer att marknadsföra hela sitt utbud av fordon till intresserade kunder som letar efter fordon på Google. Formatet visar kunderna en bild av fordonet med viktig information som tillverkare, modell, pris, miltal och annonsörens namn. Ett synligt lager med tillgängliga fordon förbättrar kundens köpupplevelse och leder till mer kvalificerade potentiella kunder för fordonsannonsörer.

Fordonsannonser hjälper annonsörerna att öka försäljningen genom att optimera för både onlinekonverteringar (potentiella kunder) och offlinekonverteringar (butiksbesök).

När kunder klickar på en fordonsannons kommer de till sidan med fordonsbeskrivningen (VDP) på din webbplats. Därifrån kan de utföra ytterligare åtgärder som att kontakta återförsäljaren, fylla i ett formulär för potentiella kunder med mera, innan de besöker bilhandlaren. Kontakta oss här om du är fordonsannonsör i Australien, Kanada eller USA och vill delta i programmet.

Huvudbild för fordonsannonser

Fördelar

Med fordonsannonser kan du få fler köpare att se dig online vid rätt tillfälle, med rätt produktinformation och uppgifter som gör att de närmar sig ett köp. Några viktiga fördelar:

• Fler kvalificerade potentiella kunder: Du får fler kvalificerade potentiella kunder om du visar viktig information och visuellt innehåll om bilen innan de klickar.
  • Flerkanaliga mål: Optimera för både onlinekonverteringar (potentiella kunder) och offlinekonverteringar (butiksbesök).
  • Automatisk inriktning: Fordonsannonser visar dina mest relevanta annonser för en relaterad sökfråga

Tillgänglighet

Fordonsannonser kan användas för lager av både nya och begagnade fordon från bilhandlare, återförsäljare, mellanhänder och originaltillverkare (OEM). Fordonsannonser från privata säljare, enskilda personer eller bilmäklare tillåts inte.

Fordonsannonser får endast användas för att marknadsföra icke-kommersiella passagerarfordon, till exempel bilar eller pickuper (coupé utility i AU).

Exempel på otillåtna fordonstyper är husbilar, nyttofordon, jordbruksfordon, bussar, tvåhjulingar, tåg, båtar, flygplan och terrängfordon.

Fordonsannonser är för närvarande tillgängliga i Australien, Kanada och USA samt i en begränsad betaversion i vissa utvalda länder. Kontakta oss här om du är fordonsannonsör i Australien, Kanada eller USA och vill delta i programmet.

Så fungerar fordonsannonser

Annonsörer måste ladda upp sitt fordonsdataflöde till Merchant Center. Annonsörens flöde måste innehålla relevant information om fordonen, till exempel märke, modell, pris, körsträcka, färg med mera. Google använder informationen för att matcha kundernas sökningar med de mest relevanta fordonen.

För att kunna använda fordonsannonser måste du skapa Performance Max-kampanjer med fordonsflöden i Google Ads. Du måste också länka ditt Google Ads-konto till ett Merchant Center-konto och en företagsprofil på Google. Ett butiksflödesalternativ till länkning av företagsprofil är tillgängligt om du inte äger eller hanterar profilerna för bilhandlarnas platser.

Performance Max med fordonsflöden är ett resultatfokuserat format för flera kanaler som drivs av Googles AI för att öka fordonsförsäljningen för annonsörer.

Google testar olika kombinationer av tillgängliga tillgångar för att skapa annonser som genererar bra resultat i olika format och i de nätverk som fungerar bäst för dina mål och för de målgrupper som du vill nå ut till. Om du bifogar ett fordonsflöde men inte lägger till andra tillgångar i tillgångsgrupper separat, till exempel beskrivningar, rubriker och bilder, eller genom att skapa tillgångar automatiskt i kampanjinställningarna, visar Performance Max-kampanjen fordonsannonserna endast på Google Sök.

Obs! Vi lanserar stegvis möjligheten att visa fordonsflödesbaserade annonser i Googles Display-nätverk. Detta är för närvarande endast tillgängligt för annonsörer i Australien, Kanada och USA. Performance Max-kampanjer med ett fordonsflöde kan visa annonser i Display-nätverket utan att du separat behöver lägga till tillgångar som rubriker, beskrivningar, bilder och annat.