Improve with AI-powered Search

Handleiding voor Slim bieden

'Slim bieden' is een set automatische biedstrategieën die AI van Google gebruiken om te optimaliseren voor conversies of conversiewaarde. Met 'Slim bieden' worden voor elke veiling nauwkeurige biedingen ingesteld om meer conversies of een hogere conversiewaarde te realiseren tegen een kostenefficiëntie die vergelijkbaar is met of beter is dan die voor de bestaande prestatiedoelen.

Doel-CPA, Doel-ROAS, Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren zijn allemaal Slim bieden-strategieën.

Doelvertoningspercentage en 'Max. klikken' zijn ook automatische biedstrategieën, maar maken geen gebruik van bieden tijdens de veiling.

Diagram waarin wordt uitgelegd wanneer u Slim bieden gebruikt en wanneer u Automatisch bieden gebruikt

Voordelen van Slim bieden

Met Automatisch bieden van Google Ads kunt u biedingen op schaal optimaliseren voor al uw bedrijfsdoelen. Slim bieden gebruikt de AI-technologie van Google. Met 'Automatisch bieden' kunt u gebruikmaken van het volgende:

• Biedstrategieën die aansluiten bij uw doelen: U kunt kiezen uit verschillende biedstrategieën om uw bedrijfsdoelen, conversiedoelen en conversiewaardedoelen te bereiken.
  • Bodoptimalisatie tijdens de veiling: 'Slim bieden' optimaliseert uw biedingen voor elke veiling, zodat er nauwkeurigere biedingen worden ingesteld die zijn afgestemd op de unieke zoekcontext van elke gebruiker en u uw prestatiedoelen makkelijker kunt bereiken.
  • Prestatiemodellen op zoekopdrachtniveau: 'Slim bieden' gebruikt conversiegegevens op zoekopdrachtniveau in uw account om te compenseren voor een eventueel tekort aan gegevens voor bepaalde zoekwoorden. Hierdoor kunnen de algoritmen nauwkeuriger bieden op zoekwoorden met een laag volume en op zoekwoorden waarvoor nog geen uitgebreide prestatiegeschiedenis is opgebouwd.
  • Een uitgebreidere set contextsignalen: 'Slim bieden' maakt niet alleen gebruik van belangrijke signalen zoals apparaat, locatie en tijdstip, maar houdt ook rekening met een groot aantal andere signalen, waaronder browser, besturingssysteem en taal. Dit maakt het mogelijk de context van de zoekopdracht en de conversiekans van de veiling in de berekening van een bod te betrekken. Bovendien wordt er ook gekeken naar signaalcombinaties die een statistisch significante invloed hebben op het conversiepercentage. Met afzonderlijke bodaanpassingen is dat niet altijd mogelijk. Meer informatie over signalen voor automatisch bieden
  • Algoritmen die blijven leren: Bij 'Slim bieden' worden de algoritmen voor bieden voortdurend geüpdatet op basis van wijzigingen in de prestaties en afgestemd op de specifieke conversiecyclus van uw bedrijf. Zo kan nauwkeurig worden bepaald in welke mate recente gegevens zwaarder moeten meewegen dan historische gegevens.
Tip:
Gebruik de technische handleiding voor automatisering van zoekadvertenties voor meer informatie over de signalen die Google gebruikt, hoe zoekopdrachten overeenkomen met zoekwoorden, hoe AI van Google zoekwoordovereenkomsten effectiever maakt en wat u kunt doen om de prestaties te verbeteren.
Basics icon

Basisprincipes | Aan de slag met Slim bieden

Leer de basisprincipes van 'Slim bieden' en hoe u deze optie kunt gebruiken om uw bedrijfsdoelen te bereiken.

AAN DE SLAG

set up icon

Instellen | 'Slim bieden' instellen

AAN DE SLAG

upload data icon

Weergeven | De prestaties van 'Slim bieden' bekijken

Inzicht krijgen in de prestaties van uw 'Slim bieden'-strategieën.

AAN DE SLAG