Sådan matches det mest relevante søgeord med alle søgninger

Den 23. september 2021

Det, kunderne søger efter, og måden, de søger efter det på, ændrer sig hele tiden. Faktisk ser vi milliarder af søgninger hver dag, og 15 % af disse forespørgsler er forespørgsler, vi ikke har set før1. For at hjælpe dig med at nå disse nye, relevante søgninger, mens du stadig opfylder dine effektivitetsmål, anbefaler vi, at du bruger bredt match sammen med Smart Bidding. Annoncører, som ændrer deres eksakt matchende søgeord til bredt matchende søgeord, opnår i gennemsnit flere konverteringer2 og en højere konverteringsværdi3.

I løbet af det seneste år har vi gjort det lettere for dig at få succes med denne strategi ved at forbedre relevansen for bredt match, anbefale nye muligheder for at skifte til bredt match og gøre søgeordsmatchning mere forudsigelig. Vi har dog også hørt, at du gerne vil have højere kvalitet og større kontrol over, hvilke søgeord der matcher en søgning. Derfor lancerer vi nye forbedringer på baggrund af denne feedback, bl.a. en bedre forståelse af søgehensigt og mere forudsigelighed i forbindelse med søgeordsmatchning.

Forbedret forståelse af sprog og hensigt

Det kan være en udfordring at forstå hensigten bag hver søgning, især i forbindelse med lange, komplekse søgeforespørgsler. Siden 2019 har vores undersøgelsesteam foretaget betydelige forbedringer af, hvordan vi fortolker sprog, forespørgsler og søgehensigt. Dine søgeord bruger nu denne teknologi til at give dig forbindelse til flere personer, der søger efter det, du har at tilbyde.

Da dit bredt matchende søgeord kan matche en lang række forespørgsler, er denne teknologi særligt nyttig til bredt match. En meget specifik forespørgsel som "indgangsaksel med 5 indstillinger fra 1995" kan f.eks. nu matche det bredt matchende søgeord autodele, fordi vi kan se, at de er relaterede, selvom ingen af ordene i forespørgslen og i søgeordet matcher. Det betyder, at bredt match nu kan hjælpe dig med at finde mere relevant, og meget effektiv trafik ved hjælp af færre søgeord.

Mere forudsigelighed i, hvordan søgeord matcher

Det kan forekomme, at flere søgeord er kvalificerede til at matche med en søgning. Det kan have ført til søgninger, der matcher søgeord, som du anser for at være mindre relevante, hvilket gør det vanskeligere at levere den rigtige oplevelse til dine kunder. Vi har foretaget følgende forbedringer for at sikre, at det mest relevante søgeord vælges, når dette sker:

Når en søgning er identisk med ét af dine søgeord

Tidligere i år annoncerede vi, at et eksakt matchende søgeord, der er identisk med en forespørgsel, nu altid foretrækkes, hvis det er kvalificeret til at matche4. Fremover vil både sætningsmatchede søgeord og bredt matchende søgeord have samme adfærd.

Lad os f.eks. sige, at nogen søger efter "sushilevering i nærheden af mig", og du har de bredt matchende søgeord sushileveringog sushilevering i nærheden af mig. Før denne opdatering ville begge disse søgeord være kvalificerede til at blive vist. Nu foretrækkes søgeordet sushilevering i nærheden af mig , fordi det er identisk med søgetermen. Hvis du har et kvalificeret eksakt matchende søgeord, der er identisk med forespørgslen, vil det stadig blive foretrukket frem for sætningsmatchede søgeord og bredt matchende søgeord.

Når en søgning ikke er identisk med nogen af dine søgeord

Når du tidligere havde flere søgeord, som var kvalificerede til at matche, og ingen af dem var identiske med søgningen, ville din annoncerangering være afgørende for, hvilket søgeord der blev vist. Nu tager vi højde for signaler for relevans ud over annoncerangeringen, når vi afgør, hvilket søgeord der er valgt. Relevansen afgøres ved at kigge på betydningen af søgetermen, betydningen af alle søgeordene i annoncegruppen og landingssiderne i annoncegruppen. Sådan fungerer det:

Kvalificerede søgeord

Sådan udvælges søgeord

Mere end ét bredt matchende søgeord

Kun relevante bredt matchende søgeord fra de mest relevante annoncegrupper tages i betragtning. Annoncerangeringen bruges derefter til at bestemme, hvilket søgeord der skal vælges blandt dette smalle sæt af bredt matchende søgeord med lignende relevans.

Ét bredt matchende søgeord og ét eksakt matchende/sætningsmatchende søgeord

Hvis du har eksakt matchende eller sætningsmatchede søgeord, der anses for at være mere relevante end disse bredt matchende søgeord, vælges det eksakt matchende eller sætningsmatchede søgeord.

Selv hvis du har eksakt matchende eller sætningsmatchede søgeord, der betragtes som lignende eller mindre relevante end disse bredt matchende søgeord, er der stadig en chance for, at det eksakte eller sætningsmatchede søgeord bliver valgt, hvis det har en højere annoncerangering.

Mere end ét eksakt matchende/sætningsmatchet søgeord

Hvis du har flere eksakt matchende og/eller sætningsmatchede kvalificerede søgeord og ingen kvalificerede bredt matchende søgeord, vælges søgeordet med den højeste annoncerangering.

Hvis vi nu går tilbage til det forrige eksempel, søger en person nu efter "hurtig sushilevering i nærheden af mig", og du har det sætningsmatchede søgeord "hurtig sushilevering" og det bredt matchende søgeord madlevering. I dette tilfælde vælges sætningsmatchet søgeord, fordi det er mere relevant, selvom det har en lavere annoncerangering end det bredt matchende søgeord.

Disse regler sikrer, at de mest relevante søgeord altid prioriteres, så du nemmere kan bruge bredt match og stadig bevare kontrollen. Få flere oplysninger om, hvordan et søgeord vælges, i Hjælp til Google Ads. Vi anbefaler, at du fremover grupperer søgeord i tematisk ensartede annoncegrupper, så dine annoncer kommer fra den forventede annoncegruppe. Lad os f.eks. sige, at din virksomhed tilbyder udbringning af mad, og dine mest populære søgekategorier er levering af sushi og pizza. I dette tilfælde anbefaler vi tre annoncegrupper, så du kan skræddersy dit annoncemateriale og din landingsside: Én til "sushilevering", en anden til "pizzalevering" og en tredje til "madlevering".

Disse forbedringer giver dig mere kontrol over, hvilke søgeord der matcher en søgning, specielt når du bruger bredt match. Det kan også være med til at gøre din konto mindre kompleks: Ved at prioritere det mest relevante søgeord for hver søgning er der ingen grund til at gøre mere for at styre, hvor trafikken kommer fra i din konto. Bemærk! Når du bruger bredt match sammen med Smart Bidding, er der ingen fordel ved at bruge de samme søgeord i flere matchtyper. Bredt match dækker allerede de samme forespørgsler og øger effektiviteten ved hjælp af optimering af budgivning i realtid.

SelectBlinds logo
Historisk set brugte e-handelsforhandleren SelectBlinds eksakt match med ikke-brandbaserede søgeord. Med en længere købscyklus opdagede brandet, at der var behov for at generere og være på forkant med efterspørgslen tidligt for at fremme konverteringer. For at opnå dette anvendte de bredt match med en budstrategi baseret på mål-ROAS for at nå ud til kunderne i stor målestok og øge effektiviteten, hvilket førte til en stigning på 33 % i omsætningen år for år.

Modeforhandleren Mey & Edlich ville øge omsætningen i deres søgekampagner på en effektiv måde. For at gøre dette valgte brandet at automatisere. Efter at have opnået succes med Smart Bidding og responsive søgeannoncer testede de bredt match for at sikre, at deres annoncer blev vist i forbindelse med mere relevante søgninger. Denne kombination hjalp dem med at nå ud til flere med det rette budskab til det rette bud, hvilket førte til en stigning i omsætningen på 204 % og et 24 % højere ROAS.

Start med at tjekke siden Anbefalinger, hvor du nemt kan teste denne strategi med kladder og eksperimenter. Hvis du bruger Smart Bidding, viser vi dig, hvilke af dine eksisterende søgeord der sandsynligvis er mest effektive som bredt match.

Indsendt af Walter Vulej, Product Manager, Google Ads

1. Google-data juli 2019
2. De annoncører, der har ændret deres eksakt matchende søgeord til bredt match i kampagner med mål-CPA, kan opnå 35 % flere konverteringer (interne Google-data, juli 2021)
3. De annoncører, der ændrer deres eksakt matchende søgeord til bredt match i mål-ROAS-kampagner, kan opnå 20 % større konverteringsværdi (interne Google-data, juli 2021)
4. Identiske forespørgsler tager højde for rettelser af stavemåder. Årsagen til, at et søgeord ikke er kvalificeret, kan være, at budgettet er begrænset, at det er markeret med "lav søgevolumen", afviste annoncematerialer, eller andre kriterier er ikke opfyldt (f.eks. enhed eller lokation).